سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
اوج دوباره صنعت فولاد در کانادا
صنعت فولاد کانادا در سال جدید میلادی و پس از رقابت سخت در اغلب ماههای سال ۲۰۰۵، آماده تغییرات سریعی میشود. به عقیده مایکل لاکر، مشاور فولاد نیویورکی، صنعت فولاد کانادا یکی از سختترین تغییراتش را در طول ۵۰ سال گذشته میگذراند.
در پایان سال ۲۰۰۵ شرکت دوفاس کو در حال واگذاری بود و در نهایت توانست بازسازی دوساله ساختارش را به پایان برساند. سهامدار عمده آلگوما استیل هم عاقبت از تلاش برای درآمد عمده نقدی دست برداشت.
لاکر در این باره گفت: صنعت فولاد کانادا در سال ۲۰۰۵ در دریایی متلاطم به سر میبرد چرا که از پایان سال ۲۰۰۴ قیمت فولاد رو به افزایش گذاشت و دوران جدیدی برای صنعت فولاد ایجاد کرد.
این کشتی توسط تقاضای فولاد چین هدایت میشود. اسم این بازی »ادغام« است. قیمتها به وضعیت پایدار جدیدی رسیدهاند. مواد خام بسیار گرانتر شدهاند. چندین سال قبل بسیاری از تولیدکنندگان فولاد آمریکای شمالی به سمت ورشکستگی پیش رفتند. سپس چین وارد ماجرا شد و توسعه ناگهانی آن ضربهای ناگهانی به این صنعت وارد کرد.
هنگامی که قیمتهای فولاد پس از افزایشهای بیسابقه اواخر سال ۲۰۰۴ رو به کاهش گذاشت، تحلیلگران مطمئن شدند قیمت پایه ثابت سال ۲۰۰۵ افزایش یافته است.
تحلیلگر فولاد رندی کوزینز در این باره گفت: روزهای فولاد تنی ۲۵۰ دلار کانادا گذشتهاند. وی افزود: پیشبینی قیمتها برای سال ۲۰۰۶ غیرممکن است. محدودترین برآورد قیمت بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ دلار کانادا برای هر تن فولاد است.
کوزینز گفت: در ۲۰ سال اخیر هیچگاه شاهد تعداد عوامل تاثیرگذار بر قیمت و چنین جریانی از تغییرات پی در پی نبودهایم. او اشاره کرد اساسا همه مواد ورودی به صنعت فولاد گرانتر شدهاند.
به گفته کورتنی پرات مدیرعامل استل کو صنعت ناپایدار فولاد در سال ۲۰۰۵ از این پس بیثباتتر هم میشود.
او در این باره گفت: وسعت و سرعت تغییرات قیمت بسیار زیاد است. حتی قابل پیشبینی نبودن بازار هم بسیار بالاست.
دنیس تورکوت مدیر اجرایی سومین تولیدکننده بزرگ کانادا، سولت استی، واقع در ماری آلگوما، گفت: بازارهای فولاد امسال با قدرت پیش میروند، اما در نهایت نوسان خواهند داشت.
پرات درباره تغییرات قیمت فولاد گفت: قیمت فولاد در سپتامبر سال ۲۰۰۴ در هر تن بیش از ۸۰۰ دلار کانادا بود که تا آگوست سال ۲۰۰۵ به حدود ۴۱۰ دلار کانادا رسید یعنی در هر تن حدود ۴۰۰ دلار کانادا کاهش یافت.
با این حال قیمتها هنوز با قدیم فاصله زیادی داشتند. قیمتها در ماه آگوست در پایینترین سطح ثابت ماندند و در سپتامبر با یکصد دلار کانادا افزایش دوباره قدرت گرفتند.
تورکوت شک دارد آیا میتوان »حد معمول جدیدی« برای صنعت فولاد تعریف کرد یا خیر. او گفت: من هیچگاه از واژه »همیشگی« برای توضیح هیچ چیز استفاده نمیکنم. اما او اطمینان دارد اهداف گسترش یافته بر اساس تغییرات واقعی بودهاند.
او در این باره ادامه داد: نگاهی به ۲۰ سال گذشته نشان میدهد همیشه تقاضا در تعقیب عرضه بوده است. در هر مقطع زمانی عرضه از تقاضا بیشتر بود. اکنون در دوره متفاوتی هستیم چرا که سطح مصرف جهانی افزایش یافته است. نتیجه منطقی این است که خط قیمت متوسط با شیب بیشتری به جلو میرود.
قیمت جدید باعث شد استل کو در نه ماه نخست سال ۲۰۰۵ حدود ۴۷ میلیون دلار کانادا درآمد کسب کند در حالی که در ژانویه ۲۰۰۴ راهکارهای حفاظتی برای جلوگیری از ورشکستگی را آغاز کرده بود. این شرکت همچنین مذاکرات تغییرات اساسی ساختاری را به تعویق انداخت.
پرات در این باره گفت: چنین افزایش قیمت شدیدی، طبیعت تغییرات اساسی ساختار را از گروهی که به دنبال واگذاری بودند به گروهی تبدیل کرد که به دنبال این بودند که »چگونه میتوانند از این تغییر ساختار بیشترین استفاده را ببرند«. این تفکر کار را بسیار مشکل میکرد.
استل کو تعدیل نیروی کار را فراموش کرد و سرمایهگذاریهای جدیدی را با امید به ادغام در ماههای آینده آغاز کرد.
از آنجا که صنعت فولاد حتی در پایینترین سطح شکوفا شده بود، سایر مدیران عامل شرکتهای تولیدکننده فولاد نیز با مشکلات جدیدی مواجه شدند.
آلگوما را درنظر بگیرید: پولسون اندکو در نیویورک که ۱۹ درصد سهام آلگوما را در اختیار دارد تلاش میکند درآمدهای میلیون دلاری را به سهامداران برساند و نیز خواستار تعویض هیات مدیره است.
پولسون از آلگوما انتقاد میکند که در آغاز سال ۲۰۰۵ به دنبال خرید استل کو بوده است. بررسی سرمایهها نشان میدهد آلگوما مدتی از وقت و مقداری از هزینهاش را هنگامی که قیمتها بسیار بالا بود، صرف به دست آوردن استل کو کرده است.
تورکوت عقیده دارد پیوند میان استل کو و آلگوما دیگر امکانپذیر نیست. او در این باره گفت: من کاملا با پولسون مخالفم که در آن زمان این کار درست نبود، چون دقیقا درستترین کار ممکن بود. ما به درکی از آنچه میخواستیم رسیدیم که اگر زمانی در آینده بخواهیم چنین کاری کنیم خودمان چه وضعیتی خواهیم داشت. ما در این کار خبره شدیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست