سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
بحران شیشه در ایران
![بحران شیشه در ایران](/web/imgs/16/151/k63bl1.jpeg)
تولید کنندگان و فروشندگان مواد مخدر به فراخور زمان و مکان و گروه هدف خود مواد مخدر مختلفی را تولید و عرضه کرده اند. طبق اظهارات مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبازره با مواد مخدر، نتایج شیوع شناسی مصرف مواد در کشور حاکی از این است که شیشه دومین ماده مصرفی در کشور است. به علاوه برخی آمار خبر از شیوع ۹۰ درصدی این ماده در بین جوانان مصرفکننده میدهند. این ماده محرک اثرات مختلفی بر جامعه ما بر جای گذاشته است. به تعبیر دیگر میتوان گفت با ورود شیشه به ایران، انقلابی در مصرف مواد صورت گرفته است.
پس از اینکه موادمخدری مانند تریاک و هروئین در بین مردم بدنام شدند مافیای مواد مخدر متوجه شدند که مواد سنتی مانند تریاک و مشتقات آن و هروئین دیگر پاسخگوی نیاز گروه هدف آنها نیست. مافیای مواد به فکر تولید مادهای افتادند که مشکلات ترانزیت و قاچاق مواد سنتی را نداشته باشد و در عین حال مصرف کنندگان به راحتی آن را مصرف کنند. همچنین آنها با تولید این ماده قصد داشتند با معتاد کردن زنان گروه هدف خود را بزرگتر کنند.
● چرا شیشه به سرعت رواج یافت؟
به جرات میتوان گفت تبلیغات وسوسهانگیز درباره اثرات کوتاه مدت مصرف شیشه خیلی زود شیوع بالای مصرف آن را در پی داشت. اثرات کوتاه مدتی مانند بیخوابی، کاهش اشتها، افزایش میل جنسی، سرخوشی، افزایش تمرکز سبب شد تا حتی جوانانی که قبلا هیچ مادهای را هم مصرف نمیکردند به مصرف شیشه روی بیاورند. از دیگر مواردی که این ماده محرک شیوع یافت دسترسی آسان به آن و همچنین مصرف آسان آن بود. به سبب ویژگیهای که گفته شد زنان نیز وارد چرخه اعتیاد به شیشه شدند.
به گفته کارشناسان هنوز درمان دارویی قطعی برای این ماده محرک بوجود نیامده است. در کشور ما برای درمان شیشه از چند روش غیردارویی استفاده میشود. یکی از این روشها، ماتریکس روش درمان روانشناختی مواد محرک میباشد. همچنین برای درمان شیشه از روش اجتماع درمان مدار (therapeutic community) استفاده میشود. قابل ذکر است که با وجود شیوع گسترده شیشه در کشور استفاده از روشهای علمیبرای درمان شیشه بسیار کم بوده است.
● اثرات شیشه در کشور
مصرف شیشه در بین جوانان و زنان به سرعت رو به افزایش است. مصرف شیشه در بلند مدت سبب آسیب جدی به مغز، توهم و هذیان، پرخاشگری، افسردگی، سوءظن و بدگمانی و ... میشود. در حال حاضر به سبب اثرات مخربی که شیشه روی خلق و خو و شخصیت فرد مصرف کننده بر جای میگذارد، بسیاری از تختهای بیمارستانهای روانی را مصرف کنندگان شیشه پر کرده اند. همچنین به دلیل رفتارهای بدگمانی و سوء ظن گونه خانوادههای زیادی متلاشی شده اند. به سبب پرخاشگریهای ناشی از مصرف شیشه در عمده حوادث فجیعی که اتفاق میافتد ردپای شیشه دیده میشود. از سوی دیگر مصرف کنندگان شیشه به دلیل از دست دان تعادل روانی و عقلی خود اقدام به رفتارهای پرخطر جنسی میزنند که زمینه ساز بیماریهای خطرناکی چون ایدز میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست