سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

اقدامات ۱۰گانه ترویج تغذیه با شیر مادر


اقدامات ۱۰گانه ترویج تغذیه با شیر مادر

دستورالعمل ترویج تغذیه با شیر مادر در بیمارستان‌های دوستدار کودک (بخش‌های زنان و زایمان و کودکان) شامل این ۱۰ بند است:
۱) سیاست مدون ترویج تغذیه باشیر مادر درمعرض دید کلیه کارکنان …

دستورالعمل ترویج تغذیه با شیر مادر در بیمارستان‌های دوستدار کودک (بخش‌های زنان و زایمان و کودکان) شامل این ۱۰ بند است:

۱) سیاست مدون ترویج تغذیه باشیر مادر درمعرض دید کلیه کارکنان نصب شده باشد و برای اطمینان از ارتقای کیفیت خدمات، به طور مستمر توسط کمیته بیمارستانی ترویج تغذیه باشیر مادر پایش شود.

۲) کلیه کارکنان به منظور کسب مهارت‌ برای اجرای این سیاست، قبل و حین خدمت، آموزش‌های مکرر ببینند.

۳) مادران باردار را در زمینه مزایای تغذیه با شیر مادر، چگونگی شیردهی و تداوم آن، عوارض تغذیه مصنوعی و بطری و گول زنک به خوبی آموزش دهند.

۴) به مادران کمک کنند تا تماس پوست با پوست را از لحظه تولد و تغذیه نوزاد باشیر مادر را در ساعت اول شروع کنند ودر بخش‌های زنان واطفال برنامه تجویز دارو و انجام آزمایشات و اعمال جراحی به گونه‌ای طراحی گردد که اختلال در تغذیه از پستان مادر ایجاد نکند.

۵) به مادران روش تغذیه با شیر مادر و چگونگی حفظ وتداوم شیردهی را (در صورت بیماری مادر یا شیرخوار و یا اشتغال مادر) آموزش دهند.

۶) به شیرخواران سالم در ۶ ماه اول عمر به جز شیر مادر و قطره ویتامین، هیچ‌گونه غذا یا مایعات دیگر (آب، آب قند...) ندهند. (مگر درصورت ضرورت پزشکی)

۷) برنامه هم اتاقی مادر وشیرخوار را در تمام ساعات شبانه روز اجرا کنند و دربخش‌های نوزادان واطفال، تمام تسهیلات لازم برای اقامت شبانه‌روزی مادران را تامین نمایند.

۸) مادران را به تغذیه برحسب میل و تقاضای شیرخوار با شیر مادر تشویق، کمک و حمایت کنند و در مواقع لزوم امکان دوشیدن مکرر شیر و ذخیره آن وجود داشته باشد.

۹) مطلقا ازشیشه شیر وپستانک استفاده نکنند.

۱۰) تشکیل گروه‌های حمایت از مادران شیرده را پیگیری نمایند و اطلاعاتی در مورد گروه‌های حامی و مراکز مشاوره شیردهی در اختیار والدین قرار دهند.