یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

به دنبال خوشبختی در دنیای مجازی


به دنبال خوشبختی در دنیای مجازی

پدیده اینترنت به یکی از مهم ترین مسائل روز دنیا مبدل شده و به نوعی هر چیز را تحت تاثیر خود قرار داده است

پدیده اینترنت به یکی از مهم‌ترین مسائل روز دنیا مبدل شده و به نوعی هر چیز را تحت تاثیر خود قرار داده است. مسئله ازدواج و زندگی مشترک نیز از این قاعده مستثنی نبوده و هر از گاهی قربانی خودش را می‌گیرد. زنی که با بی‌‌توجهی به عواقب این نوع رابطه‌ها اقدام به ازدواج اینترنتی کرده بود، حال در دادگاه خانواده حاضر شده تا این اشتباهش مایه عبرتی برای سایرین شود. این زن به قاضی دادگاه خانواده گفت: سال ۸۶ با جوانی ایرانی که مقیم آلمان بود، از طریق اینترنت آشنا شدم و با هم قرار ازدواج گذاشتیم. مدتی بعد، او به ایران آمد و پس از خواستگاری با ۶۰۰ سکه طلا به عنوان مهریه به عقد او درآمدم. به پیشنهاد او برای سفر به دبی رفتیم و یک ماه در آنجا ماندیم.

زمانی که از سفر برگشتیم، همسرم به بهانه آماده کردن مقدمات زندگی در آلمان، از کشور خارج شد و دیگر نه به ایران آمد و نه خبری از من گرفت. حدود یک سال تلاش کردم تا اثری از او بیابم، ولی هیچ خبری از او نشد و من تصمیم گرفتم برای طلاق اقدام کنم. پس از مدتی بورسیه تحصیل در آلمان به من تعلق گرفت و ضمن سفر به آلمان، سعی کردم نشانی از او پیدا کنم، اما باز هم بی‌نتیجه بود. اصلا انگار کسی به این نام و نشان از ابتدا وجود نداشت. با خودم فکر می‌کردم که چرا باید همچین کاری را انجام بدهد. به خاطر من از آن سر دنیا بیاید و با هم ازدواج کنیم. خرج یک سفر سنگین به دبی را بپردازد و بعد همه چیز را بگذارد و برود. ابهام این ماجرا اینقدر اذیتم می‌کند که نمی‌توانم این موضوع را هضم کنم و می‌‌خواهم از کسی که نیست جدا شوم. اشتباه بزرگم این بود که در دنیای مجازی به دنبال خوشبختی بودم. این دنیا نیز شوهری مجازی به من داد و حیف...

● همسری برای برج ایفل!

زن ۳۷ ساله آمریکایی ساکن سانفرانسیسکو دوستان خود را دعوت کرد تا در مراسم ازدواج او در شهر پاریس حضور به هم رسانده و شاهد پیوند زناشویی او با یک کوه آهنی باشند. این زن که قهرمان تیراندازی با کمان بوده است سابقا شیفته تیر و کمان خود و حالا عاشق و شیدای برج ایفل شده، در حدی که نام خانوادگی خود را بعد از مراسم ازدواج به «ایفل» تغییر داده است.

خانم ایفل یکی از معدود افراد «شی دوست» در دنیا می‌‌باشد که رابطه نزدیک و صمیمی را نه در انسان‌ها بلکه در اشیاء بی‌جان دنبال می‌کنند. در دنیا تنها ۴۰ زن دیگر وجود دارند که مانند خانم ایفل عاشق اشیای بی‌جان باشند و اولین فردی که نام «زنان علاقه‌مند به ازدواج با اشیاء» را ابداع کرد، خانم اجیتا ریتا بود که ۲۹ سال با دیوار برلین ازدواج کرده بود!

لازم به ذکر است که این نوع از ویژگی‌های رفتاری در افراد مبتلا به «سندرم اسپرگر» که شاخه‌ای از بیماری «آتیسم» می‌باشد، دیده می‌شود.

● ازدواج عاقلانه زندگی عاشقانه

پسری را دوست دارم و او را برای ازدواج انتخاب کرده‌ام؛ اما نمی‌دانم که آیا او هم به من علاقه دارد یا نه. با این عشق یک طرفه چه کنم؟

اعلام این عشق به او، در واقع خواستگاری کردن از او است و خواستگاری دختر از پسر، پسندیده نیست؛ افزون بر این‌که حیای شما اجازه نمی‌دهد به سمت او بروید. امام صادق(ع) فرمود: حیا از ایمان و ایمان در بهشت است. حیا و ایمان در یک رشته و همدوش همند. چون یکی برود، دیگری هم خواهد رفت.

اگر او را می‌شناسید و بدون حاکمیت احساس و عواطف و براساس حکم عقل او را پسندیده‌اید و وی را همتای مناسبی برای ازدواج می‌دانید می‌توانید کسی را واسطه (و نه پیک) قرار دهید تا نظرش را جویا شود. این واسطه که گویا خود اقدام کرده، بهتر است خانمی بزرگسال و متاهل و مورد اعتماد باشد و بدون ذکر نام شما نظرش را جویا شود و تا مطمئن نشده که قصد ازدواج با شخصی مثل شما را دارد، معرفی‌تان نکند.

در صورتی که فرد مورد نظر از نزدیکان است، کار راحت‌تر خواهد بود؛ زیرا خانواده‌ها با هم ارتباط دارند و مادر شما می‌تواند با آوردن قراین و نشانه‌هایی (برای مثال، تعریف و تمجید از فرد مورد نظر)، به آنان بفهماند که آمادگی ازدواج دارید و اگر از سوی آنان بازخوردی ندیدید، یافتن واسطه‌ای مطمئن در بین نزدیکان و اطلاع از نظر آنان، راحت است.

● آیا ازدواج اینترنتی می‌تواند ازدواج موفقی باشد؟

آغاز ازدواج اینترنتی از چت (Chat) است. کسی که همسر خود را از طریق چت بر می‌گزیند، انتخابش ابتدا براساس گفته‌های اوست و چون اغلب، احساسی و عاطفی برخورد می‌کند، به سخنان غیرواقعی طرف مقابل یا تناقض‌های گفتاری وی توجه ندارد و پس از گذشت مدتی دچار عشق مجازی و به تدریج وارد مرحله بعدی ارتباط می‌شود.

پس از مدتی، ارتباط از چت روم به ارتباط تلفنی کشیده و همچنان شیفته گفتار و بیان او می‌شود تا سرانجام زمان دیدار فرا می‌رسد. در موارد بسیاری، پس از ملاقات، دو طرف با دیدن یکدیگر شوکه می‌شوند؛ زیرا تازه متوجه می‌شوند که هیچ‌گونه سنخیتی با هم ندارند؛ اما چون پیش‌تر دلبسته و عاشق هم شده‌اند، پذیرش واقعیت(عدم همتایی) برایشان سخت است؛ چرا که عشق، آنان را کر و کور کرده است.

در مواردی متوجه عدم همتایی می‌شوند و آن را می‌پذیرند؛ اما به سبب ترحم، گاهی ترس از نفرین طرف، گاهی تهدید طرف به خودکشی و... به ازدواج با او تن می‌دهند که روشن است عاقبت چنین ازدواجی چه خواهد بود.

ازدواج اینترنتی در یک صورت می‌تواند موفق باشد که صرفا نقش واسطه(معرف) را ایفا کند و دو طرف به شدت مراقب دلبستگی‌ها و شیدایی‌هایشان باشند و کر و کور نشوند که البته همین نوع ازدواج هم دو تا مشکل دارد که باید به آنها توجه کرد:

۱) در ایران به طور معمول، والدین جوانان زیر بار چنین ازدواجی نمی‌روند.

۲) حضور دختر در چت روم و ارتباط با جنس مخالف، در شان دختر پرهیزکار نیست و ممکن است پس از ازدواج، عامل سلب اعتماد شوهر از وی شود.

حجت السلام و المسلین دهنوی