یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

ریز و درشت تلویزیون در نوروز ۸۹


ریز و درشت تلویزیون در نوروز ۸۹

▪ به طور کلی می توان گفت صدا و سیما در نوروز امسال در ارائه برنامه های طنز و کمدی موفق بود.
▪ سه سریال طنز دارا و ندار، چار دیواری و زن بابا بعد از مدت ها توانست موفق عمل کند و تعطیلات …

به طور کلی می توان گفت صدا و سیما در نوروز امسال در ارائه برنامه های طنز و کمدی موفق بود.

سه سریال طنز دارا و ندار، چار دیواری و زن بابا بعد از مدت ها توانست موفق عمل کند و تعطیلات سرگرم کننده ای را رقم بزند.

به تعبیری تولیدات تصویری صدا و سیما توانست خنده را به جمع خانواده وارد کند.

سعید آقاخانی چهره فعال نوروز امسال بود، او در حالی که بازیگر و نویسنده سریال چاردیواری بود، کارگردانی زن بابا را نیز بر عهده داشت.

دروغ یکی از نشان های اصلی بود که امسال در سریال های نوروزی مثل نقل و نبات به ملت خورانده شد تا جایی که پایه و اساس داستان ها و روایت گری ها همین مقوله که ادعا دارند گناهی کبیره است بود.

اگر دقت کرده باشید متوجه شده اید که بازیگران سریال ها همگی به نوعی سابقه سریال های مناسبتی و یا شبانه را داشته اند.

پخش سریال شب های برره یکی از اتفاقات خوشایند این سیزده روز بود، هر چند که خلاصه کردن این طنز ۹۰ شبی ضربه های ملموس و قابل توجهی نیز به سریال و محبوبیتش زد، زیرا که با پرش هایی جدی همراه بود.

سه در چهار به کارگردانی مجید صالحی نیز در پخش شبانه، طرفداران و بینندگان زیادی را راضی کرد.

یکی از نکات منفی و ناامید کننده سریال های نوروزی امسال؛ نبود ایده ها و فیلم های جدید و نو بود، تمام سریال های موجود داستانی قدیمی و جریانی تکراری را به تعبیری دیگر بیان کرده بودند.

چار دیواری جریان یک انسان پاک و ساده و در عین حال کمی همراه با شیطنت را روایت می کرد که از ابتدا دچار بدشانسی است و یا زن بابا قصه همیشگی ازدواج پدر و مخالفت فرزندان و یا همان دعوای همیشگی سر ارث و میراث.

در دارا و ندار هم که شاهد تکرار مکررات دیروز بودیم، موضوعی که بارها به عناوین و شکل های مختلف دیده و شنیده ایم، البته با پرداختی متفاوت و قابل تأمل.

یکی از مشترکات جذاب سه سریال نوروزی اشاره به مشاغل و مقوله کار و بیکاری بود؛ به ترتیبی که با یک نکته سنجی و ریزبینی می توانست این دغدغه برجسته را که در سریال ها به حداقل رسیده بود، دید.

در چاردیواری تمام افرادی که در منزل آهو خانم زندگی می کردند به نوعی دارای مشاغلی پنهان و کاذب بودند و یا در زن بابا نیز تیمور دست به هر کاری برای امرار معاش می زد و بچه های «بنی آدم» نیز به دلیل نبود کار مناسب در قنادی کار می کردند.

در دارا و ندار نیز تمام اهالی محله ندارها به نوعی با مقوله کار دست و پنجه نرم می کردند، مثلا علیرضا خمسه به عنوان یک هنرمند، عمو نوروز خیابان های شلوغ تهران بود.

قوی ترین مردان ایران امسال مانند هر سال در تعطیلات نوروز پخش شد و مخاطبان زیادی را تا ساعت ۱۲ شب منتظر نگه داشت. البته یکی از معضلات و گاهی اوقات نیز نکات مثبت این برنامه، تکرار شرکت کنندگان است، تا جایی که هر ساله جوایز بین افرادی مشخص و محدود تقسیم می شود.شبکه سوم سیما با پخش سریال بازگشت خوشبختی صبح های ایام نوروز را متحول کرده بود. سریال با حسی نوستالوژیک همراه بود و خیلی ها را با خود به روزهای گذشته برد و خاطره سال های دور از خانه و شخصیت اوشین را زنده کرد.

یکی از نقص های ناراحت کننده و ملموس موجود در برنامه های نوروزی امسال مربوط به کودکان بود.

آثار تصویری مختص کودکان نسبت به سال گذشته کمتر و کم کیفیت تر بود و جای خالی کلاه قرمزی و پسر خانه و مجموعه طنز، آموزشی پر مخاطب و جذاب بیست در سال گذشته کاملا حس می شد.

به طور کلی بی برنامگی و از هم پاشیدگی زمانی در آثار پخش شده برای کودکان مشهود بود. برنامه فیتیله نیز از کیفیت سال گذشته برخوردار نبود و زمان پخش نابسامانش نیز مزید بر علت شده بود.

پخش فیلم سینمایی مورد عجیب بنجامین با تن یکی از شگفتی ها و همین طور اتفاقات خوشایند نوروز ۸۹ بود، پشت صحنه و مراحل ساخت فیلم نیز چندی بعد از شبکه سوم سیما پخش شد که به طور حتم اگر با برنامه ریزی بهتر و در زمان بهتری پخش می شد (حداقل قبل از پخش فیلم) جذاب تر و تأثیر گذار بود.

دعوت حاتمی کیا نیز در کمال ناباوری با حداقل سانسور تلویزیونی و کاستی پخش شد.

تلویزیون امسال بر خلاف سال گذشته به نوعی خالی از انیمیشن و آثار برجسته کارتونی بود و این خلاء کاملا محسوس بود.

هجوم فیلم های سینمایی به قدری زیاد بود که می توان ادعا کرد نیمی از آثار سینمایی پخش شده دیده شد، البته که این روزها دوبله ها و ترجمه های بد آثار سینمایی رغبت فیلم دیدن را از بیننده می گیرد، به خصوص اگر تماشاگر فیلم را با زیرنویس و یا به صورت زبان اصلی دیده باشد.