دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
از کجا و چطور ماهی های آکواریومی بخریم
جلوی ساختمان پلاسکو که میایستی باورت نمیشود این همان جایی است که زمانی بلندترین برج ایران بوده و نیمقرن پیش برای خودش برو بیایی داشته. حالا طبقات پایین آن شده انبار و فروشگاه لباس. اما هنوز بین این مغازههای بیشمار جای کمی هم برای ماهیهای رنگی کوچولو مانده. اگر به انتهای طبقه «زیر همکف» بروید به مغازههای فروش آکواریوم و ماهیهای تزیینی میرسید. اگر قصد خرید ماهی دارید همین اول باید تصمیم بگیرید دنبال ماهی آب شور هستید یا ماهی آب شیرین. ماهیهای آب شور زیباتر و گرانترند. و البته شرایط نگهداری سختتری هم دارند. پلاسکو مرکز فروش ماهیهای آب شیرین است. اگر دنبال ماهیهای آب شور هستید باید به خیابان نواب بروید.
خرید ماهی دردسرهای خاص خودش را دارد. فقط با خرید یک آکواریوم همه چیز تمام نمیشود. از یک فروشنده میخواهم با کمترین هزینه یک آکواریوم برایم جمع کند. میگوید با ۶۰، ۷۰ هزار تومان میشود یک کاری کرد! قیمت آکواریوم از ۴۰، ۵۰ هزار تومانیهای ساده شروع میشود تا آکواریومهای طرح چوبی چند میلیونی (با تجهیزات کامل). موقع خرید حساب مابقی متعلقات آکواریوم را هم داشته باشید؛ چیزهایی مثل پمپ هوا، شن، دماسنج و بخاری. فکرش را بکنید این ماهیهای کوچک هم برای خودشان بخاری مخصوص میخواهند. اگر بخاری خودشان نباشد همان چند روز اول از سرما میمیرند. یک پمپ تصفیه هم لازم دارید. نمیخواهید که هر دو روز یک مرتبه آب آکواریوم به آن بزرگی را دستی تصفیه کنید؟ ضمناً آکواریوم آب شور وسایل بیشتری نیاز دارد و دردسرهای جداگانهای دارد.
ماهیهای تزیینی دو گونه مختلف دارند؛ گوشتخوار و گیاهخوار. وقتی انگشتتان را به شیشه آکواریوم بچسبانید ماهیهای گوشتخوار سریع جمع میشوند، اما گیاهخواران فرار میکنند! موقع خرید فروشنده به شما میگوید «به هیچ عنوان نباید یک ماهی گوشتخوار را کنار گیاهخوار بیندازید» چون نتیجه کار از قبل معلوم است. جدا از این بحث کلاً ماهیانی که کنار هم میاندازید باید از نظر پرورش و تغذیه و خصوصیات با هم سازگار باشند تا زنده بمانند. توصیههای دیگری هم دارند مثلاً اینکه لاکپشت و قورباغه و خرچنگ و خلاصه هر چی دم دستتان آمد پرت نکنید داخل آکواریوم! چون این موجودات جدا از گوشتخوار بودن بیماریهای خاصی دارند که آکواریوم را آلوده میکند. فقط نوعی ماهی لجنخوار (کت فیش) مجاز است پیش بقیه برود که مثل جارو برقی کثیفیهای آب را میبلعد و تمیز میکند. همین طور یک نوع میگوی جلبکخوار فوقالعاده ریز که همین کار را میکند و سه هزار تومان قیمت دارد.
ماهیها از یک تا ۳۰۰ هزار تومان (شاید هم بیشتر) قیمت دارند. گلد فیش، مولی، اسکار و انجل چند نوع ماهی آب شیرین هستند. اگر فرزندتان بعد از دیدن انیمیشن در «جستوجوی نمو» همان مدل ماهی را از شما طلب کرد باید به فکر آکواریوم آب شور باشید. دقیقاً عین نمو که یک دلقکماهی است و دوستش دُری را میتوانید در بازار ماهیان پیدا کنید. فقط موقع خرید سعی کنید ماهی را درون یک ظرف پلاستیکی بیندازید که تا رسیدن به منزل ماهی بیچاره ضربه نخورد. اگر هم ظرفی همراه نداشتید از فروشنده بخواهید داخل نایلون ماهی را با اکسیژن پر کند و در نهایت آن را داخل یک نایلون سیاهرنگ دیگر بگذارد. «ماهیباز»ها میگویند اگر این کار را نکنید ماهی دچار استرس میشود. میتوانید در کنار ماهی گیاه آکواریوم هم بخرید. گیاهان آکواریوم هم به دو دسته قابل کاشتن و روآبی تقسیم میشوند. بعد از اینکه ماهیها را خریدید تازه وظیفه حساس نگهداری از آن شروع میشود. غذای ماهی به دو صورت خشک و منجمد وجود دارد که باید برای آنها تهیه کنید. بعد باید مراقب باشید بیمار نشوند. بیماری ماهیها را از سوراخ شدن دمشان یا تغییر رنگشان میشود تشخیص داد و در صورت مشاهده یک مورد باید سریع آن را از بقیه جدا کرد تا محیط را آلوده نکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست