سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
زن پاراگوئه ای
گرتی ترزا كری در پانزدهم آگوست سال ۱۸۹۶ در پاراگوئه به دنیا آمد. به دلیل اینكه در آن زمان هنوز اجازه تحصیل را به دخترها نمی دادند او تحصیلات ابتدایی خود را در خانه به پایان رساند و توانست از دبیرستان نیز فارغ التحصیل شود.
بین سالهای ۱۹۱۴ و ۱۹۲۰ او به دانشكده پزشكی آلمانی ها در پاراگوئه وارد شد. در طول دوران تحصیل خود باشخصی به نام «كارل فردیناند كری» آشنا شد و در سال ۱۹۲۰ با او ازدواج كرد. دقیقاً مصادف با سالی بود كه او توانست مدرك پزشكی خود را از دانشكده دریافت كند. در سالهای ۱۹۲۰ و ۱۹۲۲ او در بیمارستان كودكان مشغول به كار شد. گرتی و كارل كری تصمیم گرفتند تا در زمینه تحقیقات پزشكی فعالیت داشته باشند تا در حرفه پزشكی، اگرچه موقعیت بد اقتصادی آن زمان كه به دنبال جنگ جهانی اول در اروپا حاكم بود شرایط را برای آنان سخت كرده بود. در سال ۱۹۲۲ آنها به ایالات متحده آمریكا مهاجرت كردند. در آنجا «كارل» به عنوان دستیار پاتولوژیست در ایالت نیویورك در انستیتو مطالعات بیماری های خاص شروع به فعالیت كرد. «گرتی كری» به عنوان متخصص شیمی در همان انستیتو مشغول به كار شد.
بارها این زوج از كاركردن با یكدیگرسست و ناامید شده بودند حتی «گرتی» تهدید شده بود كه از كار بركنار می شود. بدین ترتیب «كارل» تصمیم گرفت گروه را ترك كند و به تنهایی مشغول به كار شود. در سال ۱۹۳۱ كری ها به خیابان لوئیس در میسوری نقل مكان كردند. در آنجا «كارل» در دانشگاه واشنگتن كه مدرسه طب بود شروع به كار كرد. در آنجا «گرتی» تحقیقاتی را انجام داد و حقوق می گرفت بعد از آن كری ها به قسمت زیست شیمی منتقل شدند و با یكدیگر شروع به تحقیقات و كار بر روی متابولیسم كربوهیدرات كردند.
در سال ۱۹۳۶ اگرچه «گرتی» باردار بود اما او به شدت و مصمم در لابراتوار در درجه حرارت ۳۰ درجه سانتیگراد كار می كرد تا زمانی كه پسرش متولد شد.
در سال ۱۹۴۷ گرتی و كارل كری جایزه فیزیولوژی و پزشكی نوبل را از آن خود كردند كه آنها این جایزه را با یك فیزیولوژیست آرژانتینی به نام برناردو آلبرتو تقسیم كردند. گرتی كری سومین زنی است كه جایزه نوبل علوم در دنیا را كسب كرد و همچنین نخستین زن آمریكایی بود كه موفق به دریافت این جایزه شد. «گرتی» در اوج موفقیت های كاری و تحقیقاتی خود بود كه مبتلا به یك بیماری لاعلاج مغز استخوان شد كه همین بیماری منجربه سرطان خون او شد. اما او همچنان كه دوران بیماری را پشت سر می گذاشت اما از تحقیقات خود دست نكشید و همچنان در دانشگاه واشنگتن مشغول به كار بود. سرانجام در سال ۱۹۵۷ «گرتی ترزا كری» درسن ۶۱ سالگی براثر ابتلا به سرطان خون جان سپرد.
م. شاطرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست