پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
فولیکولیت و محاسن آقایان
![فولیکولیت و محاسن آقایان](/web/imgs/16/18/hktd31.jpeg)
فولیکولیت ریش یک بیماری التهابی شایع است که بیشتر در نواحی صورت، محلی که مردان ریشهای خود را تیغ میزنند، ایجاد میشود.
در این بیماری که در مردان سیاهپوست شایعتر است، موها داخل پوست میرود. علایم آن ابتدا بهصورت یکسری بثورات سفت به رنگ پوست در نواحی موها و سپس ایجاد جوشهای چرکی است که قسمت جلوی گردن، چانه، زیر چانه و فک پایین بیشترین محلهای درگیری است، اما ناحیه سبیل و دو طرف صورت معمولا درگیر نمیشود. در اثر تیغ زدن صورت و تحریک و ضربه به پوست ممکن است عفونتهای ثانویه باکتریال هم ایجاد شود و حتی گاهی به ایجاد آبسه منجر گردد. گاهی موهای نواحی مبتلا، به علت عفونتی که ایجاد شده میریزد و حتی گاهی گوشت اضافه و کلویید ایجاد میشود.
این حالت بیشتر در افرادی که موهای خشن و پیچداری دارند بهوجود میآید. اغلب سیاهپوستان (۴۵ تا ۸۳ درصد) چنین موهایی دارند. بنابراین در آنها شایعتر است چون موها نسبت به سطح پوست زاویهدار و مایل است با تیغ زدن یک سرتیز در انتهای آن ایجاد میگردد که باعث نفوذ آن به داخل پوست میشود. پس از ۲ تا ۶ هفته از داخل جوشها یک موی خمیده بیرون میزند که اگر آن را با سنجاق جدا کنیم سر مو از داخل پوست خارج میشود. موقع تیغ زدن اگر پوست کشیده شود احتمال فرو رفتن مو داخل پوست بیشتر میشود، چون با کشیدن پوست موها در سطح پایینتری از پوست تراشیده شده و وقتی پوست آزاد میشود این امکان که مو زیرپوست رشد کند بیشتر میگردد. اصلاح در خلاف جهت رویش مو امکان کوتاه شدن بیشتر مو و این مشکل را بیشتر میکند. معمولا در محل رویش مو، زیر پوست تعدادی جوش ایجاد میشود که در درازمدت ناحیه مبتلا تغییر رنگ پیدا کرده و جوشگاه ایجاد میشود. گاهی عفونت منتشر شده و پس از اصلاح فرد دچار خارش، قرمزی و تحریک پوست میشود که این حالت معمولا ۲ تا ۳ روز پس از قطع اصلاح از بین میرود، ولی جوشها و فولیکولیت ۳ تا ۷ روز پس از اصلاح بدتر میشود. درمان، قطع اصلاح است که سر موها ۲ تا ۶ هفته پس از قطع اصلاح از پوست خارج شده و علایم بهبود مییابد.
استفاده از ریشتراش برقی میتواند از ایجاد این حالت پیشگیری کند، زیرا موها در سطح بالاتری از پوست تراشیده میشود به شرط آنکه پوست حین تراشیدن کشیده نشود. امروزه با روشهایی مانند لیزر موهای زاید میتوان نواحی را که بیشتر دچار این حالت میشوند (مثل زیر چانه و گردن) لیزر کرد. روشهایی مثل الکترولیز موجب تغییر رنگ ناحیه مورد نظر به خصوص در افراد تیرهتر میشود و روش مناسبی نیست. با روشهایی مثل خارج کردن موها از داخل پوست نیز موقتا بهبود حاصل میشود، ولی احتمال ایجاد جوشگاه و تغییرات رنگی در پوست وجود دارد. در موارد شدید بیمار باید تحتنظر متخصص پوست درمانهای خوراکی و موضعی جهت بهبود جوشها و التهاب انجام دهد تا از ایجاد عوارض ناخواسته جلوگیری شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست