دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

راه های افزایش کیفیت چاپ عکس


راه های افزایش کیفیت چاپ عکس

دوربین داران خوب بخوانند و همین طوری الکی ناسزا بار سازندگان بی نوا نکنند. اینکه تنظیمات دوربین را درست انجام نمی دهید و کیفیت عکس هایی که تهیه می کنید این قدر پایین است و برای …

دوربین داران خوب بخوانند و همین طوری الکی ناسزا بار سازندگان بی نوا نکنند. اینکه تنظیمات دوربین را درست انجام نمی دهید و کیفیت عکس هایی که تهیه می کنید این قدر پایین است و برای چاپ مناسب نیست چه ربطی به سازنده از همه جا بی خبر دارد.بسیار پیش آمده است مراسمی برگزار شده و تعداد بی شماری عکس تهیه شده است. هنگام چاپ متوجه شده اید کیفیت عکس های تهیه شده چنان است که به هیچ عنوان امکان چاپ ندارند چرا که تنظیمات روی حداقل (Low Resolution) قرار داشته است. حتی اگر هم امکان چاپ با هزار بدبختی وجود داشته باشد، کیفیت آن دلچسب نیست. چه باید کرد لازم است قبل از اینکه راهکاری برای این مشکل مطرح کنم قدری درباره کیفیت عکس ها صحبت کنم. اغلب دوربین های آماتوری عکاسی از فرمت JPEG برای ذخیره سازی عکس ها استفاده می کنند. جناب JPEG در دسته فرمت های فشرده قرار دارد. به بیان دیگر از شیوه ها و دغل کاری های متفاوتی بهره می برد تا حجم تصویر را به حداقل منطقی خود برساند. این فرمت می تواند کیفیت و حجم تصویر را به اندازه یک دهم عکس اصلی تقلیل دهد اما این کاهش حجم به طور همزمان موجب کاهش کیفیت تصویر خواهد شد. هنگامی که در بخش تنظیمات (Setting) دوربین محترم خود، گزینه حداقل کیفیت (Low Resolution) را انتخاب می کنید به دوربین اجازه می دهید تا حجم عکس اصلی را بین یک پنجم تا یک هفتم عکس اصلی کاهش دهد. پس باید انتظار داشته باشید کیفیت نیز با همین نسبت تقلیل خواهد یافت. به طور معمول نباید دوربین فلک زده را روی چنین حالتی تنظیم کرد و پسندیده آن است که اگر سودای چاپ عکس را نداشته باشید، کیفیت عکس را در وضعیت معمولی (Medium Resolution) تنظیم کنید. حکایت چاپ عکس چیز دیگری است و به کیفیت حسگر دوربین شما مربوط می شود. حسگر دوربین های کمی قدیمی تر به طور معمول از رزولوشن سه تا شش مگاپیکسل برخوردار بودند و برای چاپ عکس ها لازم بود کیفیت عکس را در بخش تنظیمات روی گزینه حداکثر کیفیت (High Resolution) قرار داد. آن روزگاران سپری شده است و کیفیت حسگرها علاوه بر افزایش رزولوشن، پیشرفت های قابل ملاحظه ای نیز در زمینه شفافیت و طبیعی بودن عکس ها به خود دیده است.

بالاخره چه باید کرد

اگر تکلیف تان با عکسی که تهیه می کنید مشخص نیست توصیه می شود از کارت های حافظه متعدد استفاده کرده و عکس ها را با حداکثر کیفیت ذخیره سازی کنید تا اگر نظرتان مشخص شد با پشیمانی مواجه نشوید. اما اگر عکس ها را فقط روی نمایشگر مشاهده خواهید کرد بهتر است کیفیت را روی متوسط قرار دهید. بدیهی است عکس های باکیفیت، حجم بالاتری را اشغال خواهند کرد از این رو وجود کارت های حافظه اضافی ضروری خواهد بود.

تمام حرف های فوق الذکر زمانی معنادار هستند که از دوربینی پدر و مادردار استفاده کنید و الا بین کیفیت های بالا و متوسط در دوربین های متوسط به پایین، تفاوت چندانی وجود ندارد.

و آخر اینکه به غیر از تنظیم کیفیت باید برخی تنظیمات دیگر را نیز به دقت انجام دهید. یکی دو بار که عکس های غیرقابل چاپ تهیه کردید، دست تان خواهد آمد چه باید کرد.

جواد زارعی