شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

پاشنه آشیل کفش‌ها


پاشنه آشیل کفش‌ها

پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند همواره محل جدل و بحث موافقان و مخالفان بوده است. اگرچه هنوز کاملا منطبق بر مبانی علمی ثابت نشده که عوارض ذکر شده‌ای چون آرتروز، انحراف راستی بدن، …

پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند همواره محل جدل و بحث موافقان و مخالفان بوده است. اگرچه هنوز کاملا منطبق بر مبانی علمی ثابت نشده که عوارض ذکر شده‌ای چون آرتروز، انحراف راستی بدن، صدمات تاندون، کمردرد، ضایعات استخوانی و​ بسیاری آسیب‌های ذکر شده در کلام مخالفان پوشیدن کفش پاشنه بلند براستی ازجمله آسیب‌های ناشی از این کفش‌ها باشد، بحث در این زمینه همچنان ادامه دارد.

طبق بررسی های انجام شده، اگر خانم‌ها مدتی طولانی کفش پاشنه بلند به پا کنند، محور بدنشان بخصوص در ناحیه پا تغییر می‌کند؛ تغییر محور ساق پا سبب انقباض یا کشیدگی بیش از حد عضلات می‌شود و عدم استراحت عضلات درگیر، دردهایی مزمن را با خود به همراه می‌آورد.

پیروان این نظریه همچنین بر این نظرند که تغییر محور بدن در ناحیه لگن و ستون مهره‌ها نیز اثرات نامناسب می‌گذارد و وقتی پاشنه از محور اصلی بالاتر رود، فشار کل بدن بر پنجه‌های پا وارد خواهد شد.

چنین نتیجه‌ای خارج از تصور معمول نیست و از همین رو بسیاری افراد معتقدند نباید به خاطر زیبایی، سلامت را فدا کرد و رنج‌های آینده آن را کشید.

برخی دیگر به جای این صحبت‌ها، به سختی‌های ناشی از راه رفتن با کفش‌های پاشنه بلند اشاره می‌کنند و می‌گویند: صرف‌نظر از این‌که به بدن و ناحیه پا چه فشارهایی می‌آید، این کفش‌ها سبب لیز خوردن، پیچ‌خوردگی و افزایش احتمال صدمات ناشی از لغزش و سقوط و در نتیجه شکستگی یا دررفتگی پای خانم‌ها می‌شوند زیرا برای راه رفتن با کفش‌های پاشنه بلند باید قدم‌های کوتاه‌تر و محتاطانه‌تری برداشت تا تعادل بدن حفظ شود بنابراین بلندی پاشنه کفش برای خانم‌ها باید حداکثر بین یک تا دو سانتی‌متر باشد و برای این مقدار هم وجود کفی نرم و مناسب درون کفش و پهن بودن استوانه پاشنه شرط اصلی است.

از آن سو پژوهشگرانی هم علاوه بر رد این موارد، معتقدند بدن انسان توانایی تغییر و منطبق شدن با بعضی موارد در بلندمدت و برخی مسائل در کوتاه مدت را دارد که ضخیم شدن تاندون آشیل یکی از همین تطابق‌یافتگی‌هاست.

آنها می‌گویند زنانی که معمولا کفش‌های پاشنه بلند می‌پوشند از قضا فقط وقتی دچار مشکل می‌شوند که بخواهند از کفش‌های تخت استفاده کنند زیرا در این زمان تاندون یادشده باید کاری خلاف عادت انجام دهد و از این رو به قدری کشیده می‌شود که به ابراز ناراحتی زنان موصوف از کفش‌های تخت خواهد رسید.

آنها ضرر پوشیدن این کفش‌ها را زیاد نمی‌دانند و توصیه می‌کنند با انجام نرمش‌ها و تمرین‌های کششی می‌توان از بروز درد یا تغییرات مضر پیشگیری کرد.

درست یا نادرست، توهم و تصور یا واقعی و مقبول، به نظر می‌رسد که خانم‌ها بهتر است همچنان از کفش‌های پاشنه بلند فقط در مهمانی‌ها و برای زمان‌های کوتاه‌مدت استفاده کنند و پس از هر دو تا سه ساعت با در آوردن این کفش‌ها به مالش و ماساژ پا و انجام نرمش‌های ناحیه پنجه، مچ و ساق روی آورند تا در گیرودار بحث‌های موافق و مخالف، و همچنین مشخص شدن تکلیف علمی بررسی‌ها، سلامت خود را به خطر نیانداخته باشند.