دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

غذاهای مناسب بیماران دیابتی


غذاهای مناسب بیماران دیابتی

بیماران دیابتی باید مصرف مواد غذایی مانند نان و ماکارونی، غذاهای سرخ شده، چرب و آماده را محدود کنند. در این مطلب از سایت «Readers digest»، متخصصان مصرف برخی از مواد غذایی سرشار از ۴ نوع ماده …

بیماران دیابتی باید مصرف مواد غذایی مانند نان و ماکارونی، غذاهای سرخ شده، چرب و آماده را محدود کنند. در این مطلب از سایت «Readers digest»، متخصصان مصرف برخی از مواد غذایی سرشار از ۴ نوع ماده مغذی از جمله فیبر، امگا۳، کلسیم و ویتامین D را برای بیماران دیابتی مفید می دانند. به برخی از این مواد اشاره می کنیم:

لوبیا:

سرشار از فیبر است و با مصرف آن به فرد احساس سیری دست می دهد، قند خون را ثابت نگه می دارد و کلسترول را کاهش می دهد. کلسیم موجود در آن به سوخت و ساز چربی بدن کمک می کند. لوبیا منبع عالی پروتئین گیاهی است و برخلاف گوشت قرمز میزان کمی چربی اشباع شده دارد.

لبنیات:

مصرف کلسیم و ویتامین D، برای بیماران دیابتی مفید است و در شیر، ماست و پنیر یافت می شود.

ماهی آزاد:

این ماهی منبع غنی اسید چرب امگا۳ است که خطر بروز بیماری قلبی، چربی دور کمر و التهاب را کاهش می دهد. ماهی آزاد یکی از منابع غیر لبنی ویتامین D به حساب می آید.

ماهی تن:

در هر ۸۵ گرم ماهی تن ۱۳۰۰ میلی گرم امگا ۳ موجود است. اما از آن جایی که میزان جیوه در این ماهی می تواند بالا باشد، در مصرف آن احتیاط کنید.

جو:

جو یکی از سالم ترین غلات است که کمتر مصرف می شود. جو غنی از فیبر خاصی به نام بتاگلوکان «beta-glucan» است که مانع جذب کلسترول می شود. مصرف روزی ۳ گرم جو کلسترول را ۸ درصد کاهش می دهد. فیبر فراوان آن قند خون را تنظیم می کند.

میوه های توتی:

این نوع میوه سرشار از فیبر و آنتی اکسیدانی به نام پلی فنولز «polyphenols» است. مصرف مداوم میوه توتی توسط بیماران قلبی، باعث کاهش فشار خون و افزایش کلسترول مفید می شود.

خرما:

به طور متوسط در هر ۷ دانه خرما، ۴ گرم فیبر وجود دارد و این میوه، جزو تنقلات مناسب برای بیماران دیابتی به حساب می آید. آنتی اکسیدان موجود در آن نسبت به هر وعده انگور، پرتقال، کلم بروکلی و فلفل بیشتر است.

سبزی:

شلغم، خردل و برگ چغندر منبع عالی فیبر و کلسیم است.

عدس:

هر یک لیوان عدس پخته حاوی ۱۶ گرم فیبر است. اگر به خوردن گوشت علاقه ندارید عدس که منبع خوب پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی است می تواند جایگزین خوبی محسوب شود.

دانه کتان:

این دانه های ریز بهترین منبع فیبر است دانه کتان در کاهش میزان قند خون و کلسترول نیز نقش دارد.

کره بادام زمینی:

شاید باور نکنید اما محققان مصرف کره بادام زمینی را با کاهش خطر بیماری دیابت ارتباط داده اند. در هر ۲ قاشق غذاخوری بادام زمینی ۲ گرم فیبر وجود دارد. این نوع کره که حاوی تک چربی اشباع نشده است، برای قلب مفید است اما از آن جایی که پرکالری است در مصرف آن احتیاط کنید.

شکلات کاکائوی تلخ:

این ماده سرشار از فلاوانویدز (نوعی آنتی اکسیدان) است و علاوه بر بهبود بخشیدن به خلق و خو کلسترول مضر و فشار خون را کاهش می دهد. در هر ۲۸ گرم شکلات تلخ ۱۳۶ کالری و ۸۰۵ گرم چربی وجود دارد، بنابراین در مصرف آن احتیاط کنید.

مترجم: علیرضا