دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
فرق محصولات رژیمی، لایت، کمچرب و...
![فرق محصولات رژیمی، لایت، کمچرب و...](/web/imgs/16/22/m471j1.jpeg)
رژیمی ها
۱) رژیمی یعنی چه؟
اصولا محصولات رژیمی را میتوان جزو آن گروه از مواد غذایی به شمار آورد که کالری کمتری در مقایسه با نوع معمول دارند. در واقع، اساس تهیه محصولات رژیمی، کم کردن یا حذف عوامل انرژیزا (بهخصوص قند و چربی) و جایگزین کردن عوامل غیرانرژیزا یا کمانرژی به جای اینگونه ترکیبات است.
۲) برچسب غذایی یعنی چه؟
قدم اول برای آشنایی با واژهها و اصطلاحات رژیمی، شناخت برچسب غذایی است. برچسب غذایی یک راهنمای کوچک تغذیهای است که محتوای مواد مغذی متشکله را نشان میدهد. روی برچسبهای غذایی برای سهولت مصرفکنندگان به جای گرم از واحد غذایی یا سروینگ (Serving) استفاده میشود که مقدار و نوع واحد غذایی به کار رفته برای یک نوع محصول غذایی یکسان است و معمولا بر اساس واحدهای آشپزخانه (قاشق غذاخوری و لیوان) یا عدد تعریف میشوند؛ مثلا واحد غذایی را برای انواع مربا بر اساس قاشق غذاخوری بیان میکنند.
۳) اصطلاحات رایج
برای هر عبارتی که روی بستهبندی محصولات رژیمی درج میشود، تعاریف علمی دقیقی وجود دارد. برخی از رایجترین این عبارات به شرح زیرند:
بدون چربی:
یعنی کمتر از ۵/۰ گرم چربی در هر واحد.
کم چربی:
یعنی کمتر از یک گرم چربی در هر واحد. در واقع، محصولی که روی آن کلمه «کاهشیافته» یا «Reduced» نوشته شده، به این معناست که حداقل ۲۵ درصد کالری کمتر از محصول معمولی آن دارد.
سبک یا لایت (Light):
یعنی یک سوم کمتر از محصول معمولی آن کالری دارد. این نوشته را روی برخی نوشابهها حتما دیدهاید.
بدون قند:
یعنی کمتر از ۵/۰ گرم در هر واحد قند دارد.
کم سدیم:
یعنی کمتر از ۱۴۰ میلیگرم در هر واحد سدیم دارد.
بدون کلسترول:
یعنی کمتر از ۵/۰ گرم در هر واحد از محصول، کلسترول دارد.
کم کلسترول:
یعنی کمتر از ۲۰ میلیگرم در هر واحد از محصول، کلسترول دارد.
۴.۴) اشتباه رایج درباره محصولات رژیمی
۱) درباره نانهای رژیمی: این نانها یا فیبر بالایی دارند یا از جو تهیه شدهاند یا به شکل خشک به فروش میرسند و بسیاری از ما تصور میکنیم که کالری ندارند؛ در حالی که این، اشتباهی بزرگ است؛ زیرا جو نیز دارای نشاسته است و هر گرم نشاسته، ۴کیلوکالری انرژی تولید میکند. درباره نان خشک هم باید گفت که این نوع نان، آب کمی دارد اما میزان نشاستهاش فرقی ندارد و بنابراین در وزن برابر، دارای کالری بیشتری است.
۲) درباره سسهای رژیمی: روی سسها هم اگر عبارت کمچرب یا Low Fat درج شده باشد، باز باید به این موضوع توجه داشت که این محصولات دارای کالری هستند؛ زیرا به جای چربی، آرد یا ترکیبات پروتئیندار به آنها افزوده شده که آنها نیز پس از ورود به بدن، کالری تولید میکنند؛ البته کمتر از نوع معمولی.
۳) درباره شکلاتهای رژیمی: ممکن است در یک شکلات رژیمی، تنها قندهای مصنوعی به جای شکر استفاده شده باشد اما چون روغن و آردش همچنان همانی است که هست، نمیتوان به میزان دلخواه از آن خورد؛ زیرا ترکیبات دیگر کالری تولید میکنند.
۴) درباره نوشابههای رژیمی: خیلیها خیال میکنند نوشابههای رژیمی را که با قند مصنوعی تهیه شدهاند، میتوانند به میزان دلخواه مصرف کنند؛ در حالی که این تصور، اشتباه است؛ زیرا در اینجا «رژیمی» معادل «سالم» نیست و نوشیدن نوشابه نه فقط بهخاطر کالری بالای آن، بلکه به دلیل زمینهسازی برای ابتلا به پوکی استخوان و بیماریهای دیگر نیز توصیه نمیشود.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ویدیوهای آموزشی هفتم
مسعود پزشکیان ایران دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم رهبر انقلاب مجلس محمدجواد ظریف رئیس جمهور انتخابات
تهران قوه قضاییه قتل شهرداری تهران هواشناسی سازمان هواشناسی اربعین تب دنگی شورای شهر تهران پشه آئدس وزارت بهداشت پلیس
قیمت خودرو قیمت دلار خودرو ایران خودرو یارانه حقوق بازنشستگان واردات خودرو بازار خودرو سایپا برق قیمت طلا مالیات
سعید راد سینمای ایران دفاع مقدس فضای مجازی سینما بازیگر تلویزیون کربلا عاشورا محرم تئاتر موسیقی
دانشگاه نخبگان فناوری دانش بنیان شرکت دانش بنیان حوزه علمیه دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی
جو بایدن رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ کامالا هریس آمریکا روسیه یمن فلسطین غزه ترامپ جنگ غزه چین
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس المپیک 2024 پاریس نقل و انتقالات لیگ برتر سپاهان لیگ برتر ایران باشگاه استقلال المپیک
سامسونگ اینترنت ایلان ماسک مایکروسافت سرعت اینترنت ویندوز گوگل تلفن همراه تلگرام
فشار خون خواب رژیم غذایی بیماری دیابت مغز مواد غذایی ویتامین افسردگی استرس