جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

سوئیس به پرتجربه هایش نیازمند است


سوئیس به پرتجربه هایش نیازمند است

میزبان مشترک «یورو ۲۰۰۸» و مشکلاتش

چیزی به شروع دور پایانی فوتبال جام ملت های اروپا ۲۰۰۸ نمانده، اما سوئیس که در میزبانی این مسابقات با اتریش شریک است، از وضع تیم ملی خود چندان راضی نیست و با چنین تیمی ابراز وجود در این رقابت ها بسیار دشوار و امری دور از انتظار خواهد بود و با این که سوئیسی ها در این رقابت ها در گروه نخست و در کنار چک، پرتغال و ترکیه قرار گرفته اند و در قیاس با سایر گروه ها این دسته معبری غیرقابل عبور نیست، اما باز در رایزنی فوق تغییری وجود نمی آید، زیرا تیم فعلی سوئیس از هر سه همگروهی اش ضعیف تر و در سطحی پائین تر است.

شکست ۱-۲ چندی پیش در برابر انگلیس در مسابقه ای دوستانه، سومین باخت متوالی برای سوئیسی ها بود و با این که آنها در بخش هایی از بازی پا به پای مردان فابیو کاپه لوی ایتالیایی و نامدار آمدند، اما مهمترین وجه را که نتیجه حاصله بود، باز به حریف واگذار کردند. کریستوف اسپایکر مدافع تیم ملی سوئیس معترف است که تیمش برای احیای خود به یکی دو برد جالب نیازمند بوده، اما در کسب آنها توفیقی نداشته است. او می گوید: «بدیهی است که ما برای درخشش در این جام خانگی در درجه اول روحیه می خواهیم، ولی این تا به حال متاعی غیرقابل دستیابی برای ما بوده است. این که دائماً ببازیم و بعداً به خود دلداری بدهیم که آن قدرها هم بد بازی نکرده ایم، فایده ای ندارد و بهره ای را به ما نمی رساند. باید هرچه زودتر تکانی به خود بدهیم.» اما مگر سوئیسی ها اصولاً وقتی دارند در سال ۲۰۰۷ که حدود ۴ماه از اتمام آن می گذرد، آنها ۱۰ بازی تدارکاتی داشتند که بیشتر از ۴ تای آن را نبردند و سال ۲۰۰۸ نیز برای این کشور چندان بهتر نبوده است. در دیدار با انگلیس که از قضا اولین بازی این کشور با مربیگری کاپه لو بود، سوئیسی ها توسط ترن کیلو بارنتا، ماریو اگیمان و دانی یل گیکاکس صاحب بخت های خوبی برای گلزنی در نیمه اول شدند، اما از آنها استفاده نکردند.

● بدون صلابت

این در حالی روی داد که میزبان مشترک «یورو ۲۰۰۸» بدون مارکو استره لر و الکساندر فری دو تن از بهترین مهاجمانش که مصدوم بودند، بازی می کرد و به همین سبب فاقد برندگی، دقت و صلابت لازم در مقابل دروازه رقیب بود و این انگلیس بود که از بخت های گلزنی اش بهتر و بیشتر سود جست و تک گل سوئیسی ها را که توسط ارن دردیوک (در اولین بازی ملی وی) به ثمر رسید، جواب گفت. اسپایکر که مورد تأیید و توجه کوبی کوهن مربی پیر سوئیس قرار دارد و خرداد و تیر ماه در جام ملت های اروپا هم رؤیت خواهد شد، مدت ها بعد از اتمام آن دیدار می گوید: «به رغم شکست نکات مثبت زیادی در آن بازی وجود داشت و یک بار دیگر مشخص شد که ما به لحاظ اصول و کلیت بازی مان بد و ضعیف نیستیم ولی باید روی جزئیات کار کنیم و به بازی خود تکامل بخشیم.»

● تفاوت ها

اسپایکر که در تیم «کلاجوان» سوئیس با ۲۹ سال سن از مسن ها محسوب می شود، همچنین می گوید: «باید برای بررسی نمایش های ما به کیفیت و کلاس کار حریفان ما نگاه و این مسئله نیز لحاظ شود. به عنوان مثال انگلیس در روزی در برابر ما ایستاد که به خاطر تعویض مربی اش و انجام اولین بازی اش زیر نظر کاپه لو تمامی انگیزه های لازم را برای تفوق بر ما داشت و واقعاً جدی و با تمام وجود بازی می کرد. با این وجود ما فاصله ای زیاد تا کشاندن بازی به نتیجه تساوی نداشتیم. در ضمن بین بازی های دوستانه و مسابقات رسمی تفاوت های زیادی وجود دارد و شتاب و نیاز و حالت اضطراری که در دیدارهای رسمی وجود دارد و بازیکنان را خواه ناخواه به تلاش بیشتر وامی دارد، در مسابقات دوستانه وجود ندارد. با احتساب این مسائل ما که قریب به دوسال و نیم هیچ دیدار رسمی نداشته ایم، خوب کار کرده و در مشتی بازی دوستانه کیفیات مناسبی را ارائه داده ایم. ما اگر برخی موارد معدود را در تیم خود درست کنیم و بهبود بخشیم، در شرایط و جایگاه مناسبی برای یورو ۲۰۰۸ قرار خواهیم گرفت و سکوی پرتاب اولیه را در اختیار داریم.»

● پرورش جوانان

گلی که دردیوک در دروازه انگلیس جای داد، تأکید تازه ای بر این نکته بود که سوئیس همچنان در حال ساختن بازیگران جوان و مستعد است و با این وجود کوبی کوهن که بعد از اتمام «یورو» جایش را به اوتمار هیتسفلد مربی فعلی باشگاه بایرن مونیخ می دهد، می گوید: اگر سوئیس می خواهد در این پیکارها نتیجه بگیرد، در درجه اول به پرتجربه ها و نفرات نامدارش نیاز دارد و بدون آنها به مشکل برخورد خواهد کرد. کوهن می افزاید: «حریفان اخیر ما و به عنوان مثال انگلیس با تمام وجود با ما جنگیده اند و هیچ منفذی را به روی ما باز نگذاشتند و البته حسن این قضیه این بوده که ما نیز مجبور به کوشش بیشتر و بالا بردن کلاس کارمان بوده ایم. من از برخی مسابقات یک سال اخیرمان راضی نبوده ام، اما در مقابل انگلیس خوب و قوی کار کردیم و فقط در امر نتیجه گیری ناموفق بودیم. برای دیدارهای آینده مان و بخصوص بازی های یورو به تمامی نیروها و بخصوص نفرات نامدارمان که تعدادی شان مصدوم و غایب بوده اند، نیازمندیم و بدون حضور و مشارکت همگان در یورو راه به جایی نخواهیم برد. البته قبول دارم که در یک سال اخیر و در غیاب شماری از نامداران، ذخیره ها و جوان ترها خودنمایی کرده و به محاسبات اضافه شده اند و می توانند در مسابقات بزرگ و رسمی عصای دست ما باشند. ما باید ادغامی مناسب از این دو گروه بازیکن به وجود بیاوریم و از هرچه توان داریم، در جام پیش رو سود جوییم.»

● نتایج ناامیدکننده

یکی از بازیگران سوئیسی که به نظر می رسد مکانی خلل ناپذیر در جام ملت های ۲۰۰۸ داشته باشد، دروازه بانی به نام دیه گو بنالیو است که هر روز باتجربه تر و تواناتر شده است. با این حال تیم ملی سوئیس در اواخر سال ۲۰۰۷ شکست های خانگی بد و غیرقابل توجیهی در برابر امثال نیجریه و آمریکا داشت و نه تنها نتیجه را واگذار کرد، بد هم بازی کرد. آن نتایج پایه گذار ناامیدی در اردوی ملی سوئیس و انتقاد رسانه های این کشور شد و فاکتور اعتماد به نفس را در این اردو به پائین ترین درجات خود رساند.

امروز و در فاصله کمی تا شروع یورو ۲۰۰۸ در خاک سوئیس و اتریش وضع در تیم کوبی کوهن قدری بهتر و حرکت این تیم به سوی اهدافش با قدری خوشبینی بیشتر همراه است. ترن کیلو بارنتا که قبلاً هم نامش را آوردیم، می گوید: «مطمئن باشید ما هر چه توان داریم در این رقابت ها ارائه خواهیم کرد و این چیزی است که مردم سوئیس نیز از ما می خواهند، اگر آنها مطمئن باشند که ما تمامی قدرت خود را رو کرده ایم، گله ای بابت نتایج احتمالاً بد ما نخواهند داشت. برخلاف تصور رایج در سوئیس، من فکر می کنم ما قادر به صعود از گروهمان در این رقابت ها باشیم و این یک راه غیرقابل گذر برای ما نیست.»

● سوئیس کجا ایستاده است

سوئیس اولین بازی اش را در دور پایانی یورو در روز شنبه ۱۸ خرداد در شهر باسل در برابر چک انجام خواهد داد که این به واقع دیدار افتتاحیه جام خواهد بود. سوئیس در ادامه راهش با ترکیه در همان شهر (باسل) و پرتغال باز در همان محل دیدار خواهد کرد و ۲۶ خرداد می فهمد که در سایر نتایج آن سه مسابقه از گروهش بالا آمده و به یک چهارم نهایی و مرحله حذفی رسیده است یا خیر. بارنتا به عنوان حرف آخر می گوید: «تا اینجای کار تلاش زیادی داشته ایم ولی اردوی نهایی ما در خرداد ماه مشخص می کند کجا ایستاده ایم. فکر نمی کنم، چک، ترکیه و حتی پرتغال سدهایی غیرقابل تسخیر برای ما باشند.»

منبع:Uefa