یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
اكولایزر چیست
اكولایزر در كل عبارت است از تعدادی فیلتر كه به بیان ساده زیر و بمی صدای آهنگ شما رو تغییر میده ولی عملكرد اون خیلی دقیقتر و بهتر از ولومهای باس (Bass)(بم) و تریبل (Treble)(زیر) میباشد.
قطعا همه شما تا بحال با اكولایزرها كار كردید ولی برای اونهایی كه احتمالا هنوز نمیدونند اكولایزر چیه باید بگم شما كه كامپیوتر دارید حتما با برنامههایی مثلWinamp یا Mediaplayer آهنگ گوش كردهاید اكولایزر همون ولومهای كوچك و كنار هم هستند كه توی هردوی این برنامهها براحتی قابل دیدن هستند و یا در ضبط صوتهای خونگی احتمالا دكمههایی با اسامی نظیر پاپ - راك - جاز و كلاسیك دیدهاید كه اونها حالتهای از پیش تنظیم شده اكولایزر هستند و ضبط های خوب معمولا یك حالت تنظیم دستی(Manual) هم دارند.
● اكولایزر ولوم كم و زیاد كردن صدا نیست!
من تا بحال با كامپیوتر خیلیها كار كردم و وقتی كه برنامهای مثل Winamp رو باز كردم با كمال تعجب دیدم كه از ولومهای اكولایزر برای قشنگ كردن ظاهر این برنامه استفاده شده مثلا یكی در میون ولومها بالا و پایین هستند یا اینكه برای بدست آوردن صدای بیشتر همه ولومها بالاست؟؟!!همین مساله رو هم در ضبط صوت خونگی خیلی از دوستان مشاهده كردم مثلا در مهمانیها وقتی همه یكدفعه جوگیر میشن و صدا كم میارن گریه ضبط بیچاره در میاد؟؟!!(تذكر:اساس كار و دلیل استفاده از همه اكولایزر ها اعم از نرمافزاری یا در ضبطهای خونگی با هم هیچ فرقی نداره)
● بر چه اساس تنظیم كنیم؟
من سعی میكنم به سادهترین بیان این قسمت رو توضیح بدم چون اگه بخواهم وارد جزئیاتش بشم باید یك سایت جدید راه بندازم چون این مبحث خیلی پیچیده است.
همه بلندگوها بسته به نوع یا كیفیت اونها در پخش بعضی یا گاها تعداد زیادی از اصوات یا فركانسها ضعف دارند. این ضعف خودش رو به چند صورت نشون میده مثل ضعیف بودن بعضی از صداها با وجود زیاد بودن ولوم اصلی یا بصورت ایجاد صدای ناهنجار یا اغتشاش در بعضی از صداهایی كه بلندگوی شما در پخش اونها ضعف داره.
شما بعد از مدتی كه از دستگاه پخش صوت خودتون در شرایط مختلف و با موزیكهای متفاوت استفاده میكنید به این ضعفها پی میبرید.
شنوایی انسان محدوده خاصی داره و در اكولایزر ها این محدوده به چند قسمت (به تعداد ولومهایی كه میبینید) تقسیم شده(كه لزوما این قسمتها مساوی نیستند) و هریك از این ولومها صرفا وظیفه كم و زیاد كردن محدوده مخصوص به خود(و نه كل صدا) را دارد و شما میتوانید ضعفهایی رو كه قبلا در دستگاهتون به اونها پی بردید با زیاد كردن یا كم كردن ولوم مربوط به اون محدوده از صدا براحتی جبران كنید.
اگر چند بار با اون كار كنید حتما میتونید صدای دلنشین تری از دستگاهتون بشنوید و در صورتی كه هنوز با این كار مشكل دارید و اكولایزر شما از نوع اتوماتیك است حتما از حالتهای از پیش تنظیم شده استفاده كنید.
در سیستمهای موبایل دیجیتال، یک اکولایزر تطبیقی درگیرنده قرار میگیرد تا اثر تداخل سمبلها یا همان (INTERSYMBOL INTERFERENCE) ISI را برطرف نماید. تداخل سمبلها یک مشکل شناخته شده در ارتباطات رادیویی میباشد که ناشی از انتشار امواج در چند مسیر میباشد و سبب میشود که گیرنده در تشخیص سمبل صحیح ارسالی دچار مشکل شود. هدف از اکولایز کردن حذف این عامل ناخواسته میباشد.
سیستمهای موبایل دیجیتال با توجه به متحرک بودن گیرنده نیاز به الگوریتمی با همگرائی سریع برای اکولایزرهای تطبیقی دارند. ثابت شده است که الگوریتم شناخته شده (LEAST MEAN SQUARE)LMS برای چنین کاربردی کارائی لازم را ندارد.
به همین دلیل مطالعه در مورد الگوریتمهای سریعتر نظیر (RECURSIVE LEAST SQUARE) RLS ادامه دارد. در همین راستا، استفاده از رویتگر کالمن به عنوان یک الگوریتم مناسب برای تنظیم ضرائب اکولایزر تطبیقی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است و ویژگیهای آن نظیر پایداری، سرعت همگرائی و نیز حجم محاسبات مورد نیاز آن مورد بحث واقع شده است .
همچنین بحثی تحت عنوان تخمین پنهان کانال (BLIND CHANNEL ESTIMATION) یعنی بدون استفاده از بیتهای مربوط به TRAINING SIGNAL ارائه شده است که سبب صرفهجوئی در حجم اطلاعات ارسالی، و لذا افزایش ظرفیت خواهد شد.
نتایج شبیهسازی کامپیوتری انجام شده نشان میدهد که الگوریتم کالمن میتواند به عنوان یک اکولایزر مناسب مورد استفاده واقع شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست