چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کاشت مو خطرها و نظرها
سعی کردهایم از دید کارشناسان، تا آنجا که میشود راهحلی برایشان بیابیم. در بخشی از ایمیل ایشان میخوانیم: «وظیفه شما بهعنوان یک نشریه پرمخاطب اطلاعرسانی درست و آگاه کردن مردم است که خوشبختانه تا حدی در این زمینه موفق بودهاید اما در مقابل این همه تبلیغات و دروغهایی که برخی مراکز نامعتبر پیوند مو مرتب تکرار میکنند، به نظرم باید کمی فعالتر باشید. خوب است مانند نمونههایی که از جراحی بینی و افراد دچار بیماری و حتی مرگ در اثر جراحی بینی گفتید، در مورد نمونههای ناموفق دیگر روشهای زیبایی هم بگویید. من و یکی از دوستانم چندی پیش به یکی از این مراکز مراجعه کردیم تا کاشت مو انجام دهیم اما هیچکدام از نتیجه کار راضی نیستیم و موهای پیوندی یا در نیامده یا کاملا مشخص است. علاوه بر این، سر من خالی شده و جوشگاه ناشی از جراحی بهجا مانده است. متخصص پوست هم میگوید راه جبرانی وجود ندارد...»
عوارض رایج کاشت موی ناموفق
بهدنبال پیشرفتهای علمی چند سال اخیر، معمولا پیوند مو بیعارضه و بیخطر است اما متاسفانه گاهی بهدلیل دخالتهای غیرتخصصی و انجام این کار توسط افراد غیرمتخصص، عوارض جدی و شایعی دیده میشود که از آن جمله میتوان به وجود جوشگاههای غیرعادی در نواحی برداشت مو، رویش ناکامل موهای پیوندزده شده، افزایش احتمال بروز عفونت، احتمال بروز جوشگاه در ناحیه کاشت مو، احتمال نکروز (مرگ) پوست ناحیهای که در جلوی سر مو کاشته شده و از همه مهمتر و شایعتر نمای غیرطبیعی موهای کاشتهشده اشاره کرد.
نگاه متخصص پوست
دکتر مجتبی امیری
عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی بقیها...
معیارهای موفقیت در کاشت مو
اولین معیار موفقیتآمیز بودن کاشت مو، طبیعی بودن آن است. موی پیوندزده شده هم از نظر محل رشد مو و هم از نظر زاویه کاشت و هم تراکم و نوع پیاز مویی که کاشته شده، باید بهقدری طبیعی باشد که دیگران متوجه نشوند فرد مو کاشته است. در غیر اینصورت یعنی عمل موفقیتآمیز نبوده است. معیار دوم، رشد تقریبا تمام موهای پیوندزده شده است (معمولا کمتر از ۵ درصد موها هدر میروند.) معیار سوم، سالم ماندن بانک مو است یعنی نباید برداشت آنقدر زیاد باشد که ناحیه پس سر و پشت گوش صدمه ببیند یا جوشگاه بهجا بماند. بعد از انتخاب کاندید مناسب، پزشک باید حدس بزند از بانک مو چه میزان فولیکول به محل بدون مو انتقال دهد. در صورتی که این کار بهوسیله فرد متخصص انجام شود، صددرصد موفقیتآمیز است اما زمانی که به این معیارها توجه نشود، مسلما عمل پیوند موفق نیست. اما چه کسی کاندید مناسبی برای پیوند مو است؟ کسی که موهایش بهقدری کم شده که کف سرش مشخص باشد و احساس کند بیمو یا کممو شده است، بانک موی کافی داشته باشد، ریزش مویش دائمی باشد و با درمانهای دارویی قابلبرگشت نباشد. در نهایت سن مطرح است که گرچه معیار قطعی نیست ولی معیار مهمی است. در آخر هم پزشک از طریق معاینه و مشاهده نوع ریزش و شرححال و زمینه خانوادگی حدس میزند آینده پیشرفت طاسی فرد به چه نحو است و کاشت مو برای او چگونه باید باشد.
دقت کنید پیوند مو یک عمل فوقتخصصی است و بهوسیله برخی متخصصان پوست که علاقهمند به انجام آن هستند، انجام میگیرد. مردم هم باید آگاهی داشته باشند و در جلسههای مشاوره اطلاعات لازم را از پزشک بگیرند. گاهی برخی پزشکان تنها عنوان پوست و مو را روی تابلوی مطبشان مینویسند در حالی که پزشک عمومی هستند.
نگاه متخصص پوست
دکتر مسعود داوودی
دانشیار دانشگاه علومپزشکی بقیها...
تبلیغات کاشت مو قابل اعتماد نیستند
گاهی در اینترنت یا ماهواره با تبلیغاتی برای پیوند مو مواجه میشویم که واقعا اغواکنندهاند. تبلیغات دروغین را باید به حساب ضعف نظارت بر سیستم بهداشت و درمان کشور گذاشت. مثلا تبلیغکننده شعار کاشت ۱۶هزار تار مو در یک جلسه، یک پزشک عمومی است که حتی خود نمیتواند پیوند مو انجام دهد و از نظر قوانین جمهوری اسلامی حق طبابت در این حیطه ندارد اما بهقدری این تبلیغ وسیع است که هر کسی برای کاشت مو مراجعه میکند، میپرسد آیا چنین کاری ممکن است؟ تار مو قابلشمارش نیست، مگر در کارهای تحقیقاتی! پس اینکه ادعا شود دقیقا چند تار مو کاشته میشود، دروغ است. معیار پیوند مو تعداد فولیکول یا پیاز مو است. از همه مهمتر اینکه ۱۶هزار تار مو، معادل ۸هزار پیاز مو است که اگر تمام بانک موی یک فرد پرمو را برداریم، این تعداد نمیشود، چه برسد به اینکه بخواهیم در یک جلسه این پیوند را انجام دهیم! نکته دیگر اینکه سر، خونرسانی محدودی دارد. در عمل کاشت به ازای هر فولیکول مو باید یک سوراخ ایجاد کنیم. بدیهی است که ۲ تا ۴هزار برش قابلتحمل است اما خونرسانی سر اجازه انجام بیش از این تعداد را نمیدهد. تعداد کسانی که بانک موی پر و ایدهآل دارند هم بسیار محدود است و موی بیشتر افرادی که مراجعه میکنند، به ۸هزار پیاز نمیرسد. شعار دروغین دیگر، مساله کاشت با سلولهای بنیادی است. سلولهای بنیادی هیچ جایی در پیوند مو ندارند و کار علمی در این زمینه انجام نشده است. همه کارها در این رابطه فقط در حد مطالعه و تحقیقات است، نه اقدام عملی. درتمام عرصههای زیبایی، تبلیغات در رسانهها غیرواقعی هستند و لازم است مردم میزان آگاهی خود را افزایش دهند و با عقل و منطق بسنجند آنچه تبلیغکننده میگوید تا چه حد صحت دارد. معلوم است که آنها میخواهند محصولشان را بفروشند و واضح است که رسانه هم پول میگیرد تا اجازه پخش آگهی را بدهد. این شما هستید که باید عاقلانه عمل کنید.
سمیه مقصودعلی
«میزگردزیبایی» درباره مشکل کاشت موی آقای ۳۴ ساله با حضور
دکتر مسعود داوودی و دکتر مجتبی امیری متخصصان پوست
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست