چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
موشک بالستیک UGM-۱۳۳) Trident D-۵)
Trident D-۵ موشکی مدرن است که به وسیله زیر دریایی حمل می شود و در پاسخ به آزمایش موشک
SS-NX-۳۰ از سوی روسیه نمایش داده شد.این اولین موشک با پایه زیر دریایی در ایالات متحده است که توانایی مقابله در برابر حملات را داراست.این موشک تا سال ۲۰۳۰ گسترش پیدا می کند تا اینکه نسل بعدی این موشک یعنی Trident E-۶ در سال ۲۰۳۰ وارد خدمت شود.
Trident D-۵ معمولا توسط هر دو کشور ایالات متحده امریکا و انگلستان و در زیر دریایی های کلاس ویگارد و اوهایو مورد استفاده قرار میگیرد.
پیمانکار اولیه طراحی Trident D-۵ بخش فضایی و موشکی کمپانی Lockeed Martin بود.
Trident D-۵ بصورت بسیار استراتژیک برای محکم و نیرومند کردن نیروی اتمی ایالات متحده طراحی گشت.
این موشک از سیستم کلاهک های چندگانه(MIRV) بهره می برد که توانایی نابود کرد تعداد زیادی از سیلوهای موشک را در ضربه اول را دارد.هر چند روسیه و جمهوری خلق چین بیشتر توان موشکی خود را بر پایه موشک های متحرک گذاشته اند,بنابر این چنین حملاتی بیهوده است.
به همین سبب محتمل است که موشک برای پیگیری کردن از عقیده ضربه زدن در حملات اتمی مورد استفاده قرارا گیرد.زیر دریایی های حمل کننده Trident D-۵ برد کافی و لازم را برای حمله از سواحل ایالات متحده امریکا را دارا هستند و پیدا کردن انها تقریبا غیر ممکن است.
با ترکیب اقدام به موقع و کلاهک های چنگانه این موشک تقریبا قدرت عبور از هر نوع سیستم دفاع ضد موشکی را داراست.
Trident D-۵ در نهایت بردی برابر با ۱۲۰۰۰کیلومتر(۷۴۵۶ مایل) را داراست و سیلو-پایه است و توانایی حمل کلاهکی به وزن ۲۸۰۰ کیلوگرم را داراست.کلاهک چندگانه این موشک توانایی حمل ۸ تا ۱۲ کلاهک کوچکتر را به این موشک می بخشد اما برا اساس پیمان اول کاهش سلاح های استراتژیک(استارت ۱) تعداد انها به ۸ عدد کاهش یافت.هر کلاهک کوچک می توانست از نوع Mk۴ با ۱۰۰ کیلوتن W۷۶ و یا Mk۵ با ۴۷۸ کیلوتن W۸۸ باشد.
سیستم ناوبری خودکار ترکیب شده با سیستم مرجع اخترشناسی دقتی برابر با ۹۰ متر(CPE) را به این موشک می بخشد.طول این موشک ۱۳.۴۲ متر و عرض ان ۲.۱۱ متر و وزن پرتابی برابر با ۵۹۰۹۰ کیلوگرم را داراست.
موشک Trident D-۵ از موتوری ۳ مرحله ای سوخت جامد استفاده می کند.
البته بهینه سازی های گسترده ای در مورد Trident D-۵ انجام پذیرفته است.سیستم موقعیت یاب جهانی(GPS) در سال ۱۹۹۳ بر روی این موشک نصب و مورد تست قرار گرفت.بهبود دادن فیوز انفجار هوایی برای کلاهک MK ۴ RV در سال ۱۹۹۸ انجام پذیرفت.موتور سه مرحله ای جدیدی طراحی و تست شد و در نسل بعدی این موشک بکار گرفته شد,این بهینه سازی بقدری گسترده است که تا سال ۲۰۲۰ برای ۳۰۰ موشک انجام می پذیرد,این بهینه سازی برای افزایش عمر این موشک ها انجام می پذیرد.
UGM-۱۳۳ Trident D-۵ در سال ۱۹۹۰ در نیروی دریایی ایالات متحده وارد خدمت شد.اولین پرتاب ازمایشی این موشک در ژانویه سال ۱۹۸۷ انجام پذیرفت.
در واقع D-۵ برای بکار گیری در ۲۴ عدد زیر دریایی کلاس-Ohio برنامه ریزی شده بود ,اما در نهایت این مقدار به ۱۴ تا ۱۸ زیر دریایی کاهش یافت.
در حال حاضر ده زیر دریایی کلاس- Ohioقابلیت حمل D-۵ را دارا هستند,۴ زیر دریایی دیگر تا سال ۲۰۰۸ مورد استفاده قرار می گیرند.تعداد ۴۵۳ موشک برای تولید برنامه ریزی شده است که تا سال ۲۰۰۲ تعداد ۳۹۵ موشک و ۱۹۲۰ RVs تولید شده است.تعداد ۳۰۰ موشک Trident D-۵ در انتظار هستند تا به D-۵A تبدیل شده
و عمر انها افزایش یابد, با این بهینه سازی این موشک ها می توانند تا سال ۲۰۴۲ در سرویس باقی بمانند.
Trident D-۵ همچنین در انگستان و در ۴ زیر دریایی کلاس-Vanguard مورد استفاده قرار می گیرد.این زیر دریایی ها توان حمل ۱۶ موشک ساخت امریکا را دارا هستند.
خصوصیات
ـ عملکرد: موشک بالستیک قاره پیما(SLBM)
ـ نام یدکی: UGM-۱۳۳
ـ سازنده: بخش فضایی و موشکی کمپانی Lockeed Martin
ـ کشور سازنده: ایالات متحده امریکا
ـ پیشرانه: موتور سه مرحله ای سوخت جامد
ـ طول: ۱۳.۴۲ متر
ـ قطر: ۲.۱۱ متر
ـ وزن پرتاب: ۵۹۰۹۰ کیلوگرم
ـ برد: ۱۲۰۰۰ کیلومتر
ـ سیستم هدایت: هدایت خودکار/سیستم مکان یابی جهانی(GPS)
ـ کلاهک: کلاهک اتمی W۷۶ ۱۰۰ کیلوتنی یا W۸۸ ۴۷۵ کیلوتنی
ـ سال ورود به خدمت: ۱۹۹۰
http://www.kharkovhavafaza.blogfa.com/post-۱۱۷.aspx
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست