دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
به مناسبت ارتحال جانگداز رهبر کبیر انقلاب اسلامی خورشید انقلاب
روح الله، آخرین فرزند شهید سید مصطفی موسوی است که در بیستم جمادی الثانی سال ۱۳۲۰ هجری قمری ولادت یافت. مادرش بانو هاجر، زنی از خاندان علم و تقوا بود. در همان سال تولدش، پدرش بین راه خمین و اراک بر اثر اصابت گلوله اشرار به شهادت رسید. امام خمینی (ره) از پنج سالگی توسط عمه و مادرشان پرورش یافت تا اینکه در ۱۵سالگی هر دوی ایشان را ازدست داد. امام (ره) هوش سرشاری داشت و در تحصیلات خود موفق بود چنانکه تا سال ۱۳۴۵ قمری سطوح عالیه دروس حوزوی را به پایان رساند. عمر پر برکت امام خمینی (ره) همواره در راه مبارزه با کفر، استعمار و ظلم سپری شد و در این راه رنج های بسیاری همچون تبعید کشید و شهادت فرزند دید. با این حال با روح والا یی که داشت دست از مبارزه بر نداشت تا این که انقلاب اسلامی ایران را به ثمرنشاند.
● صفات بارز امام:
امام خمینی (ره) از نظر علم و عمل، درک عمیق معرفتی و نیز تقوای عملی و علمی، از بزرگ ترین شخصیت های اسلامی به شمار می آمد. ایشان همچنین در اندیشه دینی و تسلط بر معارف تشیع، وارستگی، تهذیب نفس، شجاعت، درک زمان، شناخت جامعه، رافت با دوستان و شدت با دشمنان بی نظیر بود. اراده پولادین وی که ریشه در ایمان و اتکایش به خداوند داشت، اجازه نمی داد هیچ مانعی در عملی ساختن مقاصد والایش جلودار شود. ایشان در عین حال انسانی بسیار مهربان، سرشار از عطوفت، خویشتن دار و پرهیز کار بود و صبر و استقامت، مانع از آن بود که سخت ترین حوادث، خللی در اراده ایشان در رسیدن به هدف ایجاد کند.
● قاطعیت امام (ره:)
زمانی که امام خمینی (ره) امری را وظیفه و تکلیف شرعی خویش تشخیص می داد، اگر سایر افراد هم با آن مخالفت می کردند، با قاطعیت تمام و بدون هیچ ترس و واهمه ای آن را دنبال کرده و انجام می داد. ایشان در زمان پهلوی، خطاب به فرستاده رژیم شاه می گوید: «این را بدانید تا زنده هستم اگر درب خانه ام را هم به رویم ببندید، از پای نخواهم نشست و با این نیش قلم، علیه شما خواهم نوشت و اگر نشد، از شکاف درب، سخنم را به مردم خواهم رساند.»
● سیمای مردمی امام (ره:)
از جمله ویژگی های رهبری الهی امام خمینی (ره) آمیختگی بعد الهی با روح مردم داری ایشان بود. حضرت امام (ره) پیوسته خود را خدمتگزار و عاشق مردم می دانست. ایشان می فرمود: «مردم شریف ایران! من فرد فرد شما را چون فرزندان خویش می دانم و شما می دانید که من به شما عشق می ورزم و شما را می شناسم، شما هم مرا می شناسید.»
● نظم در زندگی:
امام خمینی در پیروی از فرمایش امام علی (ع) در رعایت پرهیزکاری و نظم در امور، از نمونه های کامل به شمار می رود که ضمن تهذیب نفس و تقوا، برای تمامی ساعات شبانه روز، برنامه ای خاص داشت. تمامی کارهای ایشان، از جمله مطالعه، عبادت، دعا و نیایش، رسیدگی به امور مسلمانان و کشورهای اسلامی، استراحت و اوقات فراغت و انجام امور، برنامه و زمان مشخصی داشت. ایشان ضمن پشتکار و خستگی ناپذیری، به خدا توکل می کرد که همین ویژگی ها، سبب بهره برداری هرچه بهتر از ساعات پر برکت عمر ایشان به شمار می رود.
● امام و دوستی با فرزندان:
امام خمینی (ره) در عین داشتن صلابت و صراحت، پدری مهربان و دلسوز و یاری امین برای اطرافیان و آشنایان نیز بود. یکی از فرزندان این بزرگوار در وصف پدرش می گوید: «امام با افراد خانواده بسیار گرم و مهربان بود، ولی در عین حال به خاطر جذبه ای که داشت، از ایشان حساب می بردیم. امام همه اولادشان را به یک نظر نگاه می کرد، به طوری که بعد از این همه سال، متوجه نشدیم کدامیک از فرزندانش را بیشتر دوست داشته است.»
● امام (ره) از دیدگاه مقام معظم رهبری:
مقام معظم رهبری، عظمت روح و شخصیت والای امام خمینی (ره) را چنین بیان می کند: « نام آور بزرگ دوران معاصر، یعنی امام خمینی (ره) دانشمندی پارسا و خردمندی پرهیزکار و حکیمی سیاست مدار و مومنی نواندیش و عارفی شجاع و هوشمند و فرمانروایی عادل و مجاهدی فداکار بود. او فقیه و اصولی و فیلسوف و عارف و معلم اخلاق و ادیب و شاعر بود. در او خصلت های برجسته خداداد، در آمیخته با آنچه او خود از معارفی قرآنی آموخته و دل و جانش را به آن زیور داده بود، شخصیت عظیم و جذاب و تاثیر گذاری پدید آورده بود که هر یک از چهره های برجسته یک قرن اخیر جهان - که قرن رجال بزرگ و مصلحان نام آور دینی و سیاسی و اجتماعی است - در برابر آن، کم جاذبه و یک بعدی و کوچک به نظر می آمدند.»
● دیدگاه امام خمینی درباره مقام معظم رهبری:
۱۴خرداد ۱۳۶۸ روزی است که حضرت آیت الله خامنه ای توسط مجلس خبرگان به جانشینی آن عزیز سفر کرده، به سمت رهبری نظام جمهوری اسلامی انتخاب گردید. قبل از رحلت، امام خمینی (ره) در بیاناتی در مورد ایشان چنین فرموده بود که: «جناب عالی را یکی از بازوهای توانای جمهوری اسلامی می دانم و شما را چون برادری که آشنا با مسائل فقهی و متعهد به آن هستید و از مبانی فقهی مربوط به ولایت فقیه جدا جانبداری می کنید، می دانم» و «در بین دوستان و متعهدان به اسلام و مبانی اسلامی، از جمله افراد نادری هستید که چون خورشید، روشنی می دهید.»
● لحظه وصال
ساعت ۲۰ / ۲۲ شامگاه روز شنبه سیزدهم خرداد ماه سال ۱۳۶۸ لحظه وصال بود . قلبی از کار ایستاد که میلیون ها قلب را به نور خدا و معنویت احیا کرده بود...
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست