سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

نمک، آش تورم را شورتر می‌کند


نمک، آش تورم را شورتر می‌کند

معمولا وقتی فردی مبتلا به ورم پاست، ابتدا پزشک باید مشکل اصلی را که موجب بروز این عارضه شده،‌ پیدا کند و در صورتی که دلیل اصلی ورم، مشکلات قلبی (مثل نارسایی قلبی) باشد؛ مصرف نمک …

معمولا وقتی فردی مبتلا به ورم پاست، ابتدا پزشک باید مشکل اصلی را که موجب بروز این عارضه شده،‌ پیدا کند و در صورتی که دلیل اصلی ورم، مشکلات قلبی (مثل نارسایی قلبی) باشد؛ مصرف نمک باید کاهش یابد....

گاهی مصرف زیاد چربی نیز می‌تواند قلب را دچار اشکال کند و به سکته و نارسایی قلبی منجر شود که در اثر نارسایی قلبی ورم پیش می‌آید. اما دریافت کم نمک به هر ورمی کمک خواهد کرد. به هر حال، لازم است ابتدا منشأ اصلی ورم و عادت نادرست تغذیه‌ای که موجب تشدید آن شده، تشخیص داده شود.

گاهی این ورم به دلیل مشکلات کلیوی رخ می‌دهد که در این صورت هم مصرف کمتر نمک مفید است. فرض کنید یک بیمار دیابتی به مشکلات کلیوی منجرشده؛ در این صورت، باز هم نگاه، متفاوت است؛ یعنی هم باید دیابت را کنترل کرد، هم میزان آسیب به کلیه را. در این شرایط، مصرف پروتئین را باید کاهش داد. اما اگر مشکل، آسیب کبدی است، باید ابتدا فهمید منشأ بیماری، کبد چرب است یا یک بیماری ویروسی مثل هپاتیت یا مصرف مشروبات الکلی. اگر ریشه قضیه معلوم شود، می‌توان با توجه به آن تغذیه فرد را اصلاح کرد اما به‌طورکلی در هر ۳ موردی که نام برده شد و می‌تواند به ورم، به خصوص ورم پا منجر شود؛ یعنی مشکلات قلبی، کلیوی و کبدی، کاهش مصرف نمک بهترین راه برای فرونشاندن میزان این عارضه است.

دکتر سعید حسینی

متخصص تغذیه و رژیم درمانی