سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
بازی های المپیک ۱۹۶۴ توکیو
![بازی های المپیک ۱۹۶۴ توکیو](/web/imgs/16/150/iv9xo1.jpeg)
● هجدهمین دوره بازی های المپیک ۱۹۶۴ - توکیو، ژاپن
(دوازدهمین دوره مسابقه های وزنه برداری)
مسابقه های وزنه برداری المپیک هجدهم با حضور ۱۴۹ وزنه بردار از۴۲ کشور جهان در سطحی بسیار عالی برگزار شد. در این دوره از رقابت ها ۳۲ رکورد جدید المپیک و ۸ رکورد جهان به ثبت رسید. در توکیو بنا به تصمیم فدراسیون بین المللی وزنه برداری مسابقه های سالیانه قهرمانی جهان و در بطن آن دومین دوره مسابقات قهرمانی آسیا همراه با پیکارهای وزنه برداری بازی های المپیک ۱۹۶۴ یکجا صورت گرفت. تا پیش از این در سالهای برگزاری المپیک، رقابت های قهرمانی جهان برگزار نمی شد.
تیم وزنه برداری ایران با ترکیبی جوان پا به رقابت ها نهاد و بی مدال بازگشت. بهترین عنوان تیم ما، مقام هفتمی پرویز جلایر در دسته ۵/۶۷ کیلوگرم بود. از میان قهرمانان المپیک قبل تنها یوری بلاسف و ایزاک برگر بر روی صحنه ظاهر شدند که هیچ یک موفق به تکرار قهرمانی نگردیدند. شوروی که با اقتدار قهرمان دوره پیش شده بود، این بار هم برجسته ترین و عنوان دار ترین قهرمانان خود را راهی المپیک نمود ولی بر خلاف انتظارش در دسته ۵/۶۷ کیلوگرم با ژانووسکی از لهستان و در ۷۵ کیلوگرم هانس درازیلا از چکسلواکی بر وزنه برداران شوروی غلبه کردند.
در دسته ۵۶ کیلوگرم، الکساندر واخونین از شوروی، رکورد جدیدی برای جهان ثبت کرد و با مجموع ۵/۳۵۷ کیلوگرم به مدال طلا رسید. در این وزن، علی رجبی اسلامی و محمد نصیری دو شرکت کننده ایران با رکوردهای ۳۳۰ و ۳۱۰ کیلوگرم، عنوانهای دهم و پانزدهم را به دست آوردند. نصیری که برای اولین بار در رقابت های المپیک حضور می یافت با کسب نتیجه از این حضور، در سالهای بعد سه مدال المپیک و ده مدال جهانی را کسب نمود و در جمع ده وزنه بردار برتر تاریخ این رشته قرار گرفت.
دردسته ۶۰کیلوگرم، روسها شرکت کننده نداشتند و یوشینو به میاکی که مدال نقره المپیک رم در دسته خروس وزن را در کارنامه داشت در وزنی بالاتر با ثبت رکوردهایی جدید برای المپیک با مجموع ۵/۳۹۷ کیلوگرم با اقتدار قهرمان شد.
در ۵/۶۷ کیلوگرم، باژانووسکی و کاپلونف رقابتی تنگاتنگ داشتند و در نهایت به خاطر ۳۵۰ گرم اختلاف وزن مدالهای طلا و نقره را تقسیم کردند. رکورد ۵/۴۳۲ کیلوگرم باژانووسکی رکورد جدید جهانی این دسته بود. دراین وزن پرویز جلایربه عنوان هفتم رسید و تمام رکوردهای کهنه ایران در این وزن را که متعلق به هنریک تمرز بود جا به جا کرد.
در وزن ۷۵ کیلوگرم، هانس درازیلا از چکسلواکی شگفتی آفرید و با ثبت رکورد ۴۴۵ کیلوگرم علاوه بر غلبه بر ویکتور کوزنتسف، رکورد جهانی وی را هم فرو ریخت.
در دسته ۵/۸۲ کیلوگرم، پلکفلدر از شوروی که المپیک رم را به علت آسیب دیدگی از دست داده بود با غلبه بر دو وزنه بردار مشهور مجارستان(توت و ورش) به مدال طلا رسید. در این وزن، رضا استکی با ثبت رکورد ۴۲۰ کیلوگرم دوازدهم شد.
در دسته ۹۰ کیلوگرم، گولووانف از شوروی پس از سه سال دوری روسها از مدال طلای این وزن، به مقام قهرمانی رسید. در ۹۰+ کیلوگرم یوری ولاسف(دارنده مدال طلای المپیک ۱۹۶۰ و چهار مدال طلای جهانی) مغلوب هموطن خود ژابوتینسکی شد.نوربرت شمانسکی از ایالات متحده که در پنجمین المپیکش با ۴۰ سال سن حضور یافته بود به مدال برنز رسید. در این وزن منوچهر برومند با ثبت حدنصاب ۴۶۵ کیلوگرم تمامی رکوردهای ایران و آسیا را فروریخت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست