شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مثلث آشپزخانه
انجام هر پروژهای نیازمند تحقیق و بررسی قبلی است. پروژه تغییر آشپزخانه نیز از این امر مستثنی نخواهد بود. آشپزخانه قلب خانه محسوب شده و حضور طولانی مدت خانم خانه در این مكان، این حق را برای او ایجاد میكند كه فضا و امكانات آن با توجه به سلیقه، عادت و نیازهای كاری و حتی براساس شرایط فیزیكی او ساخته و یا تغییر یابد ولی علاوه بر اینها باید خاطرنشان كرد فرم و نقشه این فضا نیز مانند هر مكان دیگری از خانه، میبایست از اصول و قوانینی تبعیت كند كه توسط متخصصین امر با در نظر گرفتن جوانب مختلف ساختمان سازی، ایمنی و همچنین جهت كاربری هر چه راحت تر فضا برای انجام امور مربوطه ارائه شده است. به طور كلی در آشپزخانه سه مركز مهم وجود دارد كه مكان قرارگیری شان، محل مناسب برای بقیه لوازم را تعیین میكند. این سه مركز عبارتند از: ۱ _ مركز نگهداری مواد غذایی (یخچال و فریزر) ۲ _ مركز پخت و پز (اجاق گاز و فر) ۳- مركز شست وشو (كاسه Sink) و ماشین ظرفشویی.در واقع اغلب مراحل آشپزی حاصل حركتهای متمادی فرد (خانم خانه) مابین این سه نقطه اصلی است. بنابراین انتخاب محلی مناسب برای آنها در آشپزخانه همواره از جمله مهمترین اقدامات در مرحله نقشه كشی این فضا است. كارشناسان بهترین رابطه این سه مركز با هم را با رسم خطی از هر یك از نقطهها به نقطه دیگر بر روی پلان آشپزخانه نشان میدهند كه برخورد حاصل از آن سه خط با یكدیگر مثلثی است كه به آن مثلث فرضی كار در آشپزخانه اطلاق میشود. لازم به ذكر است كه این مثلث میتواند در انواع مختلف ایجاد شود و نوع آن رابطه مستقیمی با شرایط محیط و در واقع نقشه فضا دارد. به این ترتیب كه با توجه به مكان اختصاص یافته به هر یك از این مراكز در نقشه آشپزخانه و فواصل آنها از هم مثلثی متناسب با آن مشخصات ایجاد میشود.
نكته:
گاهی نقشه و شرایط محیط امكان تشكیل چنین شكل هندسی را نداده و به جای مثلث پاره خط ایجاد میشود. در همین راستا آشنایی با رایج ترین نقشههای آشپزخانه میتواند شما را در مرحله بازسازی و یا حتی ساخت این محیط و برنامه ریزی برای مناسبترین مكانها جهت مراكز اصلی یاری دهد. به طور كلی معمولاً در ساخت آشپزخانه یكی از پنج نقشه رایج زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
۱- آشپزخانههای باریك مستطیلی شكل. در این آشپزخانهها معمولاً امكان اختصاص تنها یك دیوار طولی به كابینت بندی و همچنین مراكز اصلی یادشده وجود دارد و دیوار طولی دیگر نقش محدودكننده فضا را داشته و یا در آشپزخانه های با سیستم باز پیشخوان غذاخوری در آن در طول این مستطیل كم عرض واقع میشود. دو عرض آن را نیز پنجره و در ورودی تشكیل میدهند. این همان نقشه ای است كه سه مركز بر روی یك ضلع شكل هندسی نقشه آشپزخانه قرار گرفتهاند.
۲- آشپزخانه راهرویی. این آشپزخانه همان شكل و فرم نمونه قبلی را داشته ولی به جهت عریضتر بودن این مستطیل، امكان اختصاص دو طول آن به مراكز یاد شده وجود دارد. در نتیجه میتوان با قرار دادن دو مركز بر روی یك ضلع و مركز دیگر بر جایی در ضلع روبه روی آن مثلث را تشكیل داد.
۳- آشپزخانه L شكل. در چنین آشپزخانهای یك عرض و یك طول مستطیل به كابینت بندی و همچنین مراكز پخت وپز میتواند اختصاص یابد. در این نقشه نیز ایجاد مثلث كاری عملی است.
۴- آشپزخانه U شكل. این نقشه ایدهآلترین فرم برای مثلث كار در آشپزخانه است. به این ترتیب كه هر راس مثلث میتواند بر روی یك ضلع مستطیل واقع شده و در صورتی كه فواصل این سه راس با هم یكسان باشند، مثلث متساوی الاضلاع ایجاد میشود. در نتیجه برای فرد نیز حركت ما بین مراكز، با طی مسیری یكسان امكان پذیر بوده و به این طریق بازدهی كار نیز سریعتر و بهتر خواهد بود.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران پزشکیان دولت چهاردهم دولت نماز جمعه محمدجواد ظریف رئیس جمهور انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ظریف مجلس شورای اسلامی
هواشناسی قتل گرمای هوا تهران سازمان هواشناسی ترافیک پلیس اربعین شهرداری تهران پشه آئدس گرما وزارت بهداشت
دولت سیزدهم قیمت خودرو قیمت طلا مایکروسافت خودرو واردات خودرو حقوق بازنشستگان قیمت دلار بازنشستگان بازار خودرو برق مسکن
عاشورا کربلا بازیگر سینما تلویزیون اوشین امام حسین امام حسین (ع) سینمای ایران دفاع مقدس
فناوری دانشگاه تهران باتری
رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ غزه یمن اسرائیل تل آویو آمریکا فلسطین جو بایدن ترامپ روسیه جنگ غزه
فوتبال پرسپولیس استقلال نقل و انتقالات تراکتور باشگاه پرسپولیس علی علیپور لیگ برتر نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ برتر ایران سپاهان علیرضا بیرانوند
ویندوز مغز سامسونگ ناسا عیسی زارع پور اینستاگرام هوش مصنوعی اینترنت سرعت اینترنت
رژیم غذایی پوست چاقی کاهش وزن افسردگی