یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
آنتی اكسیدانها
آنتی اكسیدانها انواع خاصی از ویتامینها، مواد معدنی و آنزیمها هستند كه بدن را در برابر بیماریها و مشكلات سلامتی از قبیل سرطان، بیماریهای قلبی- عروقی، آرتروز و آب مروارید محافظت میكند.
بتا- كاروتن، ویتامین ث و ویتامین ای و نیز سلنیوم از جمله آنتی اكسیدانهایی هستند كه بیشتر مورد مطالعه قرار میگیرند.
بتا- كاروتین بیشتر در مواد غذایی از جمله پرتقالهای تیره رنگ و میوههای زرد و قرمز رنگ از جمله هویج، سیب زمینی شیرین، هلو، كلم، كدو حلوایی، زردآلو و طالبی یافت میشود.
مواد غذایی سرشار از ویتامین ث نیز عبارت از مركبات شامل: گریپ فرود، پرتغال، توت فرنگی، گوجه فرنگی، سیبزمینی با پوست، نارنگی، فلفل زنگی و كیوی هستند.
در مورد ویتامین ای نیز بیشتر باید به خشكبار، مغز میوههای دانهدار، بادام، گندم، روغن سبزیجات و تمام دانههای غلات اشاره كرد.
سلنیوم نیز اغلب در مواد غذایی دریایی، گوشت، مرغ، فرآوردههای لبنی كم چربی و غلات یافت میشود.
در خصوص چگونگی تاثیر این ریز مغذیها بر بدن باید خاطرنشان كرد كه اكسیده شدن دلیل اصلی تغییر رنگ یك سیب قاچ شده به رنگ قهوهای و یا علت فاسد شدن و بو گرفتن روغن سبزیجات است.
فرایند اكسید شدن در نتیجه فعالیت مواد شیمیایی به نام بنیانهای آزاد صورت میگیرد. درست مانند سیب و روغن زمانی كه این فرایند در بدن رخ میدهد آغاز مشكلات است.
شرایطی كه در زیر بیان میشود میتوانند منجر به ایجاد بنیانهای آزاد در بدن شود و یا بدن را در فضایی حاوی این مواد قرار دهد.
این شرایط و اتفاقات عبارت از تنفس كردن، شكسته شدن پروتئینهای خورده شده در بدن، سیگار كشیدن، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و نیز پرتوهای فرابنفش است.
یك بدن سالم معمولا این مواد شیمیایی مخرب را قبل از آسیب رساندن بدن از بین میبرد. اگر سرعت تشكیل این بنیانها بیشتر از سرعت شكسته شدن آنها در بدن باشد این مواد به سلولها و بافتها آسیب میرسانند.
آنتی اكسیدانها به ترمیم آسیبهای وارد شده به بدن توسط این بنیانهای آزاد به ۲ روش كمك میكنند. اول این كه این مواد در مرحله اول از تشكیل بنیانهای آزاد در بدن جلوگیری میكنند و در مراحل بعدی نیز تاثیر آنها را بری روی بدن و بروز مشكلات برای سلامتی را كاهش میدهند.
محققان به این خاطر در حال مطالعه بر روی این امر هستند كه مصرف مقادیر بیشتر از مواد غذایی حاوی آنتی اكسیدان چگونه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را كاهش دهد.
این محققان هماكنون در حال بررسی مقدار مناسب و مدت زمان مناسب برای استفاده از آنتی اكسیدانها و نیز تاثیرات جانبی آنها در طولانیمدت هستند.
در هر حال كارشناسان توصیه میكنند كه مردم همواره در رژیم غذایی خود تعادل را رعایت كرده و از چربی كمتر و میوهها و سبزیجات بیشتر در روز استفاده كنند.
این تعادل در رژیم غذایی میتواند تمام ریز مغذیهای لازم برای بدن را در اختیار آنها قرار دهد و در نتیجه سلامت آنها را تامین كرده و نیز توانایی بدن را برای مقابله با بیماریها افزایش دهد.
مهمترین ریز مغذیها عبارت از آنتی اكسیدانها، فیبرهای خوراكی و سایر ویتامینها و مواد معدنی هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست