پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
بازار پرتقاضای تولید صندوق صدقات
برای ساخت صندوقهای صدقه استاندارد خاصی وجود ندارد. هر چند شهرداری تلاش کرده در سالهای اخیر دستورالعملهایی برای این موضوع تهیه کند اما به نظر میرسد باز هم طراحی این صندوقها به سلیقه کارخانهها و البته سفارش مشتریان بستگی خواهد داشت.
شرکتی در اصفهان بزرگترین تولیدکننده صندوق صدقه ایران است. اصفهانیها که خود جزو سه استان برتر در پرداخت صدقه هستند در تولید صندوق هم صنعت و مهارت خود را آزمودهاند. این شرکت از سال ۶۲ تاسیس شده و جالب است بدانید نخستین صندوقهای صدقات در ایران هم طبق آمار کمیته امداد در همان سالها تاسیس شده است.
مطمئنا بزرگترین مشتری صندوقهای صدقات این کارخانهها، کمیته امداد امام خمینی(ره) است. در بخش مناقصات سایت کمیته امداد خمینی(ره) یکی از بزرگترین مناقصههای اخیر (متعلق به سال ۸۹)، درخواست برای تولید یک میلیون صندوق صدقه بوده است. کمیته امداد در سه قطع کوچک، بزرگ و متوسط اقدام به تولید صندوق میکند و صندوقهای این نهاد فلزی است. البته برخی شرکتها برای این کمیته صندوقهای آکواریومی هم تولید میکنند که معمولا برای مراسمهایی چون جشن نیکوکاری و جشن عاطفهها مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
با این حال خیریههای دیگری هم هستند که برای مایحتاج صندوقی خود، دست به دامان کارخانههای تولیدکننده صندوق صدقات میشوند. به گفته یک تولیدکننده این صندوقها، برخی خیریهها در تهران تا ۵۰۰ هزار صندوق را سفارش دادهاند. او گفته قیمت این صندوقها بین ۵ تا ۳۵۰ هزار تومان متغیر است. قیمت ۳۵۰ هزار تومانی احتمالا برای انواع الکترونیکی صندوقهای صدقه است که بتازگی مورد توجه قرار گرفته است. این تولیدکننده عمر این صندوقها را تا حدود ده سال تخمین زده که بعد از این دوره، تقاضای مجددی برای تهیه صندوقهای صدقه شکل میگیرد. خود کمیته امداد هم سالانه ۶۰۰ هزار صندوق جدید نصب میکند یا تحویل مردم میدهد که از این منظر به نظر میرسد در کل کشور بازار میلیونی برای صندوق صدقه وجود داشته باشد.
اگرچه بیان شد تمام صندوقهای صدقات کمیته امداد فلزی است، اما در انواع خانگی و دیواری برخی موسسات بخصوص موسسات ضعیفتر از حیث مالی صندوقهایی از جنس پلاستیک یا شیشه هم دیده میشود. البته هنوز هم هستند کسانی که صدقات خود را در منزل، زیر فرش یا روی طاقچه ذخیره میکنند و بعدا آن را به دست مستحقان میرسانند.
در عینحال به نظر میرسد فضای تولید صندوقهای صدقه در ایران جای بیشتری برای طراحان گرافیکی، طراحان صنعتی و حتی متخصصان سختافزار و نرمافزار دارد که به دلایلی تا به حال حضور آنان میسر نشده است. در برخی عکسهایی که از صندوقهای صدقات در کشورهای دیگر دیده شده است، خلاقیتهای جالبی به چشم میخورد که علاوه بر زیباسازی فضای شهری با استفاده از این المانهای خلاقانه، انگیزه بیشتری به افراد میدهد تا صدقه پرداخت کنند، اما از عمده دلایل مهم تغییر نکردن رویکرد سازندگان صندوق صدقات در ایران این است که کمیته امداد در این بازار یک تقاضاکننده منحصر است و این کمیته هم ظاهرا تمایلی به تغییر صندوقهای خود ندارد. این نهاد صرفا به فکر تغییر نحوه دریافت پول افتاده که ثمره آن در الکترونیکی شدن صندوقهای صدقات دیده میشود. با این حال شاید ترس از شرارتهای محیط شهری و آسیب به المانهای خلاقانه هم در تغییر نکردن رویکرد کارخانهها تاثیر داشته باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست