پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

در هر نوع پاستا چقدر کالری نهفته است


در هر نوع پاستا چقدر کالری نهفته است

نوعی پاستای بالشتی شکل کوچک و مغزپُر ایتالیایی است که به صورت چهارگوش یا گرد تهیه شده و مواد گوناگونی همچون پنیر, گوشت یا سبزیجات, ترکیبات درون آن را تشکیل می دهند

راویولی (Ravioli)

نوعی پاستای بالشتی‌شکل کوچک و مغزپُر ایتالیایی است که به صورت چهارگوش یا گرد تهیه شده و مواد گوناگونی همچون پنیر، گوشت یا سبزیجات، ترکیبات درون آن را تشکیل می‌دهند. راویولی‌ها را برای خوردن ابتدا در آب‌جوش پخته، سپس آبکش‌شان کرده روی‌شان خامه، پنیر یا سس گوجه‌فرنگی می‌ریزند و ترکیب به دست آمده را در اجاق می‌پزند. در هر ۱۰۰ گرم از این پاستای خوشمزه که درون آن با گوشت، پنیر و سبزیجات پر شده باشد، ۹۹کیلوکالری انرژی وجود دارد.

پنه (Penne)

نوعی پاستای لوله‌ای‌شکل ایتالیایی شبیه به استوانه‌ای بزرگ است که دو سر آن به صورت اریب بریده شده است. معروف‌ترین پنه در ایتالیا که طرفداران زیادی هم در ایران دارد، پنه با سس آلفردو (سس سفید، خامه و پنیر) است که اغلب با مرغ یا میگو سرو می‌شود. پنه با سس قرمز هم می‌تواند سرو شود. در هر ۱۰۰ گرم از این غذای خوشمزه و البته پرکالری حدود ۲۰۰ کیلوکالری انرژی موجود است!

لازانیا (Lasagna)

نوعی غذای ایتالیایی است که از لایه‌های سه‌گانه پاستای ورقه‌ای، سس مخصوص، گوشت و پنیر پیتزا درست شده است. لازانیا انواع مختلفی دارد و معمولا در فر درست می‌شود. به جای گوشت، لازانیا را می‌توان با سبزیجات مختلف از جمله اسفناج نیز تهیه کرد. لازانیا غذای بسیار خوش‌طعمی است که البته به سبب پنیر و سس مخصوص، کالری نسبتا بالایی نیز دارد. در هر ۱۰۰ گرم از این غذای خوشمزه حدود ۲۰۰ کیلو کالری انرژی نهفته است.

ماکارونی (Macaroni)

ماکارونی یکی از انواع پاستاست که در فرم‌ها و اشکال مختلف دیده می‌شود. در خیلی از مواقع به آن اسپاگتی هم می‌گویند. این غذای خوشمزه ایتالیایی در سراسر دنیا از جمله ایران طرفداران بسیاری دارد. ماکارونی با سس‌های مختلف قابل تهیه است. این خوراک را می‌توان با سبزیجات، مرغ، گوشت، ماهی، میگو و همچنین با انواع سس‌های سفید و قرمز سرو کرد. میزان کالری این غذای خوشمزه برحسب ترکیبات تشکیل‌دهنده آن متفاوت است. اما در معمول‌ترین شکل ماکارونی که با گوشت و سس قرمز تهیه می‌شود، هر ۱۰۰ گرم از آن حدود ۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارد.

فتوچینی (Fettuccine)

نوعی پاستای ایتالیایی به شکل نوارهای صاف و ضخیمی است که آن را از ترکیب آرد و تخم‌مرغ درست کرده و معمولا همراه با گوشت و مرغ میل می‌کنند. در بعد بین‌المللی، فتوچینی آلفردو یکی از غذاهای پرطرفدار در سراسر دنیا به‌شمار می‌رود. البته فتوچینی را با سس قرمز و سبزیجات نیز می‌توان طبخ کرد. در هر ۱۰۰ گرم از این غذای خوشمزه حدود ۲۵۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد.

تالیاتله یا تالیاتلی (Tagliatelle)

نوعی پاستای نواری‌شکل تخم‌مرغی مربوط به ناحیه شمال ایتالیاست که بلند، تخت و باریک بوده و پهنایی حدود ۵‌میلی‌متر دارد. این پاستا از نظر ظاهری شبیه به فتوچینی است ولی دو میلی‌متر از آن باریک‌تر است. تالیاتله را می‌توان با انواع گوناگونی از سس‌های گوشت، سبزیجات و ماهی سرو کرد اما معمولا با مایه گوشتی یا سس بلونز خورده می‌شود. در هر۱۰۰ گرم از این غذای خوشمزه که با میگو سرو می‌شود حدود ۲۸۰ کیلوکالری انرژی موجود است.

فوسیلی یا فسیلی (Fusilli)

نوعی پاستای فرم‌دار ایتالیایی بلند، ضخیم و مارپیچ‌مانند است که گاها به آن اسپاگتی پیچ‌خورده نیز می‌گویند. از فسیلی می‌توان برای تهیه انواع سالاد و سوپ استفاده کرد یا اینکه خود آن را پس از پخت با سس‌های مختلف میل کرد. میزان کالری این غذای خوشمزه برحسب ترکیبات تشکیل‌دهنده آن متفاوت است. اگر با فسیلی سالاد درست کنید در هر ۱۰۰ گرم آن تقریبا ۲۵۰ کیلوکالری انرژی وجود خواهد داشت. این سالاد شامل فسیلی، گوجه‌فرنگی، پنیر تکه‌ای، زیتون و سبزیجات معطر و کمی سرکه سیب خواهد بود.

شلز (shells)

نوعی پاستای ایتالیایی به شکل حلزون است که در طعم اسفناجی نیز به فروش می‌رسد. از شلز می‌توان برای تهیه سالاد هم استفاده کرد. حتی می‌توان آن را با گوشت، میگو و انواع سس‌های مختلف تهیه کرد. تصویر سالادی که از پاستای شلز برای شما گذاشته‌ایم شامل شلز، گوجه‌فرنگی، پنیر، ریحان، سبزیجات معطر و روغن زیتون است. در هر ۱۰۰ گرم از این سالاد خوشمزه، حدود ۲۵۰ کیلوکالری انرژی موجود است.

نودل (Noodle)

نودل از برش خمیر فطیر (عمل‌آوری نشده) به شکل‌های مختلف تهیه می‌شود. نوع نواری نازک و بلند مرسوم‌ترین فرم نودل است اما نودل به شکل‌های بسیار متنوعی برش می‌خورد که از جمله آنها می‌توان به فرم‌های موجی، لوله‌ای، رشته‌ای و صدفی اشاره کرد. به‌طور معمول نودل در آب جوش طبخ شده و گاهی به آن روغن خوراکی و نمک نیز افزوده می‌شود. این پاستا معمولا با سس یا همراه سوپ سرو می‌شود. در هر ۱۰۰ گرم از نودل که همراه میگو سرو شود، حدود ۳۰۰ کالری موجود است.