یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
افسردگی در كمین سالمندان است
نگذارید سالمندان و بزرگترهای خانوادهتان احساس بیهودگی كنند. این احساس برای آنها بسیار خطرناك است و ممكن است به افسردگیشان بینجامد.> دكتر مجید صادقی، روانپزشك، ضمن این توصیه میگوید: <درمانهای روانشناختی و اجتماعی در بیماری افسردگی از اهمیت خاصی برخوردارند. سالمند باید بداند كه مورد توجه خانواده و اطرافیان است و باید احساس كند كه از تجربهاش استفاده میشود. همچنین خانواده ها نیز میتوانند وظایفی را به سالمندان محول كنند تا آنها احساس بیهودگی نداشته باشند. باید توجه داشت كه سالمندان سرعتشان كم و دقتشان زیاد است و میتوان كارهایی كه نیاز به سرعت بالا ندارد را به آنها واگذار كرد.
روانپزشكان میگویند سالمندان بعد از نوجوانان، دومین گروهی هستند كه در معرض افسردگی قرار میگیرند. دكتر مجید صادقی، روانپزشك، معتقد است كه: <یكی از عوامل موثر در افسردگی سالمندان، عوامل بیولوژیك بدن و عواملی نظیر تغییرات پیری در مغز است. ضمن اینكه سالمندان به طور متوسط روزی ۶ نوع دارو مصرف میكنند كه تداخل و تا‡ثیرات این داروها هم میتواند فرد سالمند را به افسردگی دچار كند.> او میگوید: <احساس پیر بودن و احساس ناكارآمد بودن نیز میتواند ایجاد افسردگی كند. همچنین سالمندان در معرض از دست دادن افراد متعددی از دوستان و آشنایانشان قرار دارند كه این خود باعث افسردگی میشود.> نگرش جامعه به سالمندان نیز در بروز افسردگی آنان بیتاثیر نیست. مثلا میزان احترام و درجه پذیرش سالمندان از سوی اعضای خانواده و افراد جامعه میتواند عامل مهمی در بروز یا عدم بروز افسردگی در آنان باشد. در نتیجه تمامی عوامل بیولوژیك، روانی و اجتماعی میتواند فرد سالمند را مستعد بروز افسردگی كند. دكتر صادقی در خصوص علایم افسردگی در سالمندان میگوید: <یك سری علائم افسردگی از قبیل احساس اندوه، لذت نبردن از مسائل روزمره، اشتغال ذهنی به مرگ و اختلالات خواب و اشتها (چه به صورت افزایش و چه در جهت كاهش خواب و اشتها) علائمی هستند كه در تمام افسردگیها مشتركند. اما آنچه كه مشخصا در سالمندان بروز میكند، اختلالات حافظه و عدم شناخت اطرافیان و عدم تمركز است. سالمندان افسرده معمولا به محیط اطرافشان بیعلاقه و بیتوجه شده و فراموشكار میشوند.
اما همانطور كه ایجاد افسردگی علل مختلفی دارد، درمانهایش نیز مختلف است. به عنوان مثال، اگر فردی دچار مشكلات جسمی باشد و از داروهای مختلف استفاده كند، ابتدا باید مشكلات جسمیاش را حل كرد. تا‡ثیراتی كه بسیاری از داروها در بدن میگذارند میتواند باعث ایجاد افسردگی شود. از روشهای دیگر درمانی، درمانهای دارویی است. از درمان با الكتروشوك هم معمولا در مواردی استفاده میشود كه افسردگی بسیار شدید و پیشرفته باشد به نحوی كه، سالمند به سوء تغذیه دچار شود و یا افكار خودكشی پیدا كند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست