چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

آفریقا نومیدی محض آسیا آغاز عصر شکوفایی


آفریقا نومیدی محض آسیا آغاز عصر شکوفایی

مرحله ی گروهی رقابت های جام جهانی از نگاه آمار و ارقام

با پایان یافتن مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی ‌٢٠١٠ آفریقای جنوبی با توجه به آمار و ارقام، نکات جالبی از این رقابت‌ها به دست می‌آید.

با گذشت ‌١٥ روز از جام جهانی و انجام ‌٤٨ مسابقه، چهره تیم‌های راه یافته به مرحله یک هشتم نهایی مشخص شد. بررسی اعداد و آمار مربوط به مرحله گروهی این رقابت‌ها خالی از لطف نیست.

▪ آمریکای جنوبی: سلطان جدید فوتبال با میانگین ‌٢٧/٢ امتیاز در هر بازی تیم‌های قاره آمریکای جنوبی در ‌١٥ مسابقه خود در مرحله گروهی جام جهانی ‌٣٥ امتیاز به دست آوردند که آمار بسیار خوبی است. تیم‌های برزیل، آرژانتین، پاراگوئه و اروگوئه با اقتدار به عنوان تیم نخست راهی مرحله بعد شدند. تیم‌ شیلی هم با ‌٦ امتیاز و تنها به دلیل تفاضل گل کمتر نسبت به اسپانیا به عنوان تیم دوم گام به مرحله بعدی رقابت‌ها گذاشت. نمایش مقتدرانه تیم‌های آمریکای جنوبی احتمالا باعث افزایش سهمیه این قاره در جام‌های جهانی آینده خواهد شد.

▪ اروپا: غول‌های ضعیف با میانگین ‌٣٨/١ امتیاز در هر بازی این آمار برای تیم‌های اروپایی که همواره بهترین نتایج را در جام‌های جهانی گرفته‌اند باور کردنی نیست. تیم‌های قاره سبز در جام جهانی ‌٢٠١٠ آفریقای جنوبی از ‌٢٩ مسابقه در مقابل تیم‌های سایر قاره‌ها تنها ‌٤٠ امتیاز کسب کرده‌اند.

هلند تنها تیمی بود که تمام دیدارهایش را با پیروزی پشت سر گذاشت. پرتغال و اسپانیا هم به نسبت عملکرد خوبی داشتند اما در سوی مقابل ایتالیا، آلمان، انگلیس و فرانسه در ‌١٢ مسابقه ‌١٣ امتیاز کسب کردند که این آمار اصلا قابل توجه نیست. نتایج ضعیف قاره اروپا زمانی بیشتر به چشم خواهد آمد که با توجه به رده‌بندی فیفا خواهیم دید تیم‌های رده دوم، پنجم،‌ ششم، هشتم و نهم از این قاره انتخاب شده‌اند.

▪ آسیا ـ‌ اقیانوسیه: آغاز عصر شکوفایی ‌١٣/١ امتیاز در هر بازی نیوزیلند به عنوان نماینده اقیانوسیه بدون تردید یکی از پدیده‌های این دوره از رقابت‌ها بود. کسب نتیجه مساوی مقابل ایتالیا که منجر به حذف قهرمان جهان از گردونه مسابقه‌ها شد، یکی از شگفتی‌های جام نوزدهم را رقم زد. کره جنوبی و ژاپن هم با نمایش مقتدرانه در گروه‌های دوم و پنجم نشان دادند که عصر جدیدی در فوتبال آسیا آغاز شده است. استرالیا هم پس از شکست تحقیرآمیز در دیدار نخست، نشان داد این نتیجه تا حدی اتفاقی بوده است.

کره شمالی نیز تنها در دیدار اول مقابل برزیل بود که با دفاع چند لایه با کمترین اختلاف ممکن مغلوب تیم اول رده‌بندی فیفا شد. اگر نتایج تیم کره شمالی نبود بی‌شک امتیاز تیم‌های آسیایی از این هم فراتر می‌رفت. حضور تیم‌های کره جنوبی و ژاپن در مرحله یک هشتم نهایی نویدبخش آغاز عصر جدیدی در فوتبال قاره کهن است.

▪ آمریکای شمالی و مرکزی: ‌١١/١ امتیاز در هر بازی سه تیم راه یافته از قاره آمریکای شمالی و مرکزی ‌١٠ امتیاز در ‌٩ مسابقه به دست آوردند. آمریکا با گل دیرهنگام در دقیقه ‌٩١ در آخرین لحظات مسافر مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی ‌٢٠١٠ شد.

مکزیک چندان انتظارها را برآورده نکرد و با کسب ‌٤ امتیاز و تنها به لطف تفاضل گل نسبت به آفریقای جنوبی به عنوان تیم دوم پس از اروگوئه به جمع ‌١٦ تیم پایانی راه یافت.

هندوراس هم نتایجی فراتر از انتظار نگرفت و تنها در آخرین دیدار توانست با تساوی مقابل سوئیس مانع از صعود این تیم به دور بعد شود.

▪ آفریقا: ناامیدی محض ‌٨/٠ امتیاز در هر بازی با توجه به اینکه جام جهانی ‌٢٠١٠ در یک کشور آفریقایی برگزار می‌شد، بیشتر کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند در این دوره از رقابت‌ها تیم‌های آفریقایی بتوانند نسبت به دوره‌های گذشته عملکرد بهتری داشته باشند اما با پایان مرحله گروهی و صعود تنها یک تیم (غنا)‌ به دور یک هشتم نهایی جام جهانی، مشخص شد کشورهای آفریقایی راه زیادی تا رسیدن به ابرقدرت‌های فوتبال دارند. کسب ‌١٤ امتیاز در ‌١٨ مسابقه به هیچ وجه آمار قابل قبولی برای قاره سیاه نیست. غنا تنها تیمی است که امید را برای این قاره زنده نگه داشته است. غنایی‌ها در گروه چهارم با ‌٤ امتیاز و به لطف تفاضل گل بهتر نسبت به استرالیا، به جمع ‌١٦ تیم پایانی این رقابت‌ها راه یافتند.

تیم‌های الجزایر، نیجریه، کامرون و آفریقای جنوبی هرگز نتوانستند انتظارها را برآورده کنند و وداعی زودهنگام با جام نوزدهم داشتند. باید دید تیم‌های قاره سیاه برای جام جهانی ‌٢٠١٤ برزیل چه برنامه‌ای خواهند داشت.

● اعداد مرحله گروهی:

▪ صفر: کمترین گل زده توسط تیم‌های الجزایر و هندوراس که عنوان ضعیف‌ترین خط حمله این رقابت‌ها را به خود اختصاص دادند.

▪ صفر: کمترین گل خورده توسط تیم‌های پرتغال و اروگوئه که عنوان بهترین خط دفاعی را از آن خود کردند.

▪ یک: سوئیس عاشق عدد یک بود. آن‌ها یک پیروزی، یک تساوی و یک شکست به دست آوردند. یک بار موفق به گلزنی شدند و یک گل هم از خط دروازه‌شان گذشت.

▪ دو: تعداد گل‌های کشورهای قاره آمریکا که پذیرفته نشد.

▪ هفت: بهترین خط حمله با هفت گل به آرژانتین و پرتغال رسید با این تفاوت که پرتغال این هفت گل را در یک مسابقه به ثمر رساند.

▪ دوازده: ضعیف‌ترین خط دفاع متعلق به کره شمالی است. آن‌ها مقابل برزیل تنها ‌٢ گل پذیرفتند اما در دو دیدار بعدی، ده بار توپ از خط دروازه‌ی آن‌ها عبور کرد.

▪ صد و یک: در چهل و هشت دیدار مرحله گروهی جام جهانی، صد و یک بار توپ از خط دروازه‌ها عبور کرد که به طور میانگین ‌١/٢ گل برای هر بازی ثبت شد.



همچنین مشاهده کنید