دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

موسیقی و مهارت شناختی


موسیقی و مهارت شناختی

نواختن موسیقی بطور منظم، ساختار و عملکرد مغز را تغییر داده و در بهبود مهارت‌های شناختی مؤثر است. شواهد علمی حاکی از افزایش تفاوت‌های ساختاری و عملکرد مغزی موسیقی‌دانان در …

نواختن موسیقی بطور منظم، ساختار و عملکرد مغز را تغییر داده و در بهبود مهارت‌های شناختی مؤثر است. شواهد علمی حاکی از افزایش تفاوت‌های ساختاری و عملکرد مغزی موسیقی‌دانان در مقایسه با دیگران است.

گفته می‌شود قسمتی از مغز که در تولید موسیقی نقش دارد، در نوزاندگان بزرگتر و فعال‌تر است. تأثیر موسیقی بر مغز تا حدی است که شروع به فراگیری موسیقی سیستم عصبی رفتاری مغز را دستخوش تغییراتی می‌کند. محققان درصدد هستند با موسیقی در درمان مشکلات عصبی رفتاری، ارتقای مهارت‌های گفتاری، حافظه و روحیه بهره بگیرند.

درواقع ناحیه‌ای از مغز که در تولید موسیقی دخالت دارد در برخی دیگر از فعالیت‌ها مانند حافظه و مهارت‌های گفتاری نیز درگیر است و مهارت‌های شناختی را افزایش می‌دهد.همچنین موسیقی تأثیر به سزایی بر هوش احساسی داشته و آن را ارتقا می‌دهد.

علاوه بر این کودکان آشنا با موسیقی از عزت نفس، نظم، خلاقیت، مسئولیت پذیری و مهارت‌های درون گروهی بالاتری برخوردار بوده و در مدرسه نمرات بهتری کسب می‌کنند.آموزش زودهنگام موسیقی به کودکان، ادبیات آنها را تقویت می‌کند.

همچنین گوش دادن به موسیقی هنگام ورزش، روان بودن گفتار را در کودکان بیمار افزایش می‌دهد. تأثیر مثبت موسیقی بر کودکان تا حدی است که آموزش آن برای کودکان پیش از دبستان توصیه می‌شود.