جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
قفل شکسته های گارانتی دار
بازیهای کامپیوتری از جذابترین ابزارهای سرگرمی هستند که مخاطبان بسیاری در ردههای سنی گوناگون (از کودکان تا بزرگسالان و حتی میانسالان) دارند.
مخاطبانی که بدون در نظر گرفتن سن و سال و موقیعت اجتماعی و... ساعتهای طولانی به طور فردی یا گروهی در دنیای دیجیتالی میگذرانند و از این وقتگذرانی نهایت لذت را میبرند. حقیقت این است که رشد کیفی و کمی بازیهای کامپیوتری و همچنین امکان تعامل با دنیای مجازی از دلایلی هستند که باعث جذابیت زیاد بازیهای کامپیوتری شدهاند. به کمک کنسولهای بازی و ابزارهای مدرن بازی (مکملهای کنسول بازی)، امروزه در یک بازی کامپیوتری میتوانید به یک راننده ماهر تبدیل شوید و با جدیدترین و گرانقیمتترین اتومبیلها به مسابقه با دیگران بپردازید. میتوانید شوالیهای دلیر شوید و تمام دشمنان را تار و مار کنید یا اینکه قدم فراتر نهاده و با حرکت دست و پا پینگ پنگ، تنیس و دیگر بازیهای حرکتی را انجام دهید. همه این کارها را میتوان به وسیله کنسولهای بازی و ابزارهای مکمل انجام داد و از انجام بازیهای هیجانانگیز لذت برد. خوشبختانه این روزها این ابزارها در بازار کامپیوتر ما به راحتی یافت میشوند. البته شاید قیمت این ابزارها تا حدودی گران باشد، ولی برای برخی از گیمبازان صرف مبلغ بالا برای ایجاد ساعاتی خوش و پر هیجان میارزد. با توجه به این موضوع و همچنین با مد نظر قرار دادن شرایط اقتصادی، گریزی به بازار تجهیزات سرگرمی اعم از کنسولها و ابزارهای مکمل و همچنین نرمافزارهای این تجهیزات داشتهایم. اگر به این موضوع علاقهمندید یا قصد دارید با این ابزارهای سرگرمی اوقات خوشی را سپری کنید، این گزارش را بخوانید:
● ابزارهای مدرن سرگرمی در بازار کامپیوتر
کنسولهای بازی play station ،wii ،xbox و... مدتها است همبازی علاقهمندان به بازیهای دیجیتالی هستند. نمونههای مختلف این کنسولها با قابلیتهای جذابی که دارند، توجهها را بیش از پیش به خود جلب کردهاند. کنسولهایی مانند ps۲،ps۳ از خانواده play station و همچنین ps۴ که این اواخر به بازارهای جهانی معرفی شده است یا xbox ۳۶۰ محبوب و دوست داشتنی مایکروسافت که محبوبیت زیادی نزد کاربران دارد یا کنسولهای جذاب و دوست داشتنیwii .
به گفته فعالان بازار بین کنسولهای بازی، xbox ۳۶۰ در ایران مخاطبان بیشتری دارد. این در حالی است که در بازارهای جهانی این ps۳ است که سهم بزرگی از آمار فروش را به خود اختصاص داده است. فعالان بازار میگویند، علت اصلی این اختلاف محبوبیت کنسولهای بازی در بازارهای جهانی و ایران در این است که کنسولهای ps۳ عدم پشتیبانی از نرمافزارهای قفل شکسته است.
این در حالی است که دیگر کنسولهای بازی موجود در بازار از انواع و اقسام نرمافزارهای قفل شکسته بازی و سرگرمی پشتیبانی میکنند و همین پشتیبانی غیرحرفهای موجب محبوبیت این کنسولها شده است.
بگذریم از اینکه طی یک سال اخیر بنا به دلایلی چون رشد شدید قیمتها، بازار خرید و فروش کنسولهای بازی به شدت بی رونق شده است، اما در هر حال این کالا مخاطبان خاص خود را دارد و گروهی نیز بیصبرانه در انتظار ورود ps۴ به بازار هستند.
در هر حال اگر صرف نظر از روند صعودی قیمتها طی یک سال اخیر، قصد خرید کنسولهای بازی را داشتید، باید بدانید که کنسول محبوب و دوست داشتنی Microsoft Xbox ۳۶۰ Limited Edition Halo ۴ با ظرفیت حافظه ۳۲۰ گیگابایت در حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار و قیمت Microsoft Xbox ۳۶۰ Slim ۴GB همراه مکمل بازی Kinect در حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار تا یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان است. قیمت کنسول Microsoft Xbox ۳۶۰ Slim ۴GB هم به تنهایی و بدون هیچ ابزار مکملی در حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
قیمت کنسولSLIM PS۳ هم با توجه به ظرفیت حافظه و... در حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان متغیر است، البته برخی از شرکتهای عرضهکننده با ادعای این موضوع کهSLIM PS۳ را به صورت قفل شکسته به بازار عرضه میکنند، قیمت بالاتری برای آن ارائه میکنند. قیمت PS۲ نیز در حدود ۴۵۰ به بالا است.
● مکملهای کنسولهای بازی
یکی دیگر از دلایل رشد محبوبیت کنسولهای بازی در بازار، عرضه ابزارهایی جدید و مدرن است که امکانات بیشتر و البته بسیار جذابتر به کاربران این کنسولها ارائه میدهند.
امکاناتی نظیر انجام بازیهای حرکتی جذاب و برخی از بازیهای خاص. این امکان با تجهیز کنسولهای بازی به ابزارهای مکملی نظیر move ، kinect و... میسر میشود.
این ابزارها روی کنسولهای بازی یا در کنار آنها در نقش مکمل به کار برده میشوند و با قیمتهای مختلفی از حدود ۲۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و گاه بیشتر در بازار خرید و فروش میشوند. فعالان بازار میگویند، تا پیش از عرضه ابزارهای مکمل کنسولهای بازی به ویژه ابزارهای حرکتی بازار کنسولهای بازی هیجان چندانی نداشت و بیشتر تکیه ما بر بازار نرمافزارهای قفل شکسته بود، چرا که اکثر افرادی که کنسول داشتند اخبار مربوط به نرمافزارهای جدید را پیگیری میکردند، اما اینک با عرضه ابزارهای مکمل بازار این کالاها رونق بیشتری گرفته است. این ابزارهای مکمل که در انواع مختلفی روی کنسولهای مختلفی نصب میشوند، قیمتهای مختلفی دارند و در برندهای گوناگونی به بازار عرضه شدهاند. ابزارهای بازی موسیقی، مانند درامهای بیسیم، گیتار بیسیم، بازیهای حرکتی مانند پینگ پنگ، تنیس و... فرمانهای خودرو که به کلاج و ترمز و... مجهزند نمونههایی از این ابزارها هستند که توسط شرکتهایی چون لاجیتک، سونی، نینتندو، فراسو و... به بازار عرضه شدهاند.
البته هر کدام از این ابزارهای مکمل بازی برای کنسولی خاص کاربرد دارند، بهعنوان مثال move با ps۳ سازگار است و kinect که یک سیستم حرکتی مبتنی بر یک دوربین است با xbox ۳۶۰ و... kinect یکی از محبوبترین ابزارهای مکمل بازی است و بر خلاف ابزارهای مشابه برای کنسولهای Wii و Ps۳ احتیاج به هیچ ابزار کنترل کننده در دست کاربر ندارد. این فناوری خارقالعاده از سیستم ردیابی بدن استفاده میکند و دارای سنسورهایی است که بدن کاربر را شناسایی میکند و تمامی حرکات بدن کاربر را درون بازی انعکاس میدهد.
قیمت اعلامشده برای این ابزارهای مکمل در حدود ۳۴۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است. یکی دیگر از پرمخاطبهای بازار بازیهای کامپیوتری، شبه اتومبیلی است که به یک فرمان، کلاچ و ترمز مجهز است و کاربر به وسیله آن میتواند یک رانندگی واقعی را با سرعت بالا تجربه کند. این ابزار سرگرمی با برندهای مختلفی مانند لاجیتک، فراسو، کوآنتوم و... برای کنسولهای PS۳،PS۲ و PC طراحی شده است. فرمانهای مسابقهای لاجیتک جزو گرانقیمتترینهای بازار است که با قیمتی حدود۴۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار تومان به فروش میرسند.
● بازار سیاه نرمافزارهای بازی و سرگرمی
به غیر از کنسولهای بازی و ابزارهای مکمل این کنسولها، نرمافزارهای بازی و سرگرمی نیز دنیای متفاوتی دارند. اگرچه بازار نرمافزارها حالا دیگر چندان در اختیار عرضهکنندگان فروشگاهی نیست و دستفروشان از این بازار سود میبرند، اما هستند برخی از عرضهکنندگانی که نرمافزارهای اورجینال یا قفل شکسته را به فروش میرسانند.
نرمافزارهایی که قیمتی حدود ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار تومان دارند و نسخه قفل شکسته یا کرک شده همان نرمافزارهای اورجینال ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار تومانی هستند. نرمافزارهایی که به صورت پکیجهای ده تایی با قیمتی حدود ۱۵۰ هزار تا ۲۵۰ هزار تومان و گاه ۳۰۰ هزار تومان در بازار موجودند یا حتی این امکان را به مشتری میدهند که به صورت انتخابی روی هارد شخصی وی ذخیره شوند. قیمت ذخیره هر بازی قفل شکسته روی هارد شخصی خریدار با توجه به جدید یا قدیمی یا محبوب بودن بازی در حدود ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار و گاه در برخی از موارد ۳۰ هزار تومان است.
دستفروشان نیز انواع بازیهای دیجیتالی فاقد هولوگرام را با قیمتهای کاملا سلیقهای بین ۵ هزار تا ۱۵ هزار تومان به فروش میرسانند. در بساط این دستفروشان انواع و اقسام بازیها، از نرمافزارهای مجاز گرفته تا غیرمجازها یافت میشود، البته بیشتر سود این دستفروشان روی نرمافزارهای غیرمجاز است که از سوی وزارت ارشاد تایید نشده است.
● چه زمانی، چه کنسولی و تحت چه شرایطی بخریم؟
با توجه به اینکه تکنولوژی روز به روز در حال رشد است و هر روز شاهد عرضه محصولی جدیدتر و مدرنتر با قابلیتهای کاربردی بیشتر و بهتر هستیم، شاید این سوال نزد برخی از افراد پیش آید که به واقع در شرایطی که کنسولهای جدید ps۴ و xbox در راه بازار داخلی هستند، برای خرید کنسولهای موجود در بازار باید اقدام کنیم یا منتظر کنسولهای جدید باشیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که شاید بهتر باشد در وهله اول انتظار خود را از کنسولی که میخواهیم خریداری کنیم مشخص کنیم.
به عبارتی اگر قصد داریم کنسولی خریداری کنیم که ابزارهای مکمل جدید را به خوبی و به راحتی پشتیبانی کنند یا اینکه سهولت بازیهای آنلاین برایتان اهمیت دارد و عجلهای هم برای خرید ندارید، بهتر است منتظر کنسولهای جدید بازار باشید. اگر ابزاری میخواهید که علاوه بر بازی، برنامههای تلویزیونی، موسیقی، مکالمه صوتی و تصویری و وب گردی را نیز به اتاق نشیمن شما اضافه کند، بهتر است در انتظار xbox جدید باشید. همچنین این را در نظر داشته باشید که در کنسولهای جدید برخی از مکملهای محبوب مانند move یا kinect تعبیه شدهاند و در این صورت نیازی به خرید جداگانه این ابزارهای مکمل ندارید. پس اگر میتوانید صبر پیشه کنید، منتظر کنسولهای جدید باشید، البته باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشید کنسولهای جدید از برخی از نرمافزارهای کنسولهای قدیمیتر پشتیبانی نمیکنند، به عنوان مثال امکان اجرای بازیهای ایکس باکس ۳۶۰ در ایکس باکس وان وجود ندارد.
اما اگر قیمت برایتان اهمیت دارد و همچنین به فکر خرید نمونهای هستید که از نرمافزارهای قفل شکسته پشتیبانی کند، بهتر است وقت خود را تلف نکنید و برای خرید اقدام کنید.
از سویی طی هفتههای اخیر در بازار کالا و تجهیزات دیجیتالی شاهد کاهش قیمتها بودیم که البته کنسولهای بازی هم بهرغم مقاومتی که در این زمینه (کاهش قیمت) داشتند، اما سرانجام ناچار شدند در مقابل کاهش قیمتها کوتاه بیایند.
در نتیجه در بازار کنسولهای بازی طی هفته گذشته، شاهد کاهش ۵ درصدی قیمتها بودیم. با توجه به این موضوع شاید شرایط کنونی بهترین زمان برای خرید کنسول از جانب افرادی است که واقعا قصد خرید دارند، زیرا پیشبینیهای کارشناسان درباره وضعیت بازار کالاهای کامپیوتری و دیجیتالی و همچنین کنسولهای بازی این است که حتی دلار در حد چشمگیری ارزان شود، به دلیل اینکه کالاها با دلار گران وارد بازار شدهاند، امکان کاهش بیشتر قیمتها
وجود ندارد. پس اگر قصد خرید کنسول بازی دارید، اینک زمان مناسبی برای خرید است. نکته بعدی این است که سعی کنید نمونهای خریداری کنید که شما را به دردسر نیندازد و بابت خرید نرمافزارهای بازی ناچار به صرف هزینه بالایی نباشید. همچنین اگر به بازیهای حرکتی یا بازی خاصی علاقهمندید، در انتخاب نوع کنسول دقت کنید، زیرا برخی از بازیها قابلیت اجرا روی برخی از کنسولها ندارند.
در نهایت اینکه کالای با گارانتی را از شرکت معتبر خریداری کنید و بدانید که با توجه به شرایط بینظم بازار، هیچ ارزانی بیدلیل نیست!
مریم عسگری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست