چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
۱۰ نکتـه برای شروع
مطمئناً میدانید که اولین تاثیر در مصاحبه شغلی، اهمیت زیادی دارد، و احتمالاً هم این نکته را رعایت کرده اید، چون الان یک کار جدید دارید. اما آیا میدانستید در شروع یک کار جدید هم اولین تاثیر اهمیت دارد؟
طی چند ساعت، روز یا حتی هفته اول که کار جدیدی را شروع میکنید، رئیس جدید شما و همکارانتان تفکر خود را نسبت به شما شکل میدهند و همین مسأله مابقی زمانی را که با این کارفرما میگذرانید، را تعیین میکند. مثلاً اگر از همان ابتدا به عنوان فردی که از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکند شناخته شوید، خیلی سخت میتوانید آن برچسبی که به شما چسبیده است را بکنید و جایگاهتان را تغییر دهید؛ حتی اگر واقعاً لیاقتش را داشته باشید. برعکس این، اگر در چند هفته اول سخت کار کنید، بعدها رئیس و همکارانتان خیلی راحتتر از سر اشتباهاتتان میگذرند.
در اینجا به ۱۰ نکته برای ایجاد تاثیری فوق العاده روی همکاران اشاره میکنیم:
۱) بین کارها کمی استراحت کنید؛ اگر قبل از رفتن به سراغ یک کار جدید کمی به خودتان استراحت دهید، میتوانید برنامههای کاری قبل را از ذهنتان پاک کرده و خودتان را برای برنامههای جدید آماده کنید.
انسانها مخلوقات عادت هستند. هر شغلی، مخصوصاً کاری که مدت زمان زیادی در آن بوده باشید، یک نوع عادت و روتین در زندگیتان ایجاد میکند و باعث میشود بدون اینکه خودتان بخواهید، میلی به تغییر نداشته باشید. چند روز استراحت بین کار قدیم و کاری که تازه میخواهید شروع کنید، میتواند به شما کمک کند خودتان را برای کار جدید و محیط کارتان آماده کنید.
۲) تحقیق کنید؛ احتمالاً طی دوره مصاحبهها و مقدمات شروع کار روی کارفرمای جدیدتان خوب تحقیق کرده اید. الان وقتش رسیده که تحقیقاتتان را تمام کنید و درک خودتان را درمورد کارفرمای جدید تکمیل کنید. اگر بین کار قدیم و کار جدیدتان چند روز استراحت بیندازید، میتوانید از آن زمان برای این منظور استفاده کنید.
برای تحقیق درمورد کارفرمای جدید، هر نوشتهای درمورد شرکت جدید به شما کمک میکند، از جمله کتاب راهنمای کارمندان. هدف شما دو جنبه دارد: یکی فهمیدن درمورد کاری که شرکتتان انجام میدهد و اینکه شما به چه درد آن میخورید و یکی برای دانستن اینکه چه انتظاری از محیط کارتان داشته باشید. اگر شما یا کسی در شبکه تخصصیتان کسی را در آن شرکت میشناسد، برنامه بریزید و قبل از روز اول قرار ملاقاتی برای ناهار یا یک قهوه با او بگذارید و با این روش از او اطلاعات بگیرید.
۳) حرفهای لباس بپوشید؛ نشان دادن یک ظاهر مرتب، تاثیر مثبتی بر کلاس و عادات کار شما دارد. درنتیجه، وقتی کار جدید را شروع میکنید، باید یک تا دو درجه بالاتر از سطح کارتان لباس بپوشید. وقتی چند روز مهم و حیاتی اول تمام شد، میتوانید کمی راحت تر لباس بپوشید بدون اینکه نگران باشید دیگران تصور کنند وضعیت مالیتان خوب نیست.
۴) زود بیایید، دیر بروید؛ اگر قرار باشد دیرتر ازهمه وارد شرکت شوید و زودتر از همه خارج شوید، باعث میشود دیگران تصور کنند علاقهای به بودن در آن محیط ندارید. این میتواند خیلی خطرناک باشد، مخصوصاً در چند هفته اول شروع کارتان.
درعوض، سعی کنید همیشه کمی زودتر از بقیه به محل کارتان برسید و برای ترک آنجا هم عجله نداشته باشید. این کار باعث میشود همه تصور کنند به کارتان علاقه مند هستید و بعدها اگر یک روز دیر سر کار برسید، همه فکر میکنند که حتماً مشکل مهمی داشتهاید.
۵) همکارانتان را بشناسید؛ برای جا افتادن در محل کارتان باید سعی کنید خودتان را وارد شبکه اجتماعی محل کار کنید. چه دوست داشته باشید و چه نداشته باشید، بیشترین ساعات روزتان را با همین افراد میگذرانید. علاوه بر این، نظرات این افراد میتواند مستقیماً بر موفقیت شما در کارتان تاثیر داشته باشد و همین طور باعث میشود ساعات بهتری در محل کار داشته باشید.
هر کاری که میکنید، فقط سعی کنید خودتان را از همکاران جدیدتان دور نکنید. بااینکه ممکن است دوست داشته باشید با همکاران سابقتان ناهار بخورید اما بااینکار فقط به همکاران جدیدتان نشان میدهید که یکی از آنها نیستید. پس سعی کنید با همکاران جدیدتان در ساعات ناهار و چای ارتباط برقرار کنید.
۶) کمک بخواهید.؛ یکی دیگر از کارهایی که برای جا افتادن در محل کار جدید لازم است انجام دهید، کمک خواستن است. خیلی از افراد تصور میکنند این کار ناتوانی و ضعف آنها را نشان میدهد. در واقع ، برعکس این مسأله صادق است. اگر از همکارانتان تقاضای کمک نکنید، فقط خودتان را از آنها دور میکنید و از این گذشته وقت و انرژی زیادی برای اشتباهات غیرقابل اجتناب هدر میدهید.
اما ممکن است دوست نداشته باشید یک سؤال را بارها و بارها بپرسید. اگر فکر میکنید به خاطر سپردن یک کار پیچیده برایتان سخت است، یا کلاً حافظه خوبی ندارید، وقتی از همکارانتان کمک میخواهید، نتبرداری کنید. اگر هر سؤال را فقط یکبار بپرسید، رئیس و همکارانتان مطمئن میشوند که باهوش و قابل هستید.
۷) داوطلب شوید؛ در چند هفته اول هر کار مطمئناً کارفرمایتان کار سبک تری نسبت به بقیه همکارانتان به شما محول میکند، با اینکه انتظار نمیرود خیلی زود پیشرفت کنید اما رئیستان انتظار دارد وقتی برای انجام کار بیشتر آمادگی پیدا کردید، خودتان اعلام کنید.
از آن چند هفته کار سبک استفاده کنید و خیلی خوب روی کارتان تمرکز کنید و هر کاری که به شما محول میشود را با دقت و درستی انجام دهید و سعی کنید در کارتان وارد شوید. و خودتان به ناظر شرکت بگویید که آمادگی کار بیشتر یا یک مسئولیت جدید را دارید. هرچه زودتر بتوانید برای انجام کار سنگین تر آماده شوید، تاثیر بهتری هم روی رئیس و همکارانتان میگذارید. حتی میتوانید برای انجام برخی پروژههای خاص داوطلب شوید ـ اما یادتان باشد فقط زمانی این کار را بکنید که مطمئنید با وجود وظایف خودتان از عهده آن برمیآیید.
۸) برنامهریزی کنید؛ داشتن یک برنامه باعث میشود خوب کارهایتان را کنترل کنید و در همان چند هفته اول به اهدافتان برسید. برنامه شما باید شامل همه چیزهایی که باید یاد بگیرید بشود، و همچنین چند هدف برای خودتان که به شما انگیزه دهد. اهدافتان و مهارتهایی که باید یاد بگیرید را به ترتیب اهمیت اولویت بندی کنید. یادتان باشد نکته این است که برای خودتان چالش ایجاد کنید تا ایجاد انگیزه شود اما نه آنقدر که کلاً از کار کردن دلسرد شوید.
کار قشنگی که میتوانید بکنید، این است که اهدافتان ـ و همچنین پیشرفتتان ـ را به اطلاع رئیس برسانید. بااینکه ممکن است تصور کنید این کار خودنمایی باشد، اما برای رئیستان نشانه جاه طلبی و نظم شماست.
۹) با رئیستان ارتباط برقرار کنید؛ همانطور که مطلع کردن رئیس از اهدافتان میتواند به گذاشتن یک تاثیر خوب و مثبت بر روی او، به شما کمک کند، صحبت کردن درمورد سایر جوانب کارکردنتان هم میتواند اعتماد و اطمینان او را نسبت به شما جلب کند. رئیستان به این دلیل شما را استخدام کرده است که به نظرش بهترین فرد برای آن کار میآمدید؛ به عبارت دیگر او روی شما ریسک کرده است و مطمئناً دوست دارد از پیشرفتهای شما با خبر باشد.
۱۰) دیدگاهی مثبت داشته باشید؛ افراد خوشبین همیشه تاثیر بهتری روی دیگران میگذارند. کسانی که برای کار و مسئولیتها و مشکلات جدیدشان دیدگاهی مثبت دارند و خوشبین هستند، مطمئناً بیشتر مورد پسند عموم قرار میگیرند. وقتی با افراد جدید یا همکارانتان برخورد میکنید، همیشه لبخند بزنید. از گله و شکایت بپرهیزید . طی چند هفته اول از غیبت کردنهای همکارانتان درمورد محل کار، خود را دور کنید.
● اهمیت تاثیر خوب
اگر از آن دسته افراد باشید که زود به زود کارشان را عوض میکنند، ممکن است بپرسید چه اهمیتی دارد که دیگر تاثیر خوبی روی بقیه بگذارید. بااینکه این کار فقط یک راه حل کوتاه مدت برای شماست، اما هنوز هم میتواند روی روند زندگی شغلی شما تاثیرگذار باشد. یک تاثیر خوب روی رئیس میتواند به شما کمک کند که خیلی زود در کارتان پیشرفت کنید و ترفیع بگیرید. علاوه بر این با شروع یک کار جدید میتوانید ارتباطات اجتماعی دراز مدتی در زمینه کاری برای خودتان درست کنید.
● نکات اضافه برای ساده کردن شروع کار جدید
ـ قبل از شروع کار جدید وقت بگذارید و کمی درمورد شرکت مورد نظرتان تحقیق کنید. ببینید چه کارهایی میتوانید درمورد کارفرمای جدیدتان انجام دهید تا نظر مثبت او را به خودتان جلب کنید. ببینید کسی را پیدا میکنید که بعضی از این همکاران جدیدتان را بشناسد و از او بخواهید قبل از روز اول کارتان، شما را به او معرفی کند.
ـ درمورد لباسی که قرار است در هفته اول کار تنتان کنید، خوب فکر کنید، یادتان باشد برای شروع باید معقول ترین و بهترین لباستان را به تن کنید و بعد کمکم لباسهای راحت تری بپوشید. اگر باید لباس بخرید یا چند دست از لباسهای قدیمیتان را مرتب کرده و بپوشید، حتماً قبل از روز اول اقدام کنید.
ـ راههای خانه تا شرکت را خوب بررسی کنید و کوتاهترین آنها را پیدا کنید. مطمئناً دوست ندارید روز اول کار دیر برسید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست