دوشنبه, ۲۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 10 June, 2024
خواص دارویی کرفس را بدانید
در طب سنتی شرقی از کرفس بهعنوان درمانکننده سردرد، هضمکننده غذا، ادرارآور، ضدنفخ و تقویتکننده قوای جنسی یاد شده است. در گذشته نیز معتقد بودند خوردن این سبزی به رفع ورم مفاصل کمک میکند و امروزه این باور به اثبات رسیده است.
زمانی که میزان اسیداوریک در بدن افزایش مییابد و بیماریهایی مانند نقرس و درد مفاصل بروز میکند، مصرف کرفس میتواند سطح اسید اوریک را پایین آورد. به افراد دچار ضعف اعصاب نیز توصیه میشود کرفس بخورند. امروزه در کشورهای مختلف از جمله انگلستان، در تهیه بیش از ۶۰ فراورده دارویی گیاهی ضد ورم از دانه کرفس استفاده میشود. اسانس دانه کرفس دارای خاصیت ضدمیکروب، آرامبخش و کاهشدهنده قندخون است اما این دانه در کشور ما کمتر کاربرد دارد. از میان مهمترین خواص ثبتشده کرفس، میتوان به خاصیت ضددرد، آرامبخش، ضدالتهاب مفاصل، ضدباکتری، ضدتشنج، آنتیاکسیدان (ضدسرطان)، التیامدهنده دردهای روماتیسمی، ضداسپاسم (گرفتگی ماهیچهها)، افزایشدهنده قوای جنسی، ادرارآور، کاهشدهنده چربیخون و فشارخون (به دلیل ادرارآوربودن)، مقوی و محرک معده اشاره کرد. کرفس سبزی ادرارآوری است و هر ماده غذاییای که خاصیت ادرارآوری داشته باشد، باعث کاهش فشارخون میشود. البته تا حدودی در کاهش چربی، فشارخون و قندخون نیز موثر است. این آثار مربوط به ساقه و برگ این سبزی میشود و ساقه کمی بیشتر از برگ چنین خاصیتی دارد. کرفس یکی از سبزیهایی است که علاوه بر استفاده از آن در تهیه انواع غذا و سالاد، بسیاری از افراد برای لاغرشدن، آن را در رژیم غذاییشان میگنجانند. خاصیت ادرارآوری این سبزی نسبتا بالاست و همین موضوع چنین خاصیتی را به آن میدهد. البته گیاهان بسیاری این خاصیت را دارند اما قدرتشان یکسان نیست. امروزه علت بسیاری از چاقیها ادم یا وجود آب اضافی لابهلای سلولهای بدن است بنابراین در چاقیهایی از این دست، مصرف کرفس میتواند باعث کاهش وزن شود. البته روزانه یا یکروز در میان، نباید بیش از ۱۰۰ گرم ساقه تازه کرفس یا آب ساقه آن مصرف شود زیرا زیادهروی در مصرف آن ممکناست باعث تورم کلیهها شود بنابراین افراد دچار ناراحتی کلیوی، باید مراقب مقدار مصرف این سبزی باشند. از طرفی مواد معدنی موجود در کرفس نسبتا زیاد است و زیادهروی در مصرف آن عدم تعادل مواد مغذی را به دنبال خواهد داشت. البته برخی افراد به کرفس حساسیت دارند و ممکن است تماس یا مصرفش باعث ایجاد لکههای قهوهای و قرمز رنگ و بروز واکنشهای پوستی در آنها شود و در این صورت تنها راه پیشگیری، نخوردن کرفس است.
دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
ویزای تضمینی ایتالیا کانادا
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات مسعود پزشکیان شورای نگهبان انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران ریاست جمهوری علی لاریجانی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ دولت مجلس شورای اسلامی سعید جلیلی
تهران قتل فضای مجازی هواشناسی ازدواج شهرداری تهران آتش سوزی محیط زیست پلیس آموزش و پرورش وزارت بهداشت کلاهبرداری
همستر کامبت دولت سیزدهم مسکن قیمت دلار بورس خودرو قیمت خودرو قیمت طلا بازار خودرو حقوق بازنشستگان سایپا ارز دیجیتال
محمدعلی بهمنی شاعر محمد علی بهمنی تلویزیون پیمان جبلی رسانه ملی سریال سینمای ایران شهید سینما مجید قناد شهادت
ماهواره دانش بنیان فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه تهران تحقیقات و فناوری فضا پرتاب ماهواره
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه روسیه آمریکا ترکیه نوار غزه چین حماس اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال کشتی فرنگی کشتی تیم ملی فوتبال ایران لیگ برتر بازی باشگاه پرسپولیس والیبال تیم ملی والیبال ایران جواد نکونام
هوش مصنوعی تلگرام اپل سامسونگ همستر کمبات نخبگان اقیانوس ایلان ماسک مایکروسافت مرکز ملی فضای مجازی
مغز فشار خون خواب دیابت ویتامین چاقی گرمازدگی اضطراب اگزما