جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

قاعدگی‌های بی‌قاعده


قاعدگی‌های بی‌قاعده

تأخیر دوره وقوع قاعدگی حتی در زمانی کمتر از یک هفته، در برخی زنان و بخصوص دختران جوان مایه نگرانی و شکایت آنها از نامنظم شدن توالی پریودشان است.
به گفته برخی متخصصان بیماری‌های …

تأخیر دوره وقوع قاعدگی حتی در زمانی کمتر از یک هفته، در برخی زنان و بخصوص دختران جوان مایه نگرانی و شکایت آنها از نامنظم شدن توالی پریودشان است.

به گفته برخی متخصصان بیماری‌های زنان، قاعدگی‌های نامنظم به تأخیراتی گفته می‌شود که بیش از ۳۵ روز و دو بار در سال طی دوره‌های پریود زنان دیده شود بنابراین، تأخیرات قاعدگی حتی تا ۳۵ روز جزو ملاک‌های نامنظم بودن پریود حساب نمی‌شود.

دلایل گوناگونی سبب بی‌نظمی در قاعدگی می‌شود و برای رفع آن نیز ابتدا باید علت مشخص شود. علت بی‌نظمی ممکن است اختلال در کار غدد و به‌هم خوردن توازن هورمون‌هایی چون FSH و LH باشد.

اختلال‌های عملکرد هیپوتالاموس، هیپوفیز، تیروئید و مانند آن از راه انجام آزمایش‌های پزشکی مشخص می‌شود و می‌توان با دارو زمان و مقدار ترشح هورمون‌ها را تا حدود زیادی متوازن کرد.

ممکن است اختلال کارکرد تخمدان‌ها سبب ایجاد بی‌نظمی شده باشد؛ این تشخیص هم با معاینه و بررسی سونوگرافی تائید یا رد می‌شود... اما علاوه بر اینها روحیات، فشارهای روانی و سبک زندگی یا شغل زنان هم در ایجاد اختلال دوره قاعدگی بی‌اثر نیست.

استرس، مصرف دارو، تغییر و تعویض نوع دارو، استفاده از قرص‌های ضدحاملگی، سندرم و کیست در تخمدان، اعمال تغییرات شدید در تغذیه و رژیم غذایی، شغل‌های خاص، رویکرد ناگهانی به انجام ورزش‌های سخت و سنگین (غیر از امکان وقوع حاملگی) از جمله مهم‌ترین و شایع‌ترین دلایل تأخیر یا بی‌نظمی در قاعدگی به شمار می‌رود.

اگرچه روند آزاد شدن تخمک در تخمدان بسیار پیچیده است و عوامل متعددی در تعیین زمان آزاد شدن تخمک و کامل شدن رشد و جثه فولیکول دخیلند، بهترین توصیه برای رفع نگرانی مراجعه به متخصصان برای انجام معاینه‌ها و بررسی‌های دقیق‌تر است.