یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
قلب دوم تان سالم است
مطمئنیم شما هم لااقل یکی از مشکلاتی را که در ادامه آوردهایم تجربه کردهاید. ما با شما سادهترین و کوتاهترین راه برای خلاص شدن از مشکلات آزاردهنده و دردناک پا را در میان میگذاریم.
بیماری پایورزشکار
نوعی بیماری قارچی است که باعث خارش، سوزش و قرمزی پوست میشود. این بیماری که بیشتر در مردان جوان و میانسال دیده میشود و نوجوانان کمتر آن را تجربه میکنند، ممکن است به ترکخوردگی پوستتان منجر شود. از آنجا که میکروبها از راه ترکخوردگی وارد بدن میشوند و عفونت را وارد بدنی که پوستش ترک خورده میکنند، سلامت پای فردی که به دیابت دچار شده، میتواند او را با مشکلی جدی روبهرو کند. درصورتیکه شما هم به این بیماری دچار شدهاید، برای درمان آن باید سراغ قرصهای خوراکی یا پمادهای موضعی بروید که قارچها را از بین میبرند. دقت کنید داروها را بهطور کامل روی ترک خوردگیها بمالید.
عفونت قارچی ناخنها
ناخنهای بیمار ممکن است تغییر رنگ دهند و به رنگ زرد مایل به قهوهای درآیند یا مات شوند. این ناخنهای دچار عفونت، ضخامت کمتری دارند تا جایی که ممکن است لایهلایه شوند و از قسمتهای دیگر ناخن جدا شوند. فرورفتگی ناخن هم میتواند نشانه واضحی از بیماری ناخنها باشد و دیابتیها را بیشتر از افراد دیگر مبتلا کند. محیطهای تاریک ، نمور و گرم میتوانند محیط مناسبی برای رشد قارچها باشند. اگر دیابت دارید و با مشورت پزشکتان تصمیمتان را برای کاشت ناخن گرفتهاید، باید حواستان بیشتر به ناخنهایتان باشد و با کوچکترین تغییری نسبت به درمان و برداشتن آنها اقدام کنید.
هرگونه شکستگی و آسیبی که به ناخنها وارد شود ممکن است شما را در معرض عفونتهای جدی قرار دهد. در هر داروخانهای داروهای ضد قارچ وجود دارد اما واقعیت این است که درمان ناخنهای بیمار کار سادهای نیست و تنها تعداد کمی از داروها هستند که میتوانند شما را از شر این قارچها نجات دهند. قرصهای خوراکی هم برای درمان ناخنها تجویز نمیشوند و اگر ناخنهایتان دچار عفونت قارچی شدهاند، باید منتظر بمانید تا با درمان موضعی اوضاع بهتر شود. اگر با مصرف مداوم داروها حال ناخنتان خوب نشد، درنهایت پزشک بافت عفونی را از انگشتتان جدا میکند.
تاول
تاول زمــــانیکه کفشتان به یک نقطه فشار بیشتری وارد میکند، ایجاد میشود. برای حفظ بهداشت پاهایتان و پیشگیری از تاول، کفشهایتان را بدون جوراب به پا نکنید و در صورت ایجاد تاول، مراقب آنها باشید تا نترکند. این پوست که روی تاول شما را گرفته، از عفونت پاهایتان جلوگیری میکند، پس زیاد آن را دستکاری نکنید. برای درمان آن هم میتوانید به داروخانه بروید، کرم ضد باکتری بخرید و طبق دستور آن را روی تاولتان بمالید. اگر هم تاولتان ترکید با بانداژ نرم آن را بپوشانید تا عفونت نکند.
پینه پا
پینه پا برآمدگی است که معمولا در نوک پا یا کنارههای انگشت پا ظاهر میشود. در پینه پا انگشت بزرگ شما به سمت انگشتان کوچکتان منحرف میشود و به خاطر ساییدگی انگشتان به هم محل اتصال انگشت شست به انگشتان دیگر متورم، قرمز و گاهی هم سفت میشود. پینه پا، ممکن است در یک یا هر دو پا ایجاد شود. برای برطرف کردن این مشکل یا جلوگیری از بروز آن، کفشهای پاشنهدار نپوشید و به قیمت آسیب به پاهایتان استفاد از کفشهای نوک باریک را هم فراموش کنید. کفشهای نوک تیز، انگشت بزرگ پایتان را به سمت انگشتان دیگر منحرف میکنند.
البته ارث هم تا اندازهای در ایجاد پینه کف پا دخیل است اما شما میتوانید با استفاده از نمد یا فوم پد از ابتلا به پینه پیشگیری کنید. برای درمان هم میتوانید از جداکننده مخصوص بین انگشتان پا استفاده کنید تا انگشتانتان سر جای خودشان بروند. در بیماران دیابتی محافظت از پا و درمان بهموقع آن از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چراکه در صورت عدم درمان بهموقع ممکن است کار به جراحی هم بکشد و در این مرحله است که درمان فرد دیابتی از فرد معمولی بیشتر طول میکشد و او را با خطر بیشتری مواجه میکند. در هر صورت چه دیابتی باشید یا نباشید، در مرحله پیشرفت پینه پا نمیتوانید دردش را تحمل کنید و باید با مراجعه به پزشک تن به جراحی بدهید.
خشکی پوست پا
پاهایتان میخارد و چارهای جز خاراندن آنها ندارید؟ این خاراندنها خراشهایریزی در سطح پوستتان ایجاد کرده و شرایط مناسبی برای نفوذ میکروبها مهیا میکنند. برای بهتر شدن اوضاع فقط و فقط از صابونهای نرمکننده و لوسیونها استفاده کنید. زخم پا، بیماری است که از خراش کوچک یا عمیق سطح پوست ایجاد میشود و ممکن است عفونت کند. این زخمها ممکن است نتیجه همان خاراندن پوست خشکتان یا به علت ساییده شدن پایتان به کفش نامناسب ایجاد شده باشند. در مورد بیماران دیابتی مهم است در صورت دیدن حتی زخم جزئی به پزشک مراجعه کنند تا زخمهای کوچک عفونت نکرده و با درمان طولانی آزارشان ندهند.
پاچکشی
اگر انگشت شست پایتان به علت ضعیف بودن ماهیچههایش خم میشود و به سمت داخل میرود تا زمانی که فورم پای شما عوض نشده، باید فکری برای درمان آن بکنید. ضعیف بودن عضلات پا و کوتاه شدن تاندون پا علت بروز این عارضه است. تاندون پا وظیفه اتصال ماهیچه به استخوان را دارد. با ضعیف شدن عضلات و کوتاه شدن آنها انگشتان پاهای شمابه سمت زیر پا خم میشوند.
کفشهای نامناسب و ارث خانوادگی، عارضه پاچکشی را ایجاد میکنند. افرادی که به بیماری پاچکشی مبتلا هستند، علاوه بر اینکه در راه رفتنشان با مشکل روبهرو میشوند، بیشتر مستعد تاول، پینه و زخمپا هستند. در اکثر مواقع که بیماری هنوز شدید نشده، استفاده از کفش مناسب میتواند مشکل را حل کند و در مواقع پیشرفت زیاد بیماری، ممکن است برای اصلاح انحراف پا، کار به جراحی هم بکشد.
فرو رفتن ناخن در گوشت
این مشکل هنگامی ایجاد میشود که لبه ناخنتان در گوشت انگشت پایتان فرو رود که با فرو رفتن ناخنها، درد زیادی ایجاد میشود. ناخن فرو رفته به گوشت پایتان فشار وارد کرده، پایتان را زخم، متورم و قرمز میکند. زخم و تورم بستر مناسبی میشوند برای ورود میکروبها و عفونتها. مهمترین علت بروز این عارضه، استفاده از کفش نامناسب است. اما بد کوتاه کردن ناخنها و فشار زیاد به آنها میتواند منجر به بروز این بیماری شود. اگر ورزش میکنید یا میدوید، حتما باید از کفش مناسب استفاده کنید. شما باید نسبت به سلامت ناخنهایتان حساستر باشید. در صورت مشاهده تغییر رنگ حتما به پزشک مراجعه کنید. در صورت پیشروی عفونت باید ناخنتان را جراحی کنید.
میخچه
میخچهها در قسمتهایی از پوست که نزدیک استخوانها هستند یا بین انگشتان پاهای شما ظاهر میشوند. کفشهای نامناسب شما میتوانند باعث ایجاد میخچه شوند. اصطکاک بین انگشتان پاهایتان هم ممکن است باعث رویش این میخچهها شوند. بعد از حمام از سنگپا استفاده کنید و به آرامی سطح میخچه را بسایید تا به مرور از بین برود. بدون مشورت با پزشک از داروهایی که برای از بین رفتن میخچه در داروخانهها یا عطاریها فروخته میشوند، استفاده نکنید. اما میتوانید با کمک داروهایی که متخصصان تجویزمیکنند آرام آرام مقاومت پوست روی میخچه را کم کرده، به از بین رفتنش کمک کنید.گذشته از این، هرگز میخچهتان را نکنید و از اجسام تیز هم برای از بین بردن آن استفاده نکنید.
زگیل کفپا
زگیل کفپا مثل توپکی است که روی پاهای شماو عموما پاشنه پاهایتان جا خوش کرده است. در مرکز این زگیل ممکن است سوراخهای کوچک یا لکههای سیاهی دیده شود. این زگیلها دردناک هستند و ممکن است به تنهایی یا به صورت گروهی و خوشهای در پایتان ظاهر شوند. زگیل به علت ویروس و آلودگی در سطح بیرونی پوست کف پا ایجاد میشود. اگر مبتلا به زگیل هستید، خودسرانه دارو مصرف نکنید و حتما به پزشک مراجعه کنید و اجازه دهید پزشکتان برای درمان تصمیم بگیرد.
نیلوفر جامهبزرگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست