چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۱۵ سپتامبر سال ۱۶۳۵ میلادی ـ فرانسه، مارتینیک را تصرف کرد
۳۷۶ سال پیش در روز ۱۵ سپتامبر سال ۱۶۳۵ میلادی پیر بولن دوسنامبوک دریانورد فرانسوی پا به جزیره مارتینیک گذاشت واین جزیره را به نام لویی سیزدهم پادشاه فرانسه تصاحب کرد. اندکی بعد ، جزیره گوادالوپ در نزدیکی آن نیز به تصرف فرانسه درآمد.
اشغال این جزایر درچارچوب اراده کاردینال دوریشولیو ، صدراعظم فرانسه برای اشغال و مستعمره کردن جزایر آنتیل در دریای کارائیب صورت گرفت.
جزیره مارتینیک در روز ۱۱ نوامبر سال ۱۴۹۳ میلادی توسط کریستف کلمب در جریان سفر دوم او کشف شده بود. نام کنونی این جزیره آتشفشانی برگرفته از نام اولیه سرخپوستی آن « ماتینینو » است.
از سال ۱۶۳۶ میلادی پس از قتل عام سرخپوستان کارائیب ، ساکنان اولیه این جزیره ، فرانسوی ها و کمپانی جزایر آمریکا به منظور کشت نیشکر بردگان سیاهپوست را از سنگال و آنگولا به مارتینیک آوردند.
منازعات میان مهاجرنشینان ، شورش های بردگان و جنگ با سایر قدرت های استعماری ، انگلستان و هلند برای مدت های طولانی از وقایع روزمره جزیره مارتینیک بودند.
برده داری یکبار در سال ۱۷۹۴ میلادی لغو شد اما در سال ۱۸۰۲ میلادی دوباره توسط ناپلئون بناپارت برقرار گردید.
در آن زمان جزیره مارتینیک که وسعت آن ۱۱۰۰ کیلومتر مربع است ۱۰۰۰۰۰ نفر جمعیت داشت که ۹۰ درصد آنها بردگان سیاه پوست یا دورگه بودند.
تا اینکه سرانجام در سال ۱۸۴۸ میلادی برده داری نه تنها در مارتینیک بلکه در مجموعه مستعمرات فرانسه برای همیشه ملغی شد.
در روز ۸ مه سال ۱۹۰۲ میلادی ، جزیره مارتینیک قربانی فوران آتش فشان پله می گردد و در این فاجعه شهر سن پیر و ۲۸۰۰۰ نفر اهالی آن از بین می روند.
در سال ۱۹۴۶ میلادی ، جزیره مارتینیک به یک استان ماوراء البحار جمهوری فرانسه تبدیل شد.
به این ترتیب در روز ۱۵ سپتامبر سال ۱۶۳۵ میلادی پیر بولن دو سنامبوک دریانورد فرانسوی پا به جزیره مارتینیک گذاشت و این جزیره را به نام لویی سیزدهم پادشاه فرانسه تصرف کرد. اشغال جزایر آنتیل در دریای کارائیب به دستور کاردینال ریشولیو صدراعظم فرانسه صورت گرفت.
جزیره مارتینیک پس از چند قرن استعمار و سپری کردن دورانی پر فراز و نشیب سرانجام به یک استان ماوراء البحار جمهوری فرانسه تبدیل شد و امروز این جزیره با وسعت ۱۱۰۰ کیلومتر مربع و اندکی بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت جزیی لاینفک از خاک فرانسه است.
بهرام افتخاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست