جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

اگر به دنبال پوست جوان تر، قلب سالم تر و کاهش وزن هستید...


اگر به دنبال پوست جوان تر، قلب سالم تر و کاهش وزن هستید...

همه ما به طور معمول سعی می کنیم در برنامه غذایی خود از گروه های مختلف مواد غذایی استفاده کنیم اما اگر بدانیم که مصرف هم زمان چه موادی اثر بخشی بیشتری دارد حتما در رژیم غذایی خود …

همه ما به طور معمول سعی می کنیم در برنامه غذایی خود از گروه های مختلف مواد غذایی استفاده کنیم اما اگر بدانیم که مصرف هم زمان چه موادی اثر بخشی بیشتری دارد حتما در رژیم غذایی خود آن را به کار می بریم. در این مطلب به نقل از «prevention» به تعدادی از این ترکیبات غذایی اشاره می کنیم.

چای سبز و لیمو ترش؛ برای سلامت قلب

موثرترین آنتی اکسیدان موجود در چا ی سبز به نام کاتکینز در کاهش خطر حمله قلبی نقش مهمی دارد. اما نتایج بررسی ها نشان می دهد که تنها ۲۰ درصد از این ترکیب در بدن نقش اساسی ایفا می کند.با این حال با افزودن آب لیمو ترش به چای سبز، اثر بخشی کاتکینز به طور چشمگیری و حتی به میزان ۸۰ درصد افزایش می یابد.

بروکلی و گوجه فرنگی؛ جلوگیری از پیشروی سرطان

هر دو گیاه خاصیت ضدسرطانی دارد و خوردن هر ۲ با هم از بدن در برابر سرطان محافظت می کند محققان دریافته اند، خوردن این ۲ گیاه در کند شدن رشد تومورهای سرطانی پروستات بسیار موثر است.

تخم مرغ و انبه؛ جلوگیری از چروک پوست

به طور طبیعی تخم مرغ غنی از ۲ نوع اسید آمینه است که برای تولید کلاژن لازم است. مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین c مانند انبه همراه با این اسید در تولید کلاژن موثر است. با تولید کلاژن از دست رفته به طور چشمگیری ظاهر پوست بهبود می یابد.

چای سبز و فلفل سیاه:

کاهش وزن

تحقیقات نشان می دهد این ۲ ترکیب با هم، جذب نوعی آنتی اکسیدان مهم در چای به نام «EGCG» را افزایش می دهد که این آنتی اکسیدان سوخت کالری اضافه را به میزان ۱۳۰ درصد افزایش می دهد. محققان معتقدند ترکیبات موجود در این چای در تنظیم ترشح هورمون های مربوط به گرسنگی و سیری موثر است. برای افزایش جذب ترکیبات مفید چای سبز کافی است نصف قاشق پودر فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

ماست و سبوس گندم؛ برای هضم بهتر غذا

این ۲ ماده به طور طبیعی سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. باکتری های مفید موجود در ماست، میکروب های بیماری زا را در سیستم گوارشی از بین می برد اما این باکتری های مفید در ترکیب با پری بیوتیک های موجود در سبوس گندم عملکرد بهتری دارد.پری بیوتیک به رشد باکتری های مفید در روده کمک می کند و در نتیجه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

آواکادو و سالاد سبزیجات سبز رنگ؛ برای حفظ شادابی پوست صورت

با افزودن کمی آواکادو به سالاد سبزیجات، کاروتنوئید نوعی ترکیب گیاهی مفید برای پوست، بهتر جذب می شود.کاروتنوئید با کاهش آسیب رادیکال های آزاد، از پوست در مقابل تاثیر مخرب اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند. نتایج تحقیقات اخیر که در دانشگاه ایالت اوهایو انجام شده است نشان می دهد افرادی که آواکادو به سالاد حاوی کاهو، اسفناج و هویج می افزایند نسبت به افرادی که سالاد بدون آواکادو مصرف می کنند، کاروتنوئید بیشتری جذب می کنند.

زردآلو و بادام؛ برای بهبود عملکرد رگ ها

این دو ماده مانع اکسیده شدن کلسترول مضر (LDL) می شود. کلسترول مضر به رادیکال های آزاد واکنش می دهد و باعث تجمع جرم در رگ های خونی می شود.فیتوکمیکال موجود در بادام در ترکیب با ویتامین E و C موجود در زردآلو، روند اکسیده شدن کلسترول مضر را کاهش می دهد.

روغن زیتون خالص و گوجه فرنگی؛ تقویت بدن

گوجه فرنگی حاوی ۴ نوع کاروتنوئید عمده به نام آلفا کاروتن بتاکاروتن، لوتئین و لیکوپن و ۳نوع آنتی اکسیدان قوی، ویتامین C و E است که با سرطان و بیماری قلبی مقابله می کند.این مواد شیمیایی در صورت ترکیب با روغن زیتون بهتر جذب می شود. روغن زیتون سرشار از تک چربی های قابل اشباع سالم است که با کندکردن روند هضم به بدن کمک می کند موادغذایی مفید بیشتری را جذب کند.

قره قاط و ماست؛ تقویت بدن

قره قاط حاوی ماده تقویت کننده مغز است که به تمرکز بیشتر کمک می کند. درحالی که پروتئین موجود در ماست به بازسازی عضلاتی که در هنگام ورزش صدمه دیده است، کمک می کند. علاوه بر آن، کربوهیدرات موجود در ماست و قره قاط به طور طبیعی به ذخیره گلیکوژن درعضلات کمک می کند درحالی که کاهش گلیکوژن به خستگی مفرط منجر می شود.

توت فرنگی و بلغور جو؛ قلب سالم تر

۲نوع فیتوکمیکال مهم به نام اونانتریمیدز (avenanthramides) و اسید فنولیک با ویتامین C، تاثیر مخرب کلسترول مضر را کاهش می دهد و مانع از تصلب رگ ها و حمله قلبی می شود.

دارچین و نان سبوس دار؛ افزایش انرژی و کاهش وزن

پودر دارچین قند خون را تنظیم می کند و مانع از افت انرژی می شود. نتایج بررسی ها نشان می دهد دارچین با کاهش دادن افزایش قند خون پس از صرف غذا، مانع از پرخوری فرد در ساعت های بعد می شود.

پیاز و سیر؛ محافظت بدن

پیاز و سیر، حاوی ترکیبات سولفور است که نوعی ماده گیاهی مفید برای قلب است و سرخرگ ها را انعطاف پذیر می کند. بعضی از این ترکیب های شیمیایی دارای قدرت سم زدایی و دفع کننده ماده سرطان زا از بدن است.

نویسنده: علیرضا