جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

ورود بدون مجوز میکروب ها


ورود بدون مجوز میکروب ها

میکروب ها موجودات ریزی هستند که تقریبا در هر جایی می توان آنها را پیدا کرد آنها می توانند یک سلول یا مجموعه ای از سلول ها باشند آنتونی فان لیوونهک در سال ۱۶۷۵ میلادی برای نخستین بار توانست این موجودات میکروسکوپی را مشاهده کند میکروب ها دامنه گسترده ای دارند و می توان آنها را به سه گروه فاسدکننده ها, خنثی ها و احیاکننده ها تقسیم کرد

میکروب‌ها موجودات ریزی هستند که تقریبا در هر جایی می‌توان آنها را پیدا کرد. آنها می‌توانند یک سلول یا مجموعه‌ای از سلول‌ها باشند. آنتونی فان لیوونهک در سال ۱۶۷۵ میلادی برای نخستین بار توانست این موجودات میکروسکوپی را مشاهده کند. میکروب‌ها دامنه گسترده‌ای دارند و می‌توان آنها را به سه گروه فاسدکننده‌ها، خنثی‌ها و احیاکننده‌ها تقسیم کرد.

در واقع میکروب‌ها بیماریزا نیستند، بلکه محیطی که به آن وارد می‌شوند، این قابلیت بالقوه آنها را به صورت بالفعل تبدیل خواهد کرد. این درست همان دیدگاهی است که کلود برنارد، پزشک فرانسوی و لویی پاستور در مورد آن با یکدیگر توافق نداشتند. دنیای امروز ما نیز همچون گذشته مملو از میکروب‌هاست، با این تفاوت که برخی میکروب‌ها را ما عملا پرورش داده و برای بقا مقاوم‌تر کرده‌ایم.

همزیست‌های کوچک

بسیاری از میکروب‌ها به واسطه ساده‌ترین وسایلی که ما از آنها استفاده می‌کنیم، وارد حریم زندگی ما شده‌اند و این در حالی است که ما حتی از وجود آنها بی‌خبریم. اگر بدانید کیف دستی یا حتی صندلی و ساک کودک شما که آن را با خود به مغازه می‌برید، ۱۱۵ بار آلوده‌تر از نشیمنگاه توالت است براستی چه واکنشی از خود نشان می‌دهید؟ آیا باور می‌کنید اسفنج ظرفشویی شما حاوی ۵۶۰‌/‌۴۶۰‌/‌۷۷۵ عدد میکروب یا باکتری باشد؟ آمارهای وحشتناک دیگری هم وجود دارد: تحقیقات دانشمندان دانشگاه سنت‌لوئیس نشان می‌دهد در یک منزل معمولی و نسبتا تمیز شیرآب آشپزخانه ۸۵۴‌/‌۲۲۸، چرخ دستی مخصوص خرید بانوان ۰۰۰‌/‌۱۳۸، ماوس و کیبورد کامپیوتر ۰۰۰‌/‌۷۹، تخته آشپزی ۵۹۷‌/‌۶۱، شیرآب حمام ۰۶۸‌/‌۵۰، کنترل از راه دور تلویزیون ۰۰۰‌/‌۱۷، تلفن موبایل ۰۲۰/۱۱، دستگیره در اتاق ۶۴۳‌/‌۸، صفحه آیفون در منزل ۵۰۰‌/‌۴، پیشخوان آشپزخانه ۷۳۶‌/‌۱ و در نهایت نشیمنگاه توالت فرنگی تنها ۲۰۱‌/‌۱ عدد میکروب را در خود جای داده‌‌اند. نکته جالب توجه در این تحقیق این است که تلفن همراه حتی از نشیمنگاه یک توالت فرنگی هم آلوده‌تر است! علت این مساله از جهاتی به ناآگاهی ما برمی‌گردد؛ چراکه در واقع بیشتر ما عادت نداریم تلفن همراه خود را مدام ضدعفونی کنیم در حالی که برای

تمیز کردن سایر اماکن بهداشتی حتی از خود وسواس هم به خرج می‌دهیم.

راه‌حل چیست؟

تمام میکروب‌ها بیماریزا نیستند و بدن یک انسان سالم می‌تواند بسیاری از آنها را دفع کند، اما این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که همیشه دور خوابیدن از شتر باعث می‌شود انسان کمتر خواب آشفته ببیند! ضدعفونی یکی از بهترین راه‌های مقابله با میکروب‌هاست.

اسفنج و سیم ظرفشویی چنانچه اشاره شد، یکی از آلوده‌ترین وسایل منزل هستند. تعویض نکردن بموقع، ضدعفونی نکردن هفتگی، اجتناب از قراردادن آنها در معرض نور خورشید و هوای آزاد از مهم‌ترین دلایل آلودگی آنهاست. درخصوص شیر آب دستشویی و حمام توصیه می‌شود حتما پیش و پس از استفاده آنها را با مواد ضدعفونی‌کننده تمیز کنید. امروزه در بازار مواد ضدعفونی‌کننده خوبی یافت می‌شوند که حتی با رقیق‌کردن آنها هم می‌توان به نتیجه مطلوب دست یافت. چرخ‌های مخصوص خرید و کیسه پلاستیک‌ها نیز اغلب به انواع و اقسام میکروب‌ها آلوده هستند. بسیاری عادت دارند کیسه خرید خود را بلافاصله روی کابینت یا میز آشپزخانه قرار دهند، همین عمل به ظاهر ساده می‌تواند بسیاری از میکروب‌های ناشناخته را وارد زندگی و حتی غذای شما کند. تمیزکردن صفحه کلید و خود کامپیوتر نیز بسیار ضروری است، اما توجه داشته باشید بسیاری از وسایل برقی نظیر کامپیوتر به اندک رطوبتی حساس هستند و یک دستمال آغشته به الکل زیاد می‌تواند صفحه کلید کامپیوتر شما را خراب کند. پس برای تمیزکردن این وسایل باید حتما دقت کافی به خرج دهید. توصیه می‌شود ماده ضدعفونی‌کننده حداقل ۳۰ ثانیه با سطح مورد نظر تماس داشته باشد تا عملا میکروب‌زدایی انجام شود. پاک کردن سریع ماده ضدعفونی‌کننده تنها باعث می‌شود میکروب‌ها از جایی به جای دیگر منتقل شوند.

در بسیاری از اوقات مواد ضدعفونی‌کننده معمولی نظیر سرکه هم می‌تواند کارساز باشد. دفعات ضدعفونی به این بستگی دارد که شما در چه محیطی به سر می‌برید یا مقاومت بدن شما در برابر عوامل بیماریزا چقدر است.

منبع: dilymail.co.uk