چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
روش های مختلف برای برقراری ارتباط الکترونیکی
هر براوزر وب، عناوین HTML و CSS را به روش خاص خود که تفاوت اندکی با روشهای دیگر براوزرها دارد، نمایش میدهد. جداول، فرمها ، تصاویر و عناوین در هر سیستم سخت افزاری و نرمافزاری دارای ظاهر خاصی است. این تفاوتها معمولا نادیده گرفته میشوند اما در هر آرایش ظریف و پیچیده همین تفاوتها تاثیرات ناخواستهای برجا میگذارند. هرگز به HTML ، CCS و جاوا اسکریپت یا هیچ ساختار دیگری اعتماد نکنید مگر اینکه صفحات وبسایت شما در هر براوزر درست نمایش داده و اجرا شود. اگر تعداد مشخصی از خوانندگان شما از مکینتاش، لینوکس یا سیستم عامل UNIX استفاده میکنند باید از کارآیی صفحات خود در این سیستم عاملها مطمئن شوید. متاسفانه برخی مسائل فراسیستمیهمچنان از مشکلات اصلی براوزرها هستند.
● دسترسی
حل بسیاری از مسائل دسترسی در گرو ارائه نوع خاصی از محتوا است و این موضوع، محور بحث ما در فصلهای مربوط به صفحهآرایی، گرافیک و چندرسانهای را تشکیل میدهد. اما شما میتوانید در طراحی صفحات خود تدابیری اتخاذ کنید تا امکان دسترسی بیشتر را برای خوانندگان معلول فراهم کنید به خصوص کسانی که از فناوریهای همیاری برای دسترسی به صفحات وب استفاده میکنند. همچنین تصمیمات مهمی وجود دارد که شما باید در رویکرد طراحی خود اتخاذ کرده باشید، اینکه یک موضع محدودکننده اتخاذ کنید ومحدودیتهای خاصی را برای طراحی مد نظر قرار دهید یا یک طراحی ساده و روشن داشته باشید که همه خوانندگان را در بر میگیرد.
● جداول آرایشی معقول
بزرگترین مانع برای طراحی صفحات وب برای افراد معلول، استفاده از جداول آرایشی است. به خصوص اینکه جداول آرایشی میتوانند صفحات را برای افراد نابینا ناخوشایند هم کنند. بسیاری از خوانندگان نابینا متکی بر نرمافزاری هستند که صفحات وب را برای آنها با صدای بلند میخواند یا خروجی اطلاعات از طریق نمایشگرهای خاص یا بلندگوها در اختیار آنها قرار میگیرد. نرمافزار کنونی دنبال رمز HTML صفحات میگردد و جداول را به صورت واحد به واحد و خطی میخواند. این بدان معناست که هر واحد جدول یک خط یا پاراگراف تلقی شده که به ترتیب خوانده میشود. (مثل این است که همه محتوای موجود در واحدهای جدول در یک صفحه منتشر شود.) یک آرایش پیچیده شامل جداول چندوجهی است که همین جلوهای چند وجهی بدان میبخشد و بعضا باعث میشود برخی اطلاعات نامرتبط در مسیر خوانش سیستم قرار گیرند و جریان طبیعی ارائه محتوا مختل شود. اما بدتر از آن حالتی است که در مورد نمایشگرهای قدیمیاتفاق میافتد و در آن نه منبع بلکه صفحه پرداخت شده نمایش داده میشود. این نرمافزار از سمت چپ بالای صفحه آغاز میکند و خط به خط جلو میرود و یک آرایش چند ستونی ایجاد میکند که در اکثر وبسایتها مشترک است.
بهترین راه حل استفاده از CCS به جای جداول آرایشی برای ایجاد ستونها و کنترل فضاها است اما همانطور که در بالا بحث شد پشتیبانی براوزر همچنان با برگه الگو در تضاد است و نمیتواند گزینه مناسبی باشد. تا زمانی که پشتیبانی CCS تقویت نشده است از جداول آرایشی در حد محدود و به صورت ساده استفاده کنید. هر بار که میخواهید یک جدول دیگر به طراحی خود اضافه کنید اول بررسی کنید و ببینید که آیا آن جدول برای طراحی شما لازم است و آیا نمیتوان طراحی را بدون آن به سرانجامی رساند یا نه. هرچقدر جدول سادهتر باشد، خوانش خطی آن سادهتر خواهد بود.
● گزینهها
توجه به دسترسی، الزاما ماهیت تجربی و خلاقانه طراحی وب را مختل نمیکند و فضا برای طراحی وب بر اساس جداول پیچیده، تصاویر بزرگ و فناوریهایی مثل فلش وجود دارد اما این صفحات باید در قالب یک نسخه خوانا و دسترس پذیر ارائه شوند. اگر هیچ راهی برای طراحی صفحات اصلی با امکان دسترسی وجود ندارد یک پیوند به یک صفحه جایگزین بدهید که حاوی همان محتوا در یک قطع دسترس پذیرتر است.
اگر شما از تصاویر برای پیوندهای حرکتی استفاده میکنید قبلا اطمینان حاصل کنید که در آن پیوندهای متنی اضافی را نیز در کنار تصاویر قرار دادهاید تا خوانندگانی که نمیتوانند تصاویر را مشاهده کنند یک راه جایگزین برای حرکت در وبسایت داشته باشند. همچنین اطمینان حاصل کنید که مشخصات ATL را برای همه تصاویر خود در نظر گرفتهاید.
● شفافیت و یکدستی
همه خوانندگان از یک طراحی یکدست و روشن نهایت استفاده را میبرند اما برای برخی این دو ویژگی از اهمیتی حیاتی برخوردار است. در صورت نبود هیچ کلید مکانی خاص و وجود رویکردهای متغییر حرکتی، مشکل بتوان مسیر حرکت در وبسایت را تشخیص داد و این باعث سردرگمی میشود. برای کسانی که دچار ناتوانی شناختی هستند مثل مشکل حافظه یا یادگیری این مسئله میتواند بسیار گمراه کننده باشد. در بلندمدت، هیچ جایی برای یک رویکرد طراحی پرتکلف و پیچیده وجود ندارد. از زبان ساده استفاده کنید و پیوندهای حرکتی را در سراسر وبسایت قرار دهید تا همه بتوانند از آنها استفاده کنند.
● صفحهآرایی
رابرت برینگرست در کتاب "اجزای سبک صفحهآرایی" معتقد است:"صفحهآرایی نوعی ادای دین است به محتوا"
صفحهآرایی نوعی توازن و تعامل بین اجزای صفحه است، نوعی توازن بصری و زبانی که به خواننده کمک میکند تا اجزای صفحه را تشخیص دهد و محتوای صفحه را درک کند. صفحهآرایی در مقام یک ابزار ارتباطی بصری و زبانی نقش مهمی در درک صفحه ایفا میکند.
همانطور که خوانندگان یک صفحه را نگاه میکنند نیمه آگاهانه این دو کارکرد صفحهآرایی را درک میکنند؛ اول اینکه آنها الگوهای گرافیکی کلی را مشاهده و سپس گرامر زبان صفحه را درک میکنند. یک صفحهآرایی خوب نوعی الویت بندی تصویری مناسب برای محتویات صفحه ایجاد میکند و این کار از طریق نقطه گذاری تصویری و زبان گرافیکی صورت میگیرد که به خوانندگان کمک میکند تا روابط بین محتوا و تصویر، عنوان و مابقی اجزای صفحه را درک کنند.
● ویژگیهای صفحهآرایی در وب
هرچند قوانین اولیه صفحهآرایی در مورد صفحات وب و صفحات چاپی یکسان است اما آنها از برخی جهات با یکدیگر متفاوت هستند. خوانندگان صفحات وب با مطالبی مواجه هستند که شفافیت آنها در مقایسه با نسخههای کتاب، نشریه و حتی چاپهای عادی کمتر است. بیشتر صفحهآراییهای مربوط به نشریات و کتابهای با ۱۲۰۰ نقطه در هر اینچ یا بیشتر صورت میگیرند اما در مورد نسخهای وب این مقدار حداکثر به ۸۵ نقطه در هر اینچ میرسد.
همچنین بخشهای قابل استفاده در صفحات وب کوچکتر از نشریات و کتابها هستند که این مسئله امکان ارائه اطلاعات در یک صفحه ثابت را دشوار میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست