پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
چرا از موفقیت دیگران غمگین و ناراحت میشویم
من همیشه می دانستم که می خواهم یک نویسنده شوم، بخاطر همین وقتی از دانشگاه فارغ التحصیل شدم، آماده بودم که کارم را شروع کنم. موفقیت یک شبه من آنطور که برنامه ریزی شده بود پیش نرفت و تقریباً یک دهه در تلاش برای چاپ شدن نوشته هایم بودم. بااینکه مطمئن بودم که این تجربه کاملاً طبیعی است ولی واقعیت ناراحت کننده روبه رویم بود:
افراد دیگری بودند، که خیلی هایشان را هم می شناختم، که بدون هیچ مشکلی پیشرفت کردند. هر روز خبر موفقیت فروش کتاب یک زن را می شنیدم. آیا این زن ها به اندازه من نگاه دقیقی به زندگی داشتند؟ آیا به اندازه من بامزه، جذاب و متواضع بودند؟ نه نبودند! البته من اصلاً نمی دانم که این زن ها چطور آدم هایی بودند. فقط می دانستم که از آنها متنفرم.
اینطور بود که سالهای شکنجه ام شروع شد، یادتان باشد که این شکنجه ها بخاطر این نبود که اتفاق بدی برایم افتاده بود. اینکه دست رد به سینه ات بزنند مطمئناً درد جسمانی به دنبال ندارد. هیچکس هیچوقت امنیت من یا خانواده ام را به خطر نینداخت. درواقع، متن رد شدن نوشته هایم حتی یکی دو جمله تحسین آمیز هم در خودشان داشتند و برایم آرزوی موفقیت هم می کردند. دلیل عصبانیت و ناراحتی من اتفاقات خوبی بود که برای دیگران می افتاد. من مطمئن بودم که باهوش تر، خوشگل تر و مستحق تر برای موفقیت هستم. من سخت کوش بودم و برای موفق شدن آمادگی بیشتری داشتم. دلم میخواست آنهایی که کتاب هایشان چاپ می شد را در دریا بیندازم تا غرق شوند، دلم میخواست آنها را شکنجه کنم.
خیلی حس زشتی است اینکه از موفقیت کسی ناراحت شوید ولی آدمها اغلب زشت هستند. و مطمئن هستم که شما هم تا بحال حس مشابهی را تجربه کرده اید. وقتی این اتفاق ها برای کسانی غیر از شما می افتد، حتی ممکن است دیوانه شوید: همسر پیدا کردن. نمره بالا گرفتن در کلاس، قبول شدن درد انشگاه، داشتن والدین باحال، خوش هیکل بودن، گرفتن ترفیع کاری، و
شما هم از فکر کردن به این چیزها خسته شده اید؟ خشمگین بودن نسبت به آدمها انرژی زیادی از آدم می گیرد، مخصوصاً اگر بدی در حق شما نکرده باشند. پس با این احساسات چه باید بکنید؟ چطور می توانید یکی از آن آدم های بدبختی که مدام از وضعیت خودشان شکایت می کنند و به وضعیت دیگران حسادت می کنند نباشید؟ من یک برنامه چهار مرحله ای دارم که توانست من را از آن وضعیت بیرون بکشد. امیدوارم بتواند به شما هم کمک کند.
۱. همه چیز را مدنظر قرار دهید.
یک راه برای کنار آمدن با همه خستگی تان این است که یک قدم به عقب بردارید و به این فکر کنید که چه کرده اید. من وقتی در ابتدای دهه بیست سالگی ام بودم، شاید هیچکدام از کتاب هایم چاپ نشده بود، ولی نامزد خیلی مهربانی داشتم که در همه کارها به من کمک می کرد. سلامت بودم و رابطه فوق العاده ای هم با پدر و مادرم داشتم. دفعه بعدی که متوجه شدید بخاطر موفقیت یک نفر می خواهید خودخوری کنید، به چیزهایی مثل این فکر کنید: او والدین مهربان و حمایتگری مثل من ندارد، من خیلی خوش شانس بوده ام که در همچنین خانواده ای هستم. قدر چیزهایی که دارید را بدانید، مخصوصاً چیزهایی که شما دارید و دیگران ندارند. شاید باز هم از خشمتان برای موفقیت دیگران کم نکند ولی برای شروع بد نیست. به این فکر کنید این چیزی که آن فرد الان به دست آورده است، تنها چیزی نیست که شما در زندگی می خواهید و تنها چیزی هم نیست که در دنیا اهمیت دارد. زندگی بسیار پیچیده است و همین است که جالبش می کند.
۲. لیستی از تمام کسانی که به آنها حسادت می کنید و از آنها خشمگینید تهیه کنید.
حاضرم شرط ببندم که بیشتر آنها افراد هم سن و سال خودتان هستند حتی دوستانتان. یک نکته خیلی عالی درمورد دوستان این است که با هم بزرگ شده اید و پیر می شوید. من در سن ۳۲ سالگی چندین دوست دارم که با خیلی از آنها از دوران دبیرستان دوست بوده ام و خیلی ها هم به قبل از دوران دبیرستان تعلق دارند. مطمئنم که طی بیست سال گذشته به هر کدام از آنها در یک نقطه از زندگی ام حسادت کرده ام. و این هیچ اشکالی ندارد. همه ما بزرگ و بالغ می شویم و با سرعت خودمان رشد می کنیم. سعی کنید همیشه به خاطر داشته باشید که همه ما دلمان می خواهد دوستانمان موفق باشند چون یک روز پیر می شویم و دلمان می خواهد وقتی در جشن تولدمان به اطرافمان نگاه می کنیم به تک تک کسانی که اطرافمان هستند افتخار کنیم. و از طرف دیگر، داشتن دوستان موفق احتمال موفقیت شما را هم بیشتر می کند چون شما از آنها حمایت می کنید و آنها هم درمقابل از شما حمایت خواهند کرد. موفقیت یک کار گروهی است. پس عضو یک گروه باشید!
۳. با بدنتان بعنوان بخشی از خودتان رفتار کنید.
کار دیگری که واقعاً برای کنار آمدن با این وضعیت به من کمک کرد، انجام یوگا بود. من همیشه در مغزم زندگی می کردم و بدنم را درواقع دشمن مغزم می دانستم. یادم می آید که وقتی دبیرستانی بودم، گفته فیلسوف فرانسوی معروف دکارت را شنیده بودم که می گفت، ذهن و جسم دو موجودیت جداگانه هستند، حتی اگر بر هم تاثیر داشته باشند و این بدترین شکل تفسیر یک فلسفه بود. با خودم فکر می کردم چرا همه طوری رفتار می کنند که انگار خیلی عجیب است ذهن و جسم از هم جدا باشند؟ اینطور است دیگر! البته به استثنای اینکه به آن سادگی ها که من فکر می کردم هم نبود. جسم ما به شدت به مغز و احساسات ما مرتبط است. وقتی احساس بدبختی و حسادت می کنید و دلتان می خواهد با مشت توی صورت کسی بزنید، حرکت دادن بدنتان می توانید خیلی مفید باشد. من در سن ۱۲ تا ۲۴ سالگی به این ایده می خندیدم ولی واقعیت این است که آن زمان بیشتری احساس ناراحتی را در زندگی ام داشتم. چه دویدن باشد چه یوگا یا انجام هر ورزش دیگری کنار دوستانتان، حرکت دادن بدنتان می تواند تاثیر فوق العاده ای بر وضعیت ذهنی تان داشته باشد. من خودم به این دلیل یوگا را دوست دارم که یک معلم عالی پیدا کردم که همیشه قبل از کلاس کمی درمورد اینکه کاری که ما روی زیرانداز یوگایمان انجام می دهیم با زندگی آن زیرانداز در ارتباط است، برایمان حرف می زند. یوگا با مجبور کردن من برای کندتر کردن تنفسم و برخورد با بدنم بعنوان قسمتی از خودم، به من کمک کرد بتوانم چیزهایی که در کنترلم نیستند را رها کنم و به هیچ چیز وابسته نشوم.
