سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

بازگشت «داریوش خان»


بازگشت «داریوش خان»

ستاره اقبال داریوش مصطفوی بعد از درگیری سازمان تربیت بدنی و محمد دادكان پرفروغ می تابد حالا دیگر برای صحبت كردن با داریوش خان باید رفت به ساختمان فدراسیون فوتبال در خیابان سئول و چهار طبقه از زمین بالا كشید البته حتماً باید از مسئول دفتر ریاست فدراسیون هم اجازه گرفت

تلفن «داریوش خان» جواب نمی دهد، همان تلفنی كه قبل از این همیشه در دسترس بود و بعد از یكی دو بوق وصل می شد. حتی خیلی ها یك شماره دیگر هم از او داشتند كه اگر این یكی به هر دلیلی وصل نبود با آن یكی شماره ارتباط برقرار شود. به این دو گاهی تلفن منزل هم اضافه می شد تا هیچ شكی برای صحبت كردن با داریوش مصطفوی باقی نماند. اما حالا هر سه شماره از برقراری ارتباط عاجز است. ستاره اقبال داریوش مصطفوی بعد از درگیری سازمان تربیت بدنی و محمد دادكان پرفروغ می تابد. حالا دیگر برای صحبت كردن با داریوش خان باید رفت به ساختمان فدراسیون فوتبال در خیابان سئول و چهار طبقه از زمین بالا كشید. البته حتماً باید از مسئول دفتر ریاست فدراسیون هم اجازه گرفت. این روزها همه جلسه دارند. حالا داریوش مصطفوی نفر اول فدراسیون است حتی اگر كیومرث هاشمی سرپرست موقت باشد. داریوش خان دوباره به فوتبال برگشته.

از آن روز شلوغ و جنجالی در سالن روابط عمومی فدراسیون فوتبال حدود دوهفته ای گذشته، همان روزی كه آخرین حملات دادكان به سازمان تربیت بدنی صورت گرفت. به نظر می آید كه هنوز هم آثار عصبانیت های ناشی از حرف های دادكان در چهره علی آبادی باقی مانده باشد و حالا با یك انتخاب تازه و جنجالی می شود حریف را روی پل برد. داریوش مصطفوی همان كسی است كه انتصاب او می تواند دادكان را از كوره در ببرد. البته فشار سازمان همچنان ادامه دارد. ماموران سازمان بازرسی كل كشور و قوه قضائیه چند روزی است كه در فدراسیون فوتبال حضور یافته اند تا به تخلفات فدراسیون رسیدگی كنند. دیروز سخنگوی سازمان صریحاً عنوان كرد كه فدراسیون قبلی تخلفات گسترده و فراوانی داشته و ابعاد آن هنوز در حال بررسی است. سازمان اعلام كرده كه تخلفات فدراسیون پیش از جام، در حین آن و حتی پس از بازگشت تیم ملی انجام شده و در صورت لزوم این موارد به اطلاع مردم خواهد رسید. سازمان همچنین اعلام كرده كه مسئولان پیشین فدراسیون حاضر به پاسخگویی نیستند اما خود را از این تخلفات مبرا می دانند. از این جملات چنان برمی آید كه سازمان تربیت بدنی قصد دارد سران فدراسیون دوره گذشته را به طور كامل از فوتبال كنار بگذارد. همان اتفاقی كه تصور می شد برای داریوش مصطفوی در سال ۷۵ رخ داده و دیگر كسی فكر نمی كرد او در پست های كلیدی فوتبال دیده شود.

از حدود ۲ هفته قبل جلسات متمادی در دفتر ریاست سازمان تربیت بدنی برگزار می شد. این جلسات كه چندان انعكاس بیرونی نداشت در واقع نظرسنجی شخص رئیس سازمان درباره زمامداران آتی فدراسیون فوتبال بود. پرویز ابوطالب، محمد مایلی كهن، داریوش مصطفوی، علی فتح الله زاده و حتی بهزاد كتیرایی روبه روی علی آبادی قرار گرفتند و سعی كردند هر چه درباره آینده فوتبال به ذهنشان می رسد به رئیس بگویند.

بعضی از این افراد البته در گوشه و كنار خود را كاندیدای انتخابات آتی ریاست فدراسیون فوتبال هم عنوان كرده بودند و این جلسه دوستانه محل مناسبی برای ارائه برنامه ها و دیدگاه های شخصی این گروه هم بود. اما به نظر می رسد كه در بین افراد مورد مشاوره، بیش از همه نظرات محمد مایلی كهن بود كه مورد توجه قرار گرفت. مایلی كهن كه از او پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته به عنوان آلترناتیو تمام پست های مهم ورزش ایران از جمله ریاست سازمان، رئیس فدراسیون فوتبال و سرمربی تیم ملی در جام جهانی یاد می شد مذاكرات مبسوطی با علی آبادی داشت كه جهت آن بیشتر در راستای بازگشت مصطفوی به فدراسیون اعلام شده است.

بعد از آن بود كه در جلسه شخصی مصطفوی با علی آبادی یك جمله كلیدی تردیدهای علی آبادی را درباره سپردن عنان فدراسیون به وی زدود. «باید عرض كنم كه در وهله اول برنامه من كار روی مشورت و خرد جمعی است.» این رویكرد می توانست تاثیر زیادی بر فراخواندن نیروهای پراكنده و عموماً ممتنع دوران دادكان بگذارد و آنها را به سوی فدراسیون جلب كند. فدراسیونی كه با كنار كشیدن وسیع نیروهای آن پس از خداحافظی دادكان مواجه است و نمی شود از آن انتظار اجرای برنامه های جدید داشت.

به این ترتیب می شد نیروهای جدید را به سیستم تزریق كرد تا كار به نتیجه برسد. به این ترتیب پیغام برای كیومرث هاشمی فرستاده شد تا طی حكمی داریوش مصطفوی را به عنوان دبیركل فدراسیون به جای محمدرضا پهلوان مستعفی منصوب كند. شنبه شب حكم صادر و به خبرگزاری ها ارسال شد، آن هم درست یك روز بعد از آنكه حرف های مصطفوی هنوز روی خبرگزاری ها دیده می شد با این عنوان: «من با آقای علی آبادی حرف زدم. باید بگویم در این جلسه حرف هایی از ایشان شنیدم كه در ۵۰ سال اخیر نشنیده بودم...»

اینكه در هفته های آتی چه حوادثی در انتظار فدراسیون فوتبال ایران است به درستی مشخص نیست. مصطفوی اگرچه با طرح «آشتی ملی» با كارشناسان، مطبوعاتی ها و پیشكسوتان وارد كارزار شده اما ممكن است حركت بعدی از سوی جناح بركنار شده به وخامت اوضاع منجر شود. دادكان كه شنیده می شود دیشب در بازی فینال جام جهانی در برلین حضور داشته و قرار بوده با بلاتر هم جلسه ای داشته باشد به بعضی از نزدیكانش وعده داده كه پس از پایان جام جهانی مجدداً افشاگری خواهد كرد و دست خیلی ها را رو می كند. این نگاه را می توان در مطالب عنوان شده پهلوان در یكی دو روز اخیر مشاهده كرد. به هر حال مصطفوی در شرایطی به فدراسیون پا گذاشته كه خطر محرومیت از سوی فیفا منتفی نشده است. البته مصطفوی وعده داده كه با سران AFC و فیفا درباره محرومیت ایران صحبت خواهد كرد و این موضوع را حل خواهد كرد.

این طور كه از شواهد برمی آید عمر مدیریت مصطفوی به دوره رئیس بعدی هم خواهد رسید. مصطفوی در بعضی از محافل از علاقه مندی اش به كاندیداتوری در انتخابات بعدی حرف زده و حتی اگر این اتفاق هم نیفتد به احتمال زیاد در پست دبیركلی یا معاونت باقی خواهد ماند. شنیده ها حاكی از آن است كه سازمان قصد دارد از حضور افراد وزین سیاسی در حد وزیر یا معاون رئیس جمهور در پست ریاست فدراسیون حمایت كند و در این صورت مصطفوی به عنوان یك ورزشی باسابقه می تواند نفر دوم تصمیم گیری و نفر اول اجرایی باشد. این طور كه پیدا است به زعم سازمان، در بین ورز شی ها هیچ یك واجد تمام شرایط برای به دست آوردن كرسی ریاست نبوده اند و مدیران سازمان روی فرد خاصی به اجماع نرسیده اند. تا آن روز هم كلی دردسر پیش روی مصطفوی قرار دارد. چند روزی است كه زمزمه اضافه شدن به تعداد تیم های لیگ شنیده می شود و ممكن است «داریوش خان» كه مدتی مدافع این نظریه بوده نیز به ایده هایش جامه عمل بپوشاند. لیگ امسال تا همین جا كلی از زمان اجرا را از دست داده و معلوم نیست كه با این شرایط چقدر تاخیر داشته باشد.

موضوع عاجل هم سروسامان دادن به تیم ملی است كه كمتر از یك ماه دیگر مسابقه دارد. وضعیت قرارداد برانكو و بازیكنان هم مشخص نیست و این طور كه پیدا است بعضی از بازیكنان هم با شرایط فعلی حاضر نیستند همكاری كنند. شنیده شده كه كیومرث هاشمی از بازیكنان تیم ملی دعوت كرده كه در جلسه ای در فدراسیون حضور به هم رسانند، اما بعضی از بازیكنان گفته اند كه بدون حضور دادكان پا به فدراسیون نخواهند گذاشت. این روزها حل مسائل عادی در فوتبال تبدیل به بحران شده است. به نظر می آید كه گذر از بحران به سادگی نخواهد بود. روزهای سختی در راهند.

● علی آبادی:امتحانش را پس داده

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی پس از انتخاب داریوش مصطفوی به عنوان دبیر فدراسیون فوتبال گفت : وی یك بار امتحان خود را پس داده و مدیریت را خوب می فهمد. محمد علی آبادی با بیان مطلب فوق به ایسنا گفت: مصطفوی فرد با سابقه ای در ورزش است و درك می كند كه باید دارای یك روابط اجتماعی باز و قوی در ورزش باشد. او متوجه می شود كه باید با تمام اجزای ورزش هماهنگی و همكاری داشته باشد و ورزش نمی تواند در انحصار باشد چراكه باید به نظر كارشناسان ورزشی و خبره های این رشته اهمیت دهد.

این نقاط مثبتی است كه ما در وی می بینیم. امیدوارم با انتخابی كه هاشمی انجام داده مصطفوی بتواند در فدراسیون فوتبال موفق باشد. وی با بیان اینكه فوتبال ورزش مورد علاقه همه مردم ایران است، گفت: ما باید این ورزش كه میلیون ها نفر علاقه مند دارد را جدی بگیریم و هر كمكی كه سازمان تربیت بدنی، كمیته ملی المپیك و هر بخش دیگری كه باعث شود بازیكنان تیم ملی به موفقیت دست یابند انجام دهند. علی آبادی با تاكید بر انتخاب سرمربی مناسب برای تیم ملی گفت: هر كجا كه مسئولان فدراسیون فوتبال در این زمینه از ما كمك بخواهند ما با دیدگاهی مثبت با آنها برخورد خواهیم كرد.

● هاشمی : كاندیدا نمی شوم

سرپرست فدراسیون فوتبال در مورد انتخاب داریوش مصطفوی به عنوان سرپرست پست دبیری فدراسیون فوتبال اظهار كرد: بعد از استعفای دبیر فدراسیون فوتبال طبیعی بود كه ما باید در این زمینه تصمیمی را اتخاذ می كردیم، بر این اساس با بررسی هایی كه انجام دادیم همراه با استفاده از نقطه نظرات كارشناسان و پیشكسوتان به این نتیجه رسیدیم كه از تجربیات و خدمات مصطفوی تا تشكیل مجمع عمومی فدراسیون فوتبال در قالب دبیركل فدراسیون استفاده كنیم. مصطفوی سابقه بازیگری در دو تیم بزرگ تهرانی (پرسپولیس و استقلال) را داشته و پیش از این رئیس و دبیركل فدراسیون فوتبال نیز بوده است.

او از خاك خورده های ورزش است كه مورد قبول جامعه ورزش نیز است. هاشمی در پاسخ به این سئوال كه آیا در انتخابات فدراسیون فوتبال كاندیدا خواهید شد یا خیر، گفت: قویاً این قضیه را رد می كنم و به هیچ وجه قصد حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال را ندارم و تنها به عنوان رئیس كل مجمع فدراسیون های ورزشی مسئولیتی را قبول كرده ام كه باید به وضعیت فوتبال سر و سامان دهیم و فضای آرامش را به این رشته ورزشی تزریق كنیم. وی افزود: بعد از برگزاری مجمع هر شخصی كه مورد قبول مجمع بود به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال انتخاب می شود. این در حالی است كه ما طبق قانون حداكثر شش ماه فرصت داریم تا این انتخابات را برگزار كنیم.



همچنین مشاهده کنید