پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اشکنه را امتحان کنید


اشکنه را امتحان کنید

حتما تا به حال نام اشکنه را شنیده‌اید. اشکنه از غذاهای سنتی ایران است که البته امروزه کمتر خانواده‌ای این غذا را درست می‌کند و تنها نامی از آن به جا مانده است. تهیه و طبخ اشکنه …

حتما تا به حال نام اشکنه را شنیده‌اید. اشکنه از غذاهای سنتی ایران است که البته امروزه کمتر خانواده‌ای این غذا را درست می‌کند و تنها نامی از آن به جا مانده است. تهیه و طبخ اشکنه بسیار راحت و ساده است و در زمان کوتاهی هم آماده می‌شود. در این غذا خبری از مرغ و گوشت نیست، بلکه در پخت آن فقط از سبزیجات استفاده می‌شود. این غذا را در نیم ساعت می‌توانید طبخ کنید و خوردنش همراه با نان سنگک و سبزی خوردن و ترشی بسیار لذیذ است.

مواد لازم برای پختن اشکنه به این شرح است؛ پیاز: ۳ عدد، تخم‌مرغ: ۴ عدد، سیب‌زمینی متوسط: ۳ عدد، شنبلیله خشک: ۲ قاشق غذاخوری، ‌آب: ۲ لیوان، زردچوبه: یک قاشق غذاخوری سرخالی و‌ نمک، فلفل و روغن سرخ‌کردنی: به میزان لازم.

ابتدا پیازها را خلالی خرد کرده، در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. بعد شنبلیله خشک و زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید. اگر می‌خواهید اشکنه شما غلیظ شود می‌توانید به اندازه یک قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کرده و تفت دهید. حالا آب را داخل قابلمه بریزید و نمک و فلفل را هم اضافه کنید. سیب‌زمینی‌ها را نگینی درشت خرد کرده و داخل غذا بریزید و بگذارید تا کمی بجوشد و مغز سیب‌زمینی‌ها پخته شود. حالا نوبت تخم‌مرغ است. ۲ عدد تخم‌مرغ را در ظرفی شکسته و خوب به‌هم بزنید و داخل غذا بریزید و مواد را مرتب به‌هم بزنید. ۲ عدد تخم‌مرغ دیگر را درسته داخل غذا بشکنید تا به همان صورت سفت شود. بعد از بستن تخم‌مرغ‌ها غذا آماده است.