۴. فریاد بکشید.
وقتی همه چیز با شکست مواجه می شود و از عصبانیت و حسادت و انواع و اقسام احساسات زشت و ناراحت کننده خسته شده اید، فریاد بزنید. همه نیرویتان را جمع کنید و جیغ بزنید بی صدا. از آنجایی که من در یک محله بسیار ساکت زندگی می کنم، جیغ بلند کشیدن عصبی ام می کند ولی اگر شما دوست دارید که سر و صدا کنید، می توانید یک جیغ بلند بکشید! می دانم شاید به نظرتان احمقانه بیاید ولی مطمئن باشید که اثر دارد. گاهی وقت ها باید به خودتان یک لحظه خشم کامل بدهید، حتی اگر آن خشم و عصبانیت کاملاً بدون دلیل و بی هدف باشد. شما کامل نیستید. من هم نیستم. هیچکس نیست. وقتی کسی که می شناسم یک جایزه می برد یا در لیستی که من دوست داشتم باشم قرار می گیرد، هنوز هم یک لحظه با خودم می گویم «چرا من نه؟» این کاملاً طبیعی است. شما ربات نیستید، آدمید. به خودتان اجازه دهید گاهی حسادت کنید و دیوانه شوید ولی بعد هر کاری از دستتان برمی آید برای بیرون آمدن از این حالت انجام دهید.
۵. پیش روید.
من چطور پیش رفتم؟ توانستم پیش روم چون واقعیت را قبول کرده بودم، اینکه خوش اقبالی فردی دیگر تاثیری بر شانس و خوش اقبالی من ندارد. این احتمال هست که یک روز هم اقبال شما برگردد و شما برنده میدان باشید. نه من مرکز جهان هستم و نه شما. اشکالی ندارد که برای خودتان بخاطر اینکه نتوانسته اید چیزی که می خواستید را به دست آورید، متاسف باشید، مخصوصاً اگر خیلی برای آن تلاش کرده بودید،. ولی بعد باید از آن بگذرید و زندگی تان را جلو ببرید. شما تلاشتان را کرده اید و هر کاری از دستتان برمی آمده را انجام داده اید و برای رسیدن آن روز طلایی فقط باید صبر کنید. همین. مطمئن باشید یک روز می آید.
هر چقدر هم که شایسته و مستحق موفقیت باشید، دنیا خارج از دستان شماست. همه آن آدم هایی که در یک لحظه تصور می کنید همه چیز دارند، واقعیت این است که اینطور نیستند. آنها مشکلاتی دارند که شما از آنها بی خبرید و آنها هم به بقیه حسادت می کنند (حتی به خود شما). خشمگین بودن نسبت به دیگران و کینه ورزیدن انرژی زیادی از شما می گیرد. درعوض باید سعی کنید از این انرژی برای انگیزه دادن به خودتان برای سخت تر تلاش کردن استفاده کنید. چون تنها چیزی که می توانید واقعاً کنترلش کنید، خودتان هستید. شاد و راضی بودن برای آنچه که هستم بود که من را از گرداب حسادت نجات داد. شما هم چیزی را پیدا کنید که خوشحالتان می کند و آن را انجام دهید. مطمئن باشید با ادامه دادن مسیرتان بالاخره موفقیت به سمتتان می آید و خودتان و همه اطرافیانتان را خوشحال خواهد کرد. البته ممکن است بعضی از آنها بخواهند شب ها مخفیانه بخاطر این موفقیت شما در تحتخوابشان گریه کنند ولی اگر دوست واقعی باشند، خیلی زود به سمتتان برمی گردند و از این هم که هستید بالاتر می برندتان.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست