سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مراقبتهای لازم در مورد استفاده از گاز شهری
گاز طبیعی در بین سوختهای فسیلی یکی از ایمنترین سوختهاست. این گاز از متان تشکیل شده و به طور طبیعی بیرنگ و بیبو است. اما برای امنیت بیشتر کمی بو به آن افزوده میشود، بویی شبیه به تخم مرغ گندیده یا سولفور تا به هنگام نشت گاز به راحتی بتوان آن را تشخیص داد. زمانی که گاز در هوا منتشر شود با هوا ترکیب شده و میتواند در صورت رسیدن به شعله آتش یا یک منبع قابل اشتغال آتش بگیرد. گاز طبیعی به هیچوجه سمی نیست اما در صورتی که به مقدار زیاد در فضایی بسته جمع شود غلظت اکسیژن هوا را از بین برده و موجب بیهوشی انسان میشود.
وقتی بوی گاز استشمام کردید این اقدامات اولیه را انجام دهید:
اگر بوی گاز در داخل فضای خانهتان پر شد،
- درها و پنجرهها را باز کنید.
- سیگار نکشید، کبریت نزنید، کلید برق و لوازم برقی را روشن نکنید و هیچ منبع قابل اشتعالی به وجود نیاورید.
- شیر اصلی گاز را ببندید.
- به نزدیکترین مرکز شرکت گاز یا فوریتهای آتش نشانی زنگ بزنید.
- اگر بوی بسیار شدید گاز را حس کردید یا بو و صدای نشت گاز را شنیدید یا متوجه ترکیدگی یا شکستگی یک لوله گاز شدید:
- فورا محل را ترک کنید.
- از نزدیکترین باجه تلفن یا تلفن همراه به آتش نشانی زنگ بزنید.
نکتههای تکمیلی
در تابستان یا قبل از رسیدن فصل سرما تمام وسایل گرمایشی خانه خود را سرویس کنید تا کمترین مشکل را در فصل سرما داشته باشید.
مطمئن شوید که لوله بخاری و هواکشهای خانه مسدود نشدهاند و خوب کار میکنند تا اینکه دود و بخار بتوانند به راحتی از این هواکشها به بیرون منتقل شوند.
مدخل ورودی و خروجی هوا برای سوخت مناسب را همیشه تمیز نگه دارید؛ چرا که وجود هوا برای سوخت کامل و ایمن و خروج کامل منوکسیدکربن در بخاری و شومینهها لازم است.
برف یا یخ زدگی سطح کنتور و اطراف آن را پاک کنید. همینطور برف را به هنگام پارو کردن روی کنتور اصلی گاز نریزید.
اگر کنتور شما در سطحی پایین نسبت به سطح زمین قرار دارد به هنگام استفاده از پارو یا ماشین برفروب مراقب کنتور باشید تا به آن صدمهای نزنید. لبه پشت بام را همیشه تمیز نگه دارید و مرتب آن را بازدید و تمیز کنید تا اینکه آب از آن روی لوله گاز یا کنتور نچکد و موجب یخزدگی نشود.
همیشه برف و یخ روی لولهها و کنتور گاز را تمیز کنید تا اینکه لولهها صدمهای نبینند و نشت گاز اتفاق نیفتد و عدم خود تهویه و هواکش مناسب هم موجب اختلال در سوخت و عملکرد ضعیف وسایل گاز میشود.
قبل از آغاز فصل سرما با مطالعه دستورالعمل کارکرد و تعمیر لوازم گرمایشی با آنها کمی آشنا شوید تا در صورت نیاز بتوانید آنها را تعمیر کنید اما سعی کنید در هر شرایطی از یک تعمیرکار متخصص برای سرویس وسایل گازی خود کمک بخواهید یا با خدمات پس از فروش وسایل گازسوز خود تماس بگیرید و از آنها سرویس و سرکشی مرتب وسایل گازی خود را درخواست کنید.
مرتب دودکش و هواکشهای بخاری و دیگر لوازم گاز سوز خانه را تمیز نگه دارید تا سوخت در وسایل گاز سوز به صورت کامل انجام شود و گاز سمی منوکسیدکربن به داخل خانه نفوذ نکند.
اگر شامه خوبی ندارید یا چندان نمیتوانید بوی گاز را حس کنید، یا برای اطمینان بیشتر یک دستگاه هشداردهنده نشت گاز بخرید و در خانه نگه دارید. اما فقط به وجود این دستگاه اکتفا نکنید و مرتب بازرسی و سرویس لولهها و لوازم گاز سوز را انجام دهید.
نکاتی درخصوص کنتور گاز
- محل کنتور گاز خود را شناسایی کنید.
- همیشه کنتور را تمیز نگه دارید.
- چگونگی بستن صحیح کنتور در مواقع لازم را یاد بگیرید.
- همیشه یک آچار فرانسه در دسترس داشته باشید.
- هیچ شی یا وسیلهای را روی کنتور گاز نگذارید.
- هیچ وقت پارچه یا چیز دیگری را به دور کنتور یا لوله گاز نبندید.
- آخرین توصیه هم این است که در صورت ترکیدگی یا نشت گاز از لولههای زیرزمینی قبل از انجام هر اقدام خودسرانه و کندن زمین اطراف لوله با شرکت گاز تماس بگیرید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست