پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مانور تبلیغاتی آمریکا در خاورمیانه
واقعیت این است که سابقه هفت ساله بوش و دولت آمریکا در خاورمیانه آنقدر ضد صلح و امنیت است که هیچ کس حتی خوش بین ترین نزدیکان بوش، این گفته ها را دروغی بیش نمی دانند چرا که از نظر آنها این سفر مانوری سیاسی و تبلیغاتی برای انحراف افکار عمومی داخلی آمریکا بیش نیست.
جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا سفر ۹ روزه خاورمیانه خود را به هشت کشور اعلام شده و احتمالا دو کشور اعلام نشده منطقه در حالی شروع کرده که وی طی هفت سال گذشته در سیاست خارجی نه تنها توفیقی نداشته بلکه با درگیر کردن سیاست خارجی خود با بحران های نظامی و امنیتی منطقه، بسیاری از منافع راهبردی آمریکا را در جهان به مخاطره انداخته است. رئیس جمهور آمریکا و هیات بلند پایه سیاسی، نظامی و امنیتی همراه وی پس از سرزمین های اشغالی فلسطین و اجرای «نمایشنامه صلح» و گرفتن عکس یادگاری با اولمرت و ابومازن به کویت، بحرین، امارات متحده عربی و مصر و احتمالا عراق و لبنان سفر می کند و پیرامون دو مسئله مهم و محوری در سیاست خارجی کنونی آمریکا مبنی بر ضرورت بزرگنمایی تهدیدات منطقه ای ایران و ضرورت همراهی کشورهای عربی منطقه با دیپلماسی گفت وگوی فرمایشی و تزیینی لیونی تزیپی و و احمدقریع و نیز ایهود اولمرت و ابومازن رایزنی می کند. اگر چه سفر جورج بوش به عراق و لبنان رسما علام نشده اما با توجه به اینکه در این دو کشور ارابه جنگی و دستگاه دیپلماسی آمریکا در گرداب تحولات امنیتی و سیاسی آنها متوقف شده است سفر ناگهانی و مخفیانه وی به این دو کشور دور از انتظار نیست.
مطابق آنچه که اعلام شده و رسانه های آمریکایی بر روی آن متمرکز شده اند هدف جورج بوش از سفر به خاورمیانه پیگیری تعهدات اجلاس آناپولیس، تلاش برای تشکیل کشور فلسطین و ایجاد صلح و ثبات در منطقه و تشویق و ترغیب کشورهای متحد به حمایت از فرایند صلح مورد نظر آمریکا است.
رئیس جمهور آمریکا در راستای همین محور که با پوشش خبری رسانه های آمریکایی نیز همراه بود در بدو ورود خود به سرزمین های اشغالی فلسطین و در دیدار با شیمون پرز و ایهود اولمرت اعلام کرد که «سرانجام شاهد صلح پایدار در منطقه خواهیم بود.» در همراهی کامل با این مانور تبلیغاتی، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست که نزدیک به نومحافظه کاران است در تیتر یک خود همزمان اعلام کرد: «بوش برای یشبرد صلح به خاورمیانه رفته است.»
واقعیت این است که سابقه هفت ساله بوش و دولت آمریکا در خاورمیانه آنقدر ضد صلح و امنیت است که هیچ کس حتی خوش بین ترین نزدیکان بوش، این گفته ها را دروغی بیش نمی دانند چرا که از نظر آنها این سفر مانوری سیاسی و تبلیغاتی برای انحراف افکار عمومی داخلی آمریکا بیش نیست.
اساسا رژیم صهیونیستی و آمریکا، منافع خود را در بحران، بی ثباتی و تنش های منطقه ای جست وجو می کنند نه در صلح و امنیت. از سوی دیگر مسائلی همچون مرزهای کشور فلسطین وعده داده شده از سوی آمریکایی ها، شهرک های صهیونیست نشین در مناطق اشغالی ۹۱۶۷، بازگشت آوارگان فلسطینی که چیزی در حدود ۳ میلیون تن می شوند، آزادی اسرا که بالغ بر ده ها هزار نفر هستند، وضعیت بیت المقدس شرقی و تعیین اختیارات دولت آینده فلسطین و... آنقدر پیچیده است که نه اولمرت متزلزل و نه ابومازن مستأصل توان حل آنها را ندارند.
بر خلاف شعارهای عوام فریبانه امروز نومحافظه کاران و دولتمردان آمریکا، اساسا از نظر اسرائیل صلح با مردم فلسطین جز از طریق جنایت، ترور و از بین بردن عناصر سیاسی و نظامی مقاومت امکان پذیر نمی باشد.
جنایت های اخیری که صهیونیست ها علیه نوار غزه و مناطق کرانه باختری داشتند ثابت کرده صلحی که اسرائیل به دنبال آن است چیزی جز تداوم جنایت نیست و این جنایت در پرتو دستاوردهای کنفرانس آناپولیس و در آستانه و همزمان با سفر منطقه ای جورج بوش انجام شده است و این خط مشی رژیم صهیونیستی برای انجام صلح طی ۶۰ سال گذشته و حمایت دولتمردان و رسانه های آمریکایی از این خط مشی طی همین مدت زمان است.
سفر خاورمیانه ای جورج بوش یک نمایشنامه تبلیغاتی بیش نیست. این سفر به توصیه و تاکید حزب جمهوریخواه انجام شده تا بلکه در سال پایانی نومحافظه کاران چهره ای صلح دوست از دولت وی وانمود کنند.
سفر خاورمیانه ای رئیس جمهور آمریکا غیر از انحراف افکار داخلی آمریکا چند هدف زیر را در سطح منطقه دنبال می کند.
۱) آرام کردن فضای تحولات مربوط به سرزمین های اشغالی فلسطین در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با گفت وگوهای نمایشی و صوری میان اسراییلی ها و فلسطینی ها؛
۲) ارائه چهره ای صلح طلب از نومحافظه کاران آمریکایی در آخرین سال حاکمیت آنها در کاخ سفید به منظور تاثیرگذاری بر افکار و آرای مخاطبین داخلی؛
۳) گرفتن حمایت و همراهی کشورهای عربی منطقه در فرایند اجرای نمایشنامه صلح آمریکایی با دادن امتیازاتی به آنها همچون انجام قراردادهای فروش تسلیحات پیشرفته به این کشورها و حمایت از بقای سیاسی آنها.
۴) بزرگ نمایی تهدیدات نظامی و نفوذ ژئوپلیتیک ایران در منطقه و ایجاد ارعاب و ترس کاذب در کشورهای عربی منطقه به منظور ترغیب بیشتر آنها با سیاست های آمریکا در ارتباط با سرزمین های اشغالی؛
نویسنده: علی امینی
منبع:سایت بصیرت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست