یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

اختراع از نوع زنانه


اختراع از نوع زنانه

عاطفه پدیدار :اسم اختراع که به گوش آدم می‌خورد، ناخودآگاه کلمه «ادیسون» یا «گراهام‌بل» در ذهن ما نقش می‌بندد.
آدم‌های عینکی با سبیل نازک و کلی کاغذ که اطرافشان پخش شده و پر از نوشته‌های …

عاطفه پدیدار :اسم اختراع که به گوش آدم می‌خورد، ناخودآگاه کلمه «ادیسون» یا «گراهام‌بل» در ذهن ما نقش می‌بندد.

آدم‌های عینکی با سبیل نازک و کلی کاغذ که اطرافشان پخش شده و پر از نوشته‌های خرچنگ‌قورباغه است! همان‌هایی که خواب و خوراک یادشان می‌رود و تا چیزی را سر هم بند نکنند، نمی‌توانند آرام بگیرند.

حالا اگر کسی پیدا بشود و بگوید زنان هم با چنین دغدغه‌هایی دست به گریبان بوده‌اند، کمی ناباورانه به‌نظر می‌رسد اما حقیقت دارد. قرن‌هاست که زنان در این عرصه نیز ثابت کرده‌اند چیزی از مردان کم ندارند و می‌توانند با ساخته‌هایشان زندگی انسان‌ها را متحول و به نسبت راحت‌تر کنند.

یکی از دلایلی که باعث شده این زنان به شهرتی که همتایان مرد خود دارند، نرسند، قوانین عرفی رایج در جامعه و طرز تفکر مردم نسبت به زنان بوده است.شاید زنان نیز از ترس اینکه مبادا مردم با فهمیدن اینکه مخترع این وسیله یک زن است از استفاده یا خرید آن سر باز زنند، نام خود را عنوان نمی‌کردند و بدین ترتیب نامیدن زنان به‌عنوان مخترع بیشتر به نوعی شوخی تبدیل شد تا یک واقعیت!

با این حال زنان وجود داشتند. آنها در خط‌آهن، نساجی، صنایع ماشین، لوازم زندگی و... تحولات عظیم و کلیدی به‌وجود آوردند. لیست کوتاه زیر از لیست طولانی زنانی است که با اختراع لوازم خانگی یا سرگرمی‌های ما، دنیا را به جای راحت‌تری برای زندگی تبدیل کرده‌اند.

۱) دکتر گریس موری هاپر ـ مخترع زبان COBOL کامپیوتر

گریس موری هاپر در دوران کودکی‌اش بچه کنجکاوی بود. وقتی تنها ۷ سال داشت، ساعت شماته‌دار خانه‌شان را باز کرد تا بفهمد چگونه کار می‌کند و وقتی از دوباره بستن آن عاجز ماند، توسط والدینش مواخذه شد.

همچنان که زمان می‌گذشت، مادر گریس فهمید دخترش علاقه خاصی به اشیای مکانیکی دارد.

گریس جوان تا آن روز دمار از روزگار هفت ساعت دیواری و رومیزی خانه درآورده بود. این کنجکاوی نقش مهمی را در زندگی او بازی کرد و سبب شد در آینده به‌عنوان یکی از زنان مخترع مشهور دنیا شناخته شود.

زمانی که گریس تحصیلات خود را در دبیرستان به پایان رساند، والدینش او را برای رشد علایقش به رفتن به کالج واسار (Vassar) تشویق کردند.

او در رشته ریاضی و فیزیک لیسانس گرفت و پس از آن به ادامه تحصیلش به دانشگاه ییل رفت و در نهایت دکترایش را در رشته ریاضی گرفت. پس از آن به واسار بازگشت تا در آنجا تدریس کند.وقتی جنگ جهانی دوم شروع شد، هاپر به نیروی دریایی پیوست. پس از انجام تمرینات او به‌عنوان سرجوخه در پروژه کامپیوتر هاوارد مارک یک شروع به کار کرد.

پروژه او را به یاد ساعت‌هایش می‌انداخت و همین باعث لذت‌بردن از کارش می‌شد.

وی پس از جنگ نیز با گروه تحقیقاتی خود به کار ادامه داد و توانست زبان استاندارد بین‌المللی کامپیوتر را طراحی کند. وی پس از این اختراع عظیم و شگفت‌انگیز مدال ملی تکنولوژی را از آن خود کرد. پس از مرگ وی در سال ۱۹۹۲ در سمیناری دکتر هاپر مدال افتخاری را نیز از آن خود کرد.

۲) ماری آندرسون، مخترع برف‌پاک‌کن

هرکس که تا به حال زیر رگبار باران یا برف رانندگی کرده باشد می‌تواند از محسنات برف‌پاک‌کن ساعت‌ها حرف بزند. اما آنچه که مردم نمی‌دانند، این است که برف‌پاک‌کن به وسیله یک زن اختراع شده است!

ایده این اختراع زمانی در ذهن ماری آندرسون شکل گرفت که در سفری به نیویورک مجبور شد به خاطر باران تمام راه سرش را از پنجره بیرون بیاورد تا بتواند جاده را ببیند. پس از اختراع این بازوی پاک‌کننده شیشه، در ابتدا بسیاری از مردم تصور می‌کردند این وسیله می‌تواند تمرکز راننده را به هم بریزد اما پس از مدتی این اختراع آنقدر طرفدار پیدا کرد که به عضو اصلی ماشین‌ها بدل شد.

۳) دکتر جیلیانا تزورو

آیا می‌دانستید زنی وجود دارد که مخترع ۱۲۵ وسیله است؟ نام او جیلیانا بود و او نقش موثری در شیمی و خصوصا صنایع فیبری بازی کرد. او با مدرک دکترای شیمی زیستی از دانشگاه ییل فارغ‌التحصیل شد و به همین دلیل توانایی کار در زمینه‌های مختلف شیمی شرکت‌های صنعتی را دارا بود. وی همچنین در دانشگاه پلی‌تکنیکی بروکلین در نیویورک یک کرسی مطالعات و تحقیقات دایر کرد.

وی در حین کار و تحقیق توانست راهی برای پیشبرد صنعت فیبر اختراع کند. وی همچنین ابداع‌کننده فیبر ضداحتراق است و از پیشگامان بسیاری از پروژه‌های شیمی به شمار می‌رود.

تزورو توانست ۱۲۵ اختراع در زمینه‌های شیمی زیست محیطی به ثبت برساند.

۴) روت ویک فیلد، مخترع شیرینی ریزه شکلاتی!

شیرینی ریزه شکلاتی بین تمام مردم در هر سن و سالی طرفداران بسیاری دارد. اما اگر روت ویک فیلد نبود مطمئنا هیچ‌کس نمی‌توانست طعم لذیذ این شیرینی را بعداز‌ظهرها بچشد و از نسیم عصرگاهی لذت کافی را ببرد.

روت در سال ۱۹۰۵ به دنیا آمد و از کالج صنایع غذایی و رژیمی فارغ‌التحصیل شد. روزی او سرگرم طبخ شیرینی برای یک سفر کوتاه بود که متوجه شد در خانه شکلات تخته‌ای ندارد به همین دلیل مقداری کاکائو را ریز کرد و روی شیرینی‌ها ریخت، اما پس از آنکه سینی شیرینی را از فر درآورد به جای کاکائوی ذوب شده، شکلات‌های بلور شده را روی شیرینی دید که صد برابر خوشمزه‌تر از شیرینی شکلاتی بودند. این شیرینی‌ها به‌زودی طرفداران زیادی پیدا کردند و خط تولید آنها به سراسر جهان راه یافت تا روت ویک فیلد به یکی از موثرترین عاملان آرامش بعدازظهر مردم سراسر جهان تبدیل شود!