شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
روزهای خوش اندروید
از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، اندروید توانسته به کمک شرکای تولیدکننده موبایل حسابی قدرتنمایی کند و حضور خود را به عنوان سیستمعاملی پر کاربر به رخ دو رقیب جدیاش بکشد. اگر شما هم یکی از طرفداران پروپا قرص اندروید باشید، حتما در انتخاب یکی از سه تلفن هوشمند پرمدعای این سیستمعامل که اکنون بازار اسمارت فونها را به تسخیر خود در آورده است، با شک و تردید مواجه شدهاید.
در این نوشته قصد داریم سه تلفن اچ. تی. سی وان ام ۸، سامسونگ گلکسی اِس ۵ و سونی اکسپریا زد ۲ را از زوایای مختلف بررسی کنیم تا با نقاط ضعف و قوت آنها آشنا شوید و آسان تر تصمیم خود را برای خرید بگیرید.
طراحی
اگر قصد داشته باشیم از بین این سه تلفن هوشمند که شانه به شانه هم حرکت می کنند یکی را انتخاب کنیم قطعا طراحی، زیبایی ظاهری، خوش دست بودن و جنس بدنه عوامل بسیار مهمی است، زیرا این روزها بیشتر کاربران تلفن های هوشمند پیشرفته مدت زمان زیادی را با آن سپری و در واقع با موبایل خود زندگی می کنند.
زد ۲ سونی و گلکسی اس ۵ سامسونگ به همان طراحی نسل پیشین خود وفادار مانده اند و تفاوت چندانی از لحاظ جنس بدنه در آنها مشاهده نمی شود. اچ. تی. سی بر خلاف دو رقیب خود به جای پلاستیک از آلومینیوم یکپارچه برای وان ام ۸ استفاده کرده که ساختار و حس استحکام بیشتری را به محصول خود بخشیده است؛ ضمن آن که وزن آن از ۱۶۰ گرم تجاوز نکرده است. حال آن که زد ۲ با بدنه ای که عمدتا با پلاستیک پوشانده شده ۱۶۳ گرم (سنگین تر از ام ۸ و حتی اس ۵) است که می توان آن را به اندازه بزرگ تر نمایشگرش نسبت داد.
سونی همچون گذشته بر چسب IP۶۷ را روی Z۲ چسبانده به این معنی که محصولش قادر است مدت ۳۰ دقیقه تا عمق نیم متری در زیر آب دوام بیاورد. سازنده کره ای نیز با تقلید از رقیب ژاپنی درگاه های S۵ را با درپوش پوشانده تا این ویژگی نیز به قابلیت های تلفن جدیدش اضافه شود. ضدآب بودن تلفن های گران قیمت عمر و دوام بیشتر آنها را تضمین می کند. استفاده از این ویژگی باعث شده سونی و سامسونگ از درپوش هایی که از ورود آب به درون تلفن ممانعت می کند، استفاده کنند. وجود درپوش ها باعث می شود هر بار برای اتصال کابل شارژ یا هدفون به تلفن مجبور باشید یک در پلاستیکی را باز کنید که می تواند برای هر بار استفاده اذیت کننده باشد. اچ. تی. سی به کل قید این قابلیت را زده و در عوض خواسته با یک بدنه آلومینیومی براق مشتری را جذب محصول خود کند.
نتیجه: طراحی یک محصول رابطه مستقیمی با تجربه کاربر از آن دارد. بر اساس این نکته قطعا برنده مقایسه طراحی این سه محصول اچ. تی. سی است؛ زیرا ظاهر نوآورانه آلومینیومی متفاوت تجربه کاربری دلنشینی را در برابر جنس پلاستیکی و تکراری دو رقیب دیگر برای صاحب خود به ارمغان می آورد. طراحی زد ۲ تکراری است و اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم تغییر آنچنانی نسبت به برادر بزرگ تر خود نکرده است. اس ۵ هم از همان طراحی و بدنه پلاستیکی مشابه اس ۴ بهره گرفته، گرچه طرح چرمی پشت آن از اس ۴ خیلی بهتر است.
نمایشگر
اگر عاملی جذاب تر از طراحی در خرید یک تلفن هوشمند برایتان اهمیت دارد در این قسمت نیز همراه ما باشید. این روزها با عطش کاذبی که سازنده های تلفن های هوشمند به وجود آورده اند، سامسونگ را می توان یکی از سردمداران اصلی آن برشمرد، اندازه نمایشگر یک تلفن بعضا بیش از همه معیارهای دیگر برای بیشتر خریداران حائز اهمیت است. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، بد نیست بدانید زد ۲ سونی بزرگ ترین سایز و پس از آن به ترتیب اس ۵ و ام ۸ قرار می گیرند. برخلاف طراحی، سونی برای نمایشگر محصول خود سنت شکنی کرده و از فناوری IPS برای زد ۲ استفاده کرده که جهشی مثبت نسبت به مدل پیشین محسوب می شود. رنگ ها رنگ پریده به نظر نمی رسند و مشکل زاویه دید (نگاه از کنار) بسیار بهبود یافته است. سامسونگ همچنان مشکی تیره و رنگ های اشباع شده اش را حفظ کرده و اچ. تی. سی نیز با بهره گیری از فناوری سوپر LCD کنتراست بالا و زاویه دید مطلوبی را به نمایش می گذارد.
نتیجه: اگر اندازه نمایشگر برایتان در اولویت نخست است هر سه دستگاه نمایشگری ۵ اینچی با یکی دو صدم اینچ اختلاف دارند؛ در غیر این صورت از نظر کیفیت گرچه نمایشگر سامسونگ کمی اغراق می کند، ولی رنگ هایی زیبا همراه با مشکی تیره و زاویه دید بالا و کمترین میزان انعکاس نور در زیر آفتاب را به نمایش می گذارد.
دوربین
اگر مگاپیکسل بیشتر برایتان مهم است پس بدون هیچ درنگی زد ۲ را انتخاب کنید؛ زیرا دوربین آن وضوح ۷ / ۲۰ مگاپیکسلی دارد.
دوربین زد ۲ در شرایط نور کم و تاریکی عملکرد بهتری نسبت به دو رقیب دیگر خود دارد. وجود دکمه شاتر اختصاصی در لبه تلفن نه فقط بسرعت برنامک دوربین را احضار می کند (کمتر از دو ثانیه) بلکه امکان عکاسی زیر آب را نیز فراهم می کند. سونی امکانات جانبی نرم افزاری بسیاری در منوی دوربین زد ۲ قرار داده که افکت های رنگ و وارنگ همراه قابلیت فوکوس بر جلو یا پشت سوژه در میان آن به چشم می خورد. فیلمبرداری ۴K نیز که این روزها زیاد شنیده می شود، ولی هنوز کاربرد آنچنانی ندارد، روی این تلفن وجود دارد. شایان ذکر است برای مشاهده ویدئوهای ضبط شده با این کیفیت نیاز به نمایشگر اولترا اچ. دی است که هنوز راه زیادی برای ورود به بیشتر خانه ها دارد.
سامسونگ بالاخره از حسگر ایزوسل (ISOCELL) که چند ماه پیش معرفی اش کرده بود، روی این محصول استفاده کرده است. استفاده از این حسگر بزرگ که خود سامسونگ آن را توسعه داده باعث شده تا نویز کاهش یابد و کیفیت و رنگ عکس های ثبت شده بخصوص در نور کم بهبود چشمگیری پیدا کند. در حالت فیلمبرداری همچون زد ۲ قابلیت فیلمبرداری۴K نیز در اس ۵ وجود دارد، ضمن آن که قابلیت های نرم افزاری زیادی همچون امکان فوکوس روی سوژه ای خاص در میان آن به چشم می خورد.
در میان این سه تلفن گران قیمت، دوربین ۴ مگاپیکسلی اچ. تی. سی باعث شوکه شدن خریداری می شود که قصد دارد مبلغ گزافی را برای آن بپردازد. با این حال نمی توان از این نکته چشم پوشی کرد که سازنده تایوانی از یک حسگر بسیار بزرگ همراه یک دوربین دیگر در پشت و فلاش دوگانه دو رنگ استفاده کرده است. حسگر بزرگ، عکاسی در شرایط نور کم را بهبود داده و وجود دو دوربین در پشت دستگاه این امکان را فراهم کرده تا پس از ثبت فقط یک عکس از سوژه بتوان در هر نقطه ای از تصویر به زیبایی و با دقت عمل فوکوس را انجام داد. با توجه به بی توجهی اچ. تی. سی به عدد مگاپیکسل، طبیعتا نباید انتظار فیلمبرداری ۴K را از این تلفن هوشمند داشت. برخلاف وان، سال گذشته خبری از لرزشگر اپتیکال روی ام ۸ نیست. با در نظر گرفتن تمام این موارد می توان تنها ویژگی وان ام ۸ در برابر دو رقیب دیگر در این بخش را قابلیت فوکوس هوشمندانه و تمییز آن دانست.
نتیجه: با توجه به کیفیت بالای دوربین زد ۲ و قابلیت ضد آب هر دو محصول (S۵) انتخاب یکی به عنوان بهترین دشوار است، بنابراین می توان گفت که دوربین اس ۵ و زد ۲ شانه به شانه یکدیگر حرکت می کنند و هردو بدون شک جزو بهترین های موجود در بازار به حساب می آیند.
سخت افزار
پس از بررسی این همه ویژگی های عیان بد نیست کمی هم نگاه به زیر جلد این تلفن ها بیندازیم و ببینیم از لحاظ سخت افزاری چه تفاوت هایی با هم دارند. در نگاه نخست هر سه از چیپ ست چهارهسته ای کوالکام تقریبا مشابهی با پردازنده و واحد گرافیکی یکسان بهره می برند، اما سامسونگ از قدرت کلاک بالاتری به نسبت زد ۲ و ام ۸ استفاده کرده است (۲.۵ گیگاهرتز). سونی برخلاف دو همتای خود سه گیگابایت رم روی زد ۲ نصب کرده است؛ با این حال گلکسی اس ۵ در آزمایش ها نتایج بهتری را در مقایسه با ام ۸ و زد ۲ کسب کرده که دست آن را به عنوان برنده این قسمت بالا می آورد. سیستم عامل هر سه تلفن آخرین نسخه اندروید یعنی کیت کت است، پس نیازی به نگرانی در این مورد نیست.
باتری
روی کاغذ زد ۲ سونی با ظرفیت ترین باتری را با توان ۳۲۰۰ میلی آمپر در اختیار دارد، اما در آزمایش هایی که روی هر سه دستگاه انجام شده است، مشخص شده گلکسی اس ۵ با وجود ظرفیت ۲۸۰۰ میلی آمپری مدیریت و بازده مفیدتری نسبت به دو رقیب دیگر خود دارد که می توان بیشتر روی دوام آن برای یک روز کامل پر مصرف حساب کرد.
امکانات جانبی
اچ. تی. سی پس از مدت ها همکاری با بیتس آدیو آن را کنار گذاشته و از سیستم صوتی BoomSoundبرای ام ۸ استفاده کرده است که با اتصال هدفون گوشنواز است. بلندگوهای ام ۸ صدای بسیار بلند و با کیفیتی را در پخش از خود منتشر می کنند.
ام ۸ و اس ۵ هر دو این قابلیت را دارند تا مانند یک ریموت کنترل دستگاه های موجود در خانه را کنترل کنند که این کار به کمک یک برنامک و انتخاب مدل دستگاه مورد نظر صورت می گیرد. اچ. تی. سی پا را از یک منوی محدود فراتر گذاشته و این امکان را دارد تا با گرفتن کنترل در جلوی دیود آن، نوع آن را در خود کپی و مانند آن عمل کند.
سامسونگ در زیر دوربین پشتی خود از یک حسگر استفاده کرده که با قرار دادن نوک انگشت روی آن، به کمک یک برنامک، ضربان قلب کاربر در عرض چند ثانیه محاسبه می شود. این قابلیت اختصاصی جذاب است هرچند تفاوت هیجان انگیزی با آنچه توسط برنامک های مخصوص و دوربین دستگاه انجام می شود، ندارد. غیر از این حسگر، وجود سنسور بیومتریک انگشت این امکان را فراهم کرده تا کاربر بتواند از اثر انگشت خود برای قفل کردن اس۵ استفاده کند.
رادیوی FM ویژگی فراموش شده ولی بعضا مورد نیاز است که زد ۲ و ام ۸ از آن بهره مندند ولی روی اس ۵ خیر.
سخن آخر
هر سه تلفن ویژگی های قدرتمند شایان ذکری دارند که آنها را به بهترین های روز بازار تبدیل کرده است؛ اما برای انتخاب بهتر و بهترین نمی توان از برخی امکانات و برتری های ریز صرف نظر کرد. با این دیدگاه اس ۵ سامسونگ صرف نظر از تلاش از دید برخی ناخوشایند آن برای گردآوری ویژگی های تک تک رقبایش در یک محصول در جایگاه نخست می ایستد و پس از آن وان ام ۸ و زد ۲ سونی قرار می گیرد. این رتبه بندی نیز به این دلیل صورت گرفته که ام ۸ در مقایسه با زد ۲عامل رقابتی برای عرض اندام دارد، حال آن که زد ۲ سونی ویژگی چندان جالب توجهی نسبت به پیشینیان خود برای عرضه ندارد.
به هر حال اگر سکوی مقام دهی کلیک را قبول ندارید می توانید با توجه به علاقه تان خرید کنید؛ اگر نمایشگری که نظرها را به خود جلب کند می خواهید، اس ۵. اگر عکاسی برایتان در اولویت است، زد ۲. در نهایت اگر دوست دارید یک تلفن هوشمند گرانقیمت خاص با ظاهری که سعی کرده چرخه تکراری طراحی را بشکند به دست بگیرید، انتخابی ندارید جز ام ۸.
رامین فتوت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست