سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

شیرجه زدن برای بیماران قلبی ممنوع!


با وجود آنکه شنای نرم و ملایم بویژه شنا در استخرهای روباز ورزش بسیار مفیدی برای مبتلایان به بیماریهای قلبی است ، اما این بیماران باید از شیرجه زدن در آب خودداری کنند . بیماران …

با وجود آنکه شنای نرم و ملایم بویژه شنا در استخرهای روباز ورزش بسیار مفیدی برای مبتلایان به بیماریهای قلبی است ، اما این بیماران باید از شیرجه زدن در آب خودداری کنند . بیماران قلبی از ورزش های تنیس ، والیبال و بسکتبال ، ورزش های رزمی همچون جودو و کاراته ، وزنه برداری ، اسکی و دویدن سریع نیز منع شده اند .

ورزش مناسب برای همه افراد ورزشی است که موزون ، تکرار شونده ، همراه با تحرک و موجب افزایش فعالیت سیستم گردش خون ،مفرح و به گونه ای باشد که منجر به خستگی بیش از حد نشود . میزان افزایش ضربان قلب به هنگام ورزش معیاری از میزان استقامت بدن است که حداکثر ازدیاد آن برای هر شخص مساوی با عددی است که از تفریق سن او از عدد ۲۲۰ بدست می آید ، مثلا حداکثر ضربان قلب هنگام ورزش برای فردی که ۴۰ سال سن دارد معادل ۱۸۰ در دقیقه است به این معنا که بیشتر ازآن به قلب او صدمه می زند . این عدد معیاری است تا هرشخص نوع ،شدت و مدت ورزش کردن خود را به شکلی مناسب انتخاب کند . کارشناسان تاکید دارند که همه افراد بخصوص بیماران قلبی لازم است حتما ۳ مرحله از ورزش را برای استفاده بهینه و ایمنی آن رعایت کنند .

این ۳ مرحله شامل گرم کردن در حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ، مرحله ورزشهای مزون هوازی مثل ایروبیک ، دوچرخه سواری و شنا و مرحله خنک کردن به مدت ۵ دقیقه است . در مرحله سوم یعنی خنک کردن می توان از پیاده روی آهسته استفاده کرد .