یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مایکروسافت آشپزخانه ها را متحول می کند دنیا مایکروسافت را
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ۲ سال آینده، سالهای سختی برای مایکروسافت خواهد بود. غول نرمافزاری جهان که با رقبای نوظهور فراوانی مواجه بوده ممکن است در رقابت با آنها جایگاه انحصاری فعلی خود را از دست بدهد. البته این احتمال هم وجود دارد که مایکروسافت در این مبارزه نفسگیر پیروز شود و جایگاهی بهتر از قبل به دست آورد، اما در حال حاضر نمیتوان در این زمینه نظر قاطعی ابراز کرد. برای درک بهتر مسئله، بد نیست نگاهی به چالشهای پیش روی مایکروسافت داشته باشیم، اما قبل از آن یکی از جدیدترین نوآوری های بیل گیتس و همکارانش را که در پاسخ به محصولات متعدد موسسات رقیب به بازار آمده را معرفی میکنیم.
بزرگترین خدمت مایکروسافت به آشپزخانه ها
این شرکت به تازگی فناوری بیسیم جالبی موسوم به M.Home را ابداع کرده که نحوه دسترسی به تجهیزات الکترونیک در منازل شخصی را دگرگون میکند.
با استفاده از M.Home شما میتوانید یک صفحه کلید مجازی در آشپزخانه منزلتان داشته باشید که به طور قطع با صفحه کلیدهای امروزی تفاوت فراوانی دارد. با استفاده از این ابزار یک خانم خانهدار دیگر نیازی به خروج از خانه برای خرید ندارد و در عوض تنها کافی است تا فهرست نیازمندیهایش را در این صفحه کلید وارد کند. مجموعه این اقلام برای یک خواربارفروشی آنلاین ارسال شده و سپس کالاهای درخواستی به آدرس منزل فرستاده میشود.
M.Home همچنین مجهز به یک سیستم ویدئو کنفرانس پیشرفته برای برقراری ارتباط با دوستان و خویشان است. این ابزار همچنین مجهز به یک دیسک سخت با ظرفیت بالاست که امکان ذخیرهسازی انواع اطلاعات و پخش آنها را با استفاده از صفحات نمایش مختلفی که در جای جای خانه نصب شده، فراهم میآورد. البته این نمایشگرهای بزرگ برای وبگردی هم قابل استفاده هستند.
این مجموعه که با استفاده از نرمافزار Media center مایکروسافت عمل میکند، بیل گیتس را به حفظ جایگاه مایکروسافت در میان دیگر رقبای قدرتمند امیدوار ساخته، اما آیا واقعا همینطور است.
آسیب پذیرترین مو قعیت مایکروسافت در ۲۵ سال اخیر این روزها مسائل جدیتر و مهمتری وجود دارد که انحصار مایکروسافت در دنیای نرمافزار را به خطر انداخته است. مهمترین چالش موجود، مشکلات امنیتی تولیدات این شرکت است. در جهان امروز میلیونها رایانه مجهز به سیستم عامل ویندوز هستند. با توجه به حفرههای امنیتی متعدد ویندوز، کاربران این سیستم عامل هر روز باید با حملات بیپایان هکرها و ویروسنویسان دست و پنجه نرم کنند. به غیر از این، انواع نرمافزارهای جاسوس و خرابکار نیز بدون اجازه کاربران روی سیستمهای شخصی نصب شده و گرفتاریهای فراوانی ایجاد میکنند.
جورج کولونی از پژوهشگران موسسه forrester در این مورد میگوید: مایکروسافت این روزها در آسیب پذیرترین موقعیت خود طی ۲۵ سالی که از حیاتش میگذرد، قرار دارد. به عقیده وی شرکت مشهور IBM نیز در اوایل دهه ۱۹۹۰ با چنین مشکلی مواجه شد و عرصه را تا حد زیادی به رقیب نوظهورش یعنی مایکروسافت واگذار کرد.
اما به غیر از ضعفهای داخلی، رقبای خارجی هم انحصار مایکروسافت را به چالش کشیدهاند. کولونی در این مورد میگوید: هر چند که این شرکت در حال حاضر کنترل۹۰ درصد بازار رایانه را در اختیار دارد، اما حفظ انحصار به مهارت زیادی نیاز دارد.
دشمن ترین رقیب مایکروسافت در سیستم عامل ها
به گفته او مهمترین چالش پیش روی مایکروسافت عرضه سیستم عامل کد باز لینوکس است که به علت خاصیت کد باز بودنش با اقبال فراوانی مواجه شده است. بسیاری از برنامهنویسانی که هرگز به کدهای ویندوز دسترسی پیدا نکرده بودند، از عرضه سیستم عاملی با کدهای آشکار که قابل تغییر و دستکاری بود بسیار خوشحال شدند.
این افراد در کنار دیگر علاقهمندان لینوکس، یک جامعه آنلاین داوطلبانه را ایجاد کردهاند تا از موسسات ریز و درشت سازنده لینوکس (مانند IBM و Red Hot) حمایت کنند. طرفداران لینوکس آن را باثباتتر و ایمنتر از کلیه تولیدات مایکروسافت میدانند.
همچنین این سیستم عامل ارزانقیمتتر بوده و نصب آن در مجموع برای صاحبان مشاغل و مدیران دولتی به صرفهتر است. به همین علت دول بسیاری از کشورها مانند چین، فرانسه، برزیل، برخی ایالات آمریکا و آلمان به استفاده از این سیستم عامل روی آوردهاند.
اما تلاشهای مستقلی نیز برای نگارش سیستم عاملهای جدید در جریان است. به عنوان مثال ۳ کشور چین، کره جنوبی و ژاپن از ۳ سال قبل با یکدیگر متحد شدهاند تا یک چاشنی آسیایی به لینوکس اضافه کرده یا حتی یک سیستم عامل مستقل و مطابق با نیازهای خود تولید کنند.
و ... سنگین ترین حملات به کلیه پایگاهها
بد نیست بدانید که به غیر از ویندوز، دیگر محصولات مشهور مایکروسافت نیز با ظهور رقبای نوپایی مواجه شدهاند. به عنوان مثال نرمافزار کد باز open office که از طریق اینترنت به رایگان قابل بارگذاری است، جایگزینی مناسب برای نرمافزار office مایکروسافت محسوب میشود. همچنین نرمافزار کدباز مدیریت تصاویر Gimp و نرمافزار رایگان picasa که توسط گوگل عرضه شده نیز نیازهای روزمره کاربران در این زمینه را برطرف میکنند و میتوانند در آینده به تدریج جای مجموعه تولیدات مایکروسافت در حوزه مدیریت تصاویر را بگیرند.
جنگ مرورگرهای رقیب با مرورگر IE مایکروسافت هم این روزها وارد مرحله جدیدی شده است. در حال حاضر مرورگر فایرفاکس که توسط بنیاد موزیلا عرضه شده، نزدیک به ۱۰ درصد از بازار مرورگرها را در اختیار دارد. فایرفاکس تاکنون بیش از ۵۰ میلیون بار در سراسر جهان بارگذاری شده و این رقم به سرعت در حال افزایش است.
همچنین خلاقیتهای شرکت اپل را نیز در بازار پرشتاب فناوری نباید از نظر دور داشت. خلاقیتهای استیو جابز، رئیس این شرکت چشم بسیاری از ناظران امور را در سراسر جهان خیره کرده است.
عرضه دستگاه پخش موسیقی دیجیتال قابل حمل ipod، عرضه نرمافزار Tiger، راهاندازی فروشگاه موسیقی اینترنتی itunes و فروش کامپیوترهای کوچک ۵۰۰ دلاری Mac Mini جدیدترین اقدامات اپل برای کاستن از تسلط مایکروسافت بر بازار رایانه است.
در کنار این مسئله، رقبای دیگری مانند نوکیا و symbian با طراحی و تولید انواع نرمافزار برای استفاده در دستگاههای الکترونیک سیار مانند گوشیهای همراه و PDAها مجال تنفس را از مایکروسافت گرفتهاند. به نظر میرسد که مایکروسافت درصدد است تا با عرضه نسل جدید ویندوز موسوم به لانگهورن در سال ۲۰۰۷ پاسخی مناسب به این چالشها بدهد. به طور قطع گذشت زمان، میزان موفقیت مایکروسافت را مشخص خواهد کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست