سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

۱۸ سپتامبر ۲۰۰۴ ـ در اهمیت دمکراسی و آموزش آن: با نوشتن داستان هم می توان مسادل بزرگ را بیان کرد


۱۸ سپتامبر ۲۰۰۴ ـ در اهمیت دمکراسی و آموزش آن: با نوشتن داستان هم می توان مسادل بزرگ را بیان کرد

دکتر «هاروی ویلر» استاد علوم سیاسی و مولف کتابهای متعدد از جمله «دمکراسی در زمان انقلاب»، «سیاست های انقلاب»، «زندگی و اندیشه های فرانسیس بیکن» و «بحران در محافظه کاری» ۱۶ سپتامبر …

دکتر «هاروی ویلر» استاد علوم سیاسی و مولف کتابهای متعدد از جمله «دمکراسی در زمان انقلاب»، «سیاست های انقلاب»، «زندگی و اندیشه های فرانسیس بیکن» و «بحران در محافظه کاری» ۱۶ سپتامبر ۲۰۰۴ در ۸۵ سالگی در کالیفرنیا از این دنیا رفت. وی در زمینه تامین دمکراسی گفته است: تا زمانی که افراد هر جامعه جزئیات دمکراسی را از طریق آموزش فرا نگیرند نمی توان اطمینان داشت که دقیقا پیاده شود و تامین نظر کند، شبه دمکراسی و دمکراسی غلط بدتر و زیانبخش تر از نبودن دمکراسی است. استاد ویلر دمکراسی را به اتومبیل تشبیه کرده و گفته است: اتومبیل وسیله ای خوب و کمال مطلوب است، ولی اگر به دست کسانی افتد که نتوانند رانندگی کنند بی حاصل خواهد بود و اگر این افراد در رانندگی مهارت نداشته باشند و آن را برانند ممکن است سانحه و حتی فاجعه ببار آورند. وی پیشنهاد کرده است که هر ملت باید یک رشته قوانین کیفری برای مجازات سوء استفاده کنندگان از دمکراسی داشته باشد و دمکراسی در مدارس از دروس اجباری باشد. تامین دمکراسی آسان نیست، مهمترین تمرین ملی است که سرنوشت هر ملت به آن بستگی دارد.

پروفسور «ویلر» در عین حال نویسنده چند داستان است. وی عقیده داشت که از طریق داستان نگاری هم می شود مسائل را بیان کرد تا یادآور شوند و برایشان راه حل به دست آید.

شهرت جهانی پروفسور ویلر به خاطر نوشتن داستانی تحت عنوان « فیل ـ سیف Fail - Safe» در سال ۱۹۶۲ است که فاجعه یک جنگ اتمی را در ذهن مجسم می کند.

داستان از آنجا آغاز می شود که اشتباه یک مامور گمنام باعث جنگ اتمی آمریکا و شوروی می شود و چیزی از تمدن باقی نمی ماند.

دو سال بعد بر پایه این داستان تخیلی، یک فیلم پر بیننده سینمایی ساخته شد و زمینه را برای امضای چندین قرارداد و میثاق بین المللی درباره محدود کردن تولید و آزمایش سلاحهای اتمی هموار ساخت، میان کرملین و کاخ سفید واشنگتن تلفن قرمز کشیده شد و کلید بکار بردن سلاحهای اتمی در کیف های ویژه ای قرار گرفت که در اختیار سران مسکو و واشنگتن هستند و همه جا آنها را با خود می برند.

در حال حاضر روسیه و آمریکا بیش از کشورهای دیگر اسلحه اتمی دارند و چین پس از این دو کشور قرار گرفته است.