پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

سیگار و افسردگی


سیگار و افسردگی

نوجوانان سیگاری درمعرض ابتلا به افسردگی قرار خواهند گرفت. آخرین تحقیقات انجام گرفته در دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد، نیکوتین موجود در سیگار احتمال ابتلا به افسردگی را …

نوجوانان سیگاری درمعرض ابتلا به افسردگی قرار خواهند گرفت. آخرین تحقیقات انجام گرفته در دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد، نیکوتین موجود در سیگار احتمال ابتلا به افسردگی را به میزان قابل توجهی در آنان افزایش می دهد.

محققان معتقدند، استعمال دخانیات در سنین نوجوانی و جوانی، بر سیستم عصبی و ترشح برخی هورمون ها تأثیر گذاشته و مقاومت بدن را نسبت به تحمل مشکلات و موقعیت های استرس زا کاهش می دهد.

مطابق با تحقیقات انجام گرفته، تأثیر منفی که نیکوتین بر بدن می گذارد تا مدت های طولانی بر جای خواهد ماند و ممکن است تا دو دهه بعدی زندگی فرد را درگیر کند.

افسردگی، اضطراب، تغییرات رفتاری، دمدمی مزاج بودن و پرخاشگری نتیجه استعمال سیگار در سنین نوجوانی است.

آمارها نشان می دهد، در نوجوانانی که در روز بیش از دوبار سیگار می کشند، احتمال ابتلا به تغییرات روحی ذکر شده تا ۶۵ درصد در سنین بالا افزایش پیدا می کند.

محققان رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی در دوران نوجوانی را علت اصلی تأثیر گذاری نیکوتین و بروز تغییرات و اختلالات روحی در سنین آینده می دانند.

توصیه اکید متخصصان، پرهیز از استعمال دخانیات در سنین نوجوانی است. به عقیده آنان عوارض ناشی از سیگار کشیدن در این دوران، در سنین آینده غیر قابل کنترل بوده و تأثیرات منفی غیر قابل جبرانی را در بر خواهد داشت.

زهرا ریاحی