چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

نسل جدید شبکه های توزیع


نسل جدید شبکه های توزیع

بیش از ۳۰ سال از به وجود آمدن اینترنت می گذرد و از سال ۱۹۸۹ با پا به عرصه گذاردن وب اینترنت به صورت بخشی از زندگی بشر امروز درآمده است. شاید علت این استفاده زیاد از اینترنت استاندارد …

بیش از ۳۰ سال از به وجود آمدن اینترنت می گذرد و از سال ۱۹۸۹ با پا به عرصه گذاردن وب اینترنت به صورت بخشی از زندگی بشر امروز درآمده است. شاید علت این استفاده زیاد از اینترنت استاندارد باز آن بوده است که امکان ارتباط کامپیوترهای مختلف را با یکدیگر مهیا می سازد. با استفاده از اینترنت می توانید از هر کامپیوتری که به آن متصل است، ای میل بفرستید و شخصی در آن طرف دنیا با کامپیوتری کاملاً متفاوت با کامپیوتر شما، آن ای میل را به راحتی بخواند و به شما ای میل دیگری بفرستد. امروزه تقریباً تمامی شرکت ها و سازمان های بزرگ، برای تبادل اطلاعات و فرستادن ای میل به مشتریان خود از اینترنت استفاده می کنند. پرسش این است که آیا به راستی امکاناتی که اینترنت در اختیار ما قرار می دهد فقط در فرستادن ای میل و داشتن وب سایت خلاصه می شود؟ آیا اینترنت امکان استفاده از منابع سخت افزاری سیستم های دیگر را نیز به ما می دهد؟ پس از اینترنت چه ابزار یا بستری خواهد آمد؟ امروزه فناوری جدیدی به نام Grid به عرصه ارتباطات قدم نهاده است که براساس آن با دانلودکردن یک محافظ نمایشگر مخصوص می توانیم به کامپیوترهای شخصی خود اجازه دهیم که وقتی از آن استفاده نمی کنیم به شبکه جهانی متصل شوند و به سیستم های بزرگ تحقیقاتی اجازه دهند از منابع آزاد و بلااستفاده سیستم ما استفاده کنند.

کامپیوترهای امروزی مانند مغز انسان معمولاً از بخش کوچکی از توانایی های خود استفاده می کنند و اغلب به صورت غیرفعالند و منتظر اطلاعات ورودی می مانند. تصور کنید که اگر از منابع سخت افزاری این همه کامپیوتر غیرفعال استفاده شود و همه در یک کامپیوتر جمع شود چه دستگاه پرقدرتی خواهیم داشت. Grid Computing با کمک به اینترنت زمینه ای را فراهم آورده است که بتوان با استفاده از آن، از منابع سخت افزاری سیستم های دیگر نیز استفاده کنیم.

ممکن است Grid برای افراد مختلف معانی متفاوتی داشته باشد اما اگر بخواهیم تعریف ساده ای از آن داشته باشیم، می توانیم بگوییم Grid Computing در واقع به شما اجازه می دهد با استفاده از منابع سیستم های متصل به شبکه و ایجاد یک منبع بزرگ از سرویس ها و امکانات این سیستم ها، مرکزی بزرگ و قدرتمند به وجود آوریم که توانایی انجام دادن عملیات بسیار پیچیده ای را داشته باشد که یک سیستم به تنهایی نمی تواند انجام دهد. به نحوی که از دید استفاده کنندگان این سیستم های بزرگ، این عملیات تنها از طریق یک سیستم انجام می شود.

Grid Computing در حقیقت نسل جدیدی از شبکه های توزیع یافته است و همانند اینترنت به کاربران خود اجازه می دهد فایل ها را به اشتراک بگذارند. به علا وه، منابع مشترکی از اطلاعات را برای استفاده کنندگان فراهم می کند. با استفاده از این سیستم ها می توان منابع کامپیوترهای ناهمگون را به اشتراک گذاشت.

هدف اصلی Grid استفاده از این منابع مشترک مانند قدرت پردازنده، پهنای باند پایگاه اطلاعاتی و در اختیار گذاردن آن برای کامپیوتر مرکزی است.

رضا جوالچی