چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

خطرهای آب میوه درمانی


اگر اهل رژیم گرفتن و درمان های گیاهی باشید مطمئناً واژه «آب‌ میوه درمانی» به گوشتان خورده است. روشی كه این روزها طرفدار بسیاری پیدا كرده است و گفته می شود در درمان اكثر بیماری …

اگر اهل رژیم گرفتن و درمان های گیاهی باشید مطمئناً واژه «آب‌ میوه درمانی» به گوشتان خورده است. روشی كه این روزها طرفدار بسیاری پیدا كرده است و گفته می شود در درمان اكثر بیماری ها از سرماخوردگی گرفته تا پرفشاری خون مؤثر است.

آب میوه ها از لحاظ فیبر، پكتین، سوربیتول و كربوهیدرات بسیار غنی بوده و به عنوان یك مكمل پرارزش غذایی نقش فوق العاده ای را در تامین نیازهای غذایی مبتلایان به سرطان و بیماری هایی كه سیستم ایمنی بدن در آن تضعیف می شود، ایفا می كنند.آب میوه درمانی در دوره نقاهت نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا هضم آن نسبت به سایر مواد آسان تر بوده و كمبود مواد مغذی در بدن را جبران می نماید.رژیم های غذایی كه فقط از آب میوه استفاده می شود (Juice fast) به لحاظ چربی و پروتئین اندكی كه دارند توجه بسیاری از افراد علاقه مند به تناسب اندام را به خود جلب كرده است.هر چند كه آب میوه تامین كننده انرژی، آب، ویتامین و مواد معدنی ضروری برای بدن است به طوری كه یك دوم لیوان آب میوه خالص برابر با یك عدد میوه متوسط است ولی هیچ گاه نباید به عنوان رژیم غذایی مورد استفاده قرار گیرد.Juice fast به هیچ وجه علمی نبوده و در صورتی كه بیش از ۷ - ۵ روز به طول انجامد به‌علت افزایش فروكتوز و سوربیتول باعث اسهال و جذب نشدن مواد مغذی به بدن می گردد و با ایجاد یك سیكل معیوب فرد را در خطر چاقی مزمن قرار می دهد. به رغم اثربخشی آب میوه ها در سلامت انسان ولی هیچ گاه مصرف تك آنها در رژیم غذایی افراد به ویژه كودكان، زنان باردار، شیرده و افراد مسن توصیه نمی شود. آب میوه به تنهایی قادر به درمان بیماری‌های مزمن نیست و فقط می تواند به عنوان یك مكمل غذایی كم چرب آن هم به میزان ۳ تا ۴ لیوان در میان وعده های غذایی برای سلامت انسان مؤثر باشد.