چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مدیریت زمان برای زنان شاغل
تا خانواده و جامعه به ضرورت حمایت از زنان به عنوان نیمی از نیروهای جامعه که میتوانند مولد باشند پیببرد، نمیتوان جای فعالیت زنان را در جامعه خالی گذاشت. بنابراین می توان با راهکارهایی که گاه کاملا شخصی هستند، از حجم فشارها کاست.
۱) اهداف خود را تعیین کنید
این کار برای زنان شاغل بسیار مهم است. از خودتان بپرسید: آیا فقط کار میکنید که درآمدتان کمک هزینه زندگیتان باشد، یا هدفتان رسیدن به پست و موقعیت شغلی خاصی است؟ میخواهید چه مقدار از وقتتان را صرف کار و حرفهتان و چه مقدار را صرف امور منزل و خانواده کنید؟ مایلید چقدر خودتان را درگیر فعالیتها و مسائل فرزندانتان کنید؟ اگر بخواهید آخر هفتهتان را صرف بردن فرزندتان به مسابقه ورزشی کنید، باید اطمینان داشته باشید که حرفه شما به کار در روزهای آخر هفته یا روزهای تعطیل نیاز ندارد. همه اهدافتان را به عنوان یک زن شاغل و به عنوان یک مادر روی برگه ای بنویسید. میتوانید یک ستون جداگانه به هریک از آنها اختصاص دهید.
۲) اهداف تان را به وظایف کوچک تر تقسیم کنید
اهدافتان را به کارهای کوچکتری تقسیم کنید و برای دستیابی به هر یک ضرب الاجل قرار دهید. اهداف کلیتر را به اهداف جزیی تر، ملموستر و کوچکتر تقسیم کنید. سپس باید به سراغ هر یک از کارها بروید و زمانی برای به انجام رساندن آنها تعیین کنید. اگر تنها یک هدف بزرگ داشته باشید و یک مهلت یک ساله برای رسیدن به آن به خودتان بدهید، بدانید که تا یازده ماه آینده حتی به آن فکر هم نخواهید کرد! به همین دلیل تقسیم اهداف به کارهای کوچکتر با زمان مشخص اهمیت ویژهای دارد.
۳) اولویت های خود را تعیین کنید
فهرست اهداف تان را اولویتبندی کنید. این به خود شما بستگی دارد که چه کاری از نظرتان مهم تر باشد یا بخواهید به چیزی زودتر از بقیه چیزها دست پیدا کنید. مجبور نیستید در فهرست اولویتبندیتان، تکتک موارد را به ترتیب بچینید. می توانید مقیاسی بین یک تا سه برای خودتان داشته باشید و مهمترین کارها را در اولویت یک قرار بدهید و اهداف بعدی را در اولویت دو یا سه بگذارید.
۴) زمانی برای برنامه ریزی در نظر بگیرید
در هر هفته یا هر ماه، زمانی را به برنامهریزی اختصاص دهید. برنامه فعالیتهایی را که به نوعی با هم ناسازگار هستند، اصلاح کنید، یا اگر برنامه قبلی در مورد شما جواب نمیدهد، در برنامه تجدید نظر کنید. اگر فرزندان تان به اندازه کافی بزرگ هستند و در کارهایشان قدرت انتخاب دارند، در مورد برنامهریزی فعالیتهایی که هر دو به نوعی در آنها شرکت دارید، اجازه دهید بچهها نیز اظهارنظر کنند.
۵) به دیگران محول کنید
اگر میبینید سر کار با انبوهی از کارهایی مواجه هستید که سر موقع باید انجام شوند، فراموش نکنید که فرزندتان هم باید به موقع به کلاس تقویتی یا ورزشیاش برسد. با همسر، مادر یا دوستتان تماس بگیرید و از آنها بخواهید اگر میتوانند، این کار را انجام دهند.
۶) برنامه انعطاف پذیری داشته باشید
در برنامهتان، فضای قابل توجهی را به مسائل غیرمترقبه اختصاص دهید. در این صورت مثلا اگر کودکتان مریض شود، میتوانید یک روز مرخصی بگیرید. برنامه شما باید به شما کمک کند، نه این که به صورتی خشک و غیرقابل انعطاف، شما را به دنبال خود بکشد.
۷) به خودتان پاداش بدهید
زمانی که به اهدافتان رسیدید، به خودتان پاداش بدهید! مثلا یک روز مرخصی از اجرای برنامه به خودتان بدهید و کمی خوش بگذرانید. این کار باعث میشود همچنان که در حال اجرای برنامه خود و انجام امور مربوطه هستید، حس خوبی نسبت به آنچه در پیشرو دارید، داشته باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست