دوشنبه, ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 3 June, 2024
مجله ویستا

توصیه های سفر


توصیه های سفر

مسافرت بدون برنامه ریزی غذایی درست، قطعا مسافرت موفق و لذت بخشی نخواهد بود. بدن انسان در همه حال نیاز به غذا دارد و در طول مسافرت به دلیل تحرک بالاتر این نیاز افزایش پیدا می کند. …

مسافرت بدون برنامه ریزی غذایی درست، قطعا مسافرت موفق و لذت بخشی نخواهد بود. بدن انسان در همه حال نیاز به غذا دارد و در طول مسافرت به دلیل تحرک بالاتر این نیاز افزایش پیدا می کند. حال اگر این نیاز به درستی شناخته نشود و به درستی با آن برخورد نشود نتیجه ای جز خستگی و ضعف بعد از مسافرت و حتی مریضی در پی نخواهد داشت.

چه باید کرد؟ آیا تمام مواد خوراکی مورد نیاز یک سفر را باید به همراه ببریم؟ آیا می توانیم به غذاهای بین راه اعتماد کنیم؟ آنوبانینی بعد از سال ها تجربه و آزمون و خطا چند راه حل ساده یافته است. بهتر است در مسافرت های بیش از دو روز؛ دو تا سه وعده غذای آماده مثلا کنسرو یا مائده به همراه داشته باشید. کنسروها را در صورت امکان قبل از مسافرت بجوشانید که اگر در طول مسافرت فرصت جوشاندن نداشتید، مشکلی پیش نیاید. این کنسروها به عنوان احتیاط پیشنهاد می شود، زیرا برخی مواقع در شرایطی قرار می گیرید که واقعا به آن ها نیاز پیدا می کنید. برای یک یا دو وعده اول مسافرت می توانید غذای خانگی با خود ببرید. کتلت، الویه، کباب و... به راحتی قابل تهیه است و امکان فسادآن ها در طی چند ساعت کم می باشد. علاوه بر این، جدیدا ظروف خاصی تحت عنوان ظروف آنتی باکتریال عرضه می شود که امکان رشد باکتری درآن ها کمتر شده و با قیمت مناسب می توانید تهیه کنید. البته هنوز اظهار نظرهای قطعی در مورد عوارض جانبی این ظروف بر غذاها وجود ندارد. در طول مسافرت بهتر است تا حد امکان از غذاهای محلی استفاده کنید. شمال و جنوب کشور، معدن ماهی است. با خیال راحت می توانید با قیمت مناسب ماهی تهیه کنید و با وسایل ساده کباب و یا سرخ کنید. در صورتی که وسایل پخت و پز شما مناسب است می توانید خوراکی های دیگر مانند مرغ که سریع قابل پختن هستند نیز تهیه کنید. دیزی سراها، کله پاچه ای ها، رستوران های سنتی را فراموش نکنید. قبل از مسافرت به هر شهر در مورد غذاهای محلی آنجا حتما بپرسید. یکی از مقوله های مهم در برنامه ریزی «شکل مسافرت» است؛ بدین معنی که شما قصد چه نوع مسافرتی را دارید؟ یک مسافرت تفریحی با ماشین شخصی؟ یا یک مسافرت ماجراجویانه با یک کوله کوچک؟ جواب این سوال خط مشی مسافرت شما را جهت می دهد. همراهان شما بر اساس همین مقوله انتخاب می شوند، تجهیزات بر همین اساس آماده می شود، زمان و مسیر و مقصد هم تا حدودی تابع این تصمیم شما هستند. البته شکل مسافرت همواره علت نیست، بلکه گاهی خود معلول زمان و البته همسفران شما است. به طور مثال در صورتی که همراهی نداشته باشید احتمالا تصمیم به مسافرت عبور از کویر لوت به تنهایی نخواهید گرفت. به هر حال در اولین گام از برنامه ریزی معمولا شکل مسافرت در نظر گرفته می شود. تنوع آب و هوایی و شرایط جوی در ایران به گونه ای گسترده است که بررسی «شکل مسافرت»، «مسیر»، «مقصد» و... بدون در نظر داشتن زمان مسافرت کاری بیهوده است. فرض کنید قصد مسافرت به استان خوزستان را دارید. چه زمانی را برای این مسافرت انتخاب می کنید؟ تعطیلات تابستان؟ برای انتخاب زمان مسافرت در درجه اول باید به شرایط آب و هوایی منطقه توجه کنید. سردسیر و گرم سیر بودن، مرطوب و خشک بودن تاثیر زیادی می تواند بر انتخاب شما داشته باشد. علاوه بر این در برخی نقاط ایران در زمان مشخصی اتفاقات خاصی رخ می دهد که اطلاع ازآن ها نیز برای برنامه ریزی لازم است. مثلا گلابگیری کاشان و یا لاله های واژگون در طول مدت مشخصی قابل دیدن است و همین مدت تنها فرصت دیدار از این مناطق است